Подмяна на аудиото в комбито

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Подмяна на аудиото в комбито

Мнение от datchko » 16 Фев 2015, 17:53

Здравейте,
музиката в колата ми (комби) е много зле. Задна лява колонка в тавана не работи, другите са доста слаби, но не съм ги гледал дали са оригиналните.
Имам някакъв измислен плеър на Pioneer, който старият собственик е слагал.

В крайна сметка ми се иска да сменя тази гадост, която е в колата ми, но нямам много познания за това какво да сложа, как да го сложа..
Надявам се да събера повече мнения, за да реша какво да слагам, но като краен вариант ще ходя в "Авител" в кв. Борово и те ще ми оправят кочината.

Забравих да кажа, че се целя в средния ценови клас. Нямам намерения да си правя дискотека, но искам музиката да е на стабилно ниво.
Искам високите тонове да са добри, басът също трябва да е плътен и да не "криви", средните пак трябва да са ок.

Харесал съм си тези двулентови и трилентови чифтове колони:
-двулентови
-трилентови
но не знам дали е удачно да се взимат трилентови, не знам какви пищялки да търся, които да влязат без преправяне. Не знам и каквъв усилвател да търся..

Поздрави и мерси предварително,

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Re: Подмяна на аудиото в комбито

Мнение от ares2 » 16 Фев 2015, 22:00

в някои Е34 съм виждал едни 40 ватови Нокии и са много качествени. те вървят с хаи фаи пакета.
имам 4 ако ти трябват..
качествени са много и е по вероятно ако конфигурираш добре системата с оригинални говорители и усилвател да се получи нещо приятно
не че са лоши афтър маркет но.. всеки си преценява
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30+е34
Мечтае да кара: е30+е34+е38
Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!

Мнение от кичоне » 16 Фев 2015, 23:04

Аз ползвам точно нокии....две пищялки на таблото...по две мид баси в краката и на таванЯ и две пищялки допълнително(които са монтирани дискретно на задна линия)+ усилвател с 10-ка за бас....всички колони съм пуснал само на среди и високи,само 10-та си е на ниски...В купето има супер качествен и добър звук....вън почти не се чува(как се вика като подвижна дискотека не съм)
Всеки си има вкус и си преценя,но аз ти препоръчвам да се възползваш от офертата на колега над мен :yes:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds
Мечтае да кара: MIG29

Мнение от jogr » 17 Фев 2015, 9:27

Също съм за Hi-Fi пакета, при положение, че съм без усилвателя и с някакъв измислен Пайнер, звукът е супер (по моите стандарти :) )!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 17 Фев 2015, 17:16

Hi-fi-то свири добре ...
Нищо обаче не може да се сравни със стоковата музика в Опел .. .Ко са правили тия ръжди, ко са стрували - свири по-добре от хифи ..
Моят съвет също е да търсиш колонки от хифи инсталация ! Има разлика ..
пп Ся след малко ще се влети Заядливия, да ти каже как нищо не правиш и се занимаваш с глупости :mhihi:
Ама аз ще му пусна една тема да се забавлява .. :mhihi:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 17 Фев 2015, 17:43

Няма да са обаждам аз :)....
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 17 Фев 2015, 17:52

Не е шега, че Опелите имат добра стокова музика.. На сестра ми Корсата (Корса Ц) е на доста добро ниво.. Всички парчета по Нова, например, звучат повече от задоволително :oops:
Иначе за мен не са глупости това да си оправя музиката, защото прекарвам доста време в колата и с 3 куци говорителя и един неработещ, не си е работа :mhihi:
И тъй като напуснах работа, не мога да се изхвърлям много в момента. Затова събирам мнения и като му дойде времето, ще оправям и музиката :angel:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 28 Фев 2015, 9:28

Преди всичко трябва да решиш дали сам ще я правиш или ще ходи на сервиз да го прави майстор .
При втория вариант не купувай нищо предварително , цялата концепция на озвучаването ще го направиш и изясниш със хората които ще го правят .
При първия вариант DIY трябва също да си наясно дали ще реставрираш съществуващата аудио система със някакви по съвременни компоненти или ще се проектира нова и с нови възможности.Вариантите са десетки но основното при всички е - ще има ли отделен суб , и къде ще е мястото му в купето.
Иначе най елементарния вариант е на предна линия два чифта разделени с филтър високи /широка лента и отзад на един чифт възможно слизащи най ниско ,големина според гнездата на старите драйвери.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Назад към E34