Резервна гума
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
Резервна гума
Здравейте пичУвИ!
Кажете от кой модел бмв става резервната патерица да се сложи на Е34?Демек централния да е 72,6 и ЕТ-то да е подходящо.Понеже е много тънка гумата от колко до колко ЕТ става?Ако централния е 74.1 на желязна джанта втулка може ли да се сложи?Също така размерите са някви супер нестандартни и онлайн калкулаторите не ги хващат,кой размер на 15 или 16 патерица отговаря да диаметъра на 235/45/17 - 643мм?
Понеже имам шпер и трябва гумите да са еднакви размери отзад,до колко милиметра разминаване е допустимо?Дето се вика една поизносена гума може да има 4-5 мм по малко от една нова резервна,това ще прецака ли шперо при евентуална случка?

Понеже имам шпер и трябва гумите да са еднакви размери отзад,до колко милиметра разминаване е допустимо?Дето се вика една поизносена гума може да има 4-5 мм по малко от една нова резервна,това ще прецака ли шперо при евентуална случка?

Re: Резервна гума
http://olx.bg/rezervna-guma-pateritsa-z ... -i57006504 - примерно, ей тва е 10мм по-голям диаметър , но пък ЕТ ти е 10мм по-прибрано , всичко друго е едно към едно. Демек ако няма да ти пречи на спирачния апарат , че я измества към него с тва ЕТ е твоя. Разликата е 1% във скоростта на въртене и мисля е съвсем допустима заради шпера , че и по-голяма може . Ей ти и инфо за диаметри , отвори и ЕТ на джанти http://www.wheelfitment.eu/car/BMW/5%20 ... 95%29.html може да сравняваш. Ето още една , само като пример http://www.bmwauto.bg/interesni-chasti/ ... -pateritza .
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Търси патерица от е60
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Друже, освен килце-две назад - каква е идеята !?
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

Идеята със сигурност не е спестяването на въпросните килограми, а мястото, което заема в багажника, в случаите, когато газовата бутилка е на мястото на резервната гума.
Почивните дни имах случай със сцепена гума извън града, а се бях направил на хитър да не взема резервната. Разминах се леко, понеже мой прятел беше на 7км от мен и имаше възможност да дойде да ме измъкне от ситуацията, но ми е обеца на ухото, никога да не правя тая грешка отново.
Почивните дни имах случай със сцепена гума извън града, а се бях направил на хитър да не взема резервната. Разминах се леко, понеже мой прятел беше на 7км от мен и имаше възможност да дойде да ме измъкне от ситуацията, но ми е обеца на ухото, никога да не правя тая грешка отново.
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
ивчо написа:Друже, освен килце-две назад - каква е идеята !?
Колегата отдолу е отговорил вместо мен.Само дето аз още нямам обеца на ухото и се правя на хитър доста често...

Делян написа:Идеята със сигурност не е спестяването на въпросните килограми, а мястото, което заема в багажника, в случаите, когато газовата бутилка е на мястото на резервната гума.

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Айде да дрисна и аз
. Слагал съм всички видове бутилки и кръглата в е34 е най голямата тъпотия
.
най си заслужава 35 литра с вертикална сонда , кечето пред бутилката и всичко заспива.да сложа кръгла и да нося тая бутилка и на всеки завой да бумка отзад - НЕ мерси . Никога повече.
ТОроидалната бутилка си струва в е39 и то само комби за да сложиш патерицата отдолу , в пасат комби , в баничарка и тн.

най си заслужава 35 литра с вертикална сонда , кечето пред бутилката и всичко заспива.да сложа кръгла и да нося тая бутилка и на всеки завой да бумка отзад - НЕ мерси . Никога повече.
ТОроидалната бутилка си струва в е39 и то само комби за да сложиш патерицата отдолу , в пасат комби , в баничарка и тн.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
9 мнения
• Страница 1 от 1