Плафон за осветление
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- coresnet
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '94 525tdsA
Плафон за осветление
Може да ви се стори тъп въпроса
но как да си оправя плафона за осветление? В момента в положение на копчето напред (към предния капак, автоматично) лампите светват като натисна спирачка
(автоматик е, ако има значение) и след това евентуално (казвам евентуално, не винаги) като пусна спирачката изгасват
това естествено при затворени врати 

- bmw_760il
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 99'
Re: Плафон за осветление
Здравей!
Когато лостчето е в това положение плафончетата трябва да святкат при отваряне на някоя врата.Оригинално святкането няма нищо общо с натискането на спирачките.В твоя случай някой се е изгаврил с инсталацията.Ако не си
много наясно с жичките иди при някой жичкаджия да ти открие и отстрани проблема.
Когато лостчето е в това положение плафончетата трябва да святкат при отваряне на някоя врата.Оригинално святкането няма нищо общо с натискането на спирачките.В твоя случай някой се е изгаврил с инсталацията.Ако не си
много наясно с жичките иди при някой жичкаджия да ти открие и отстрани проблема.
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
- coresnet
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '94 525tdsA
Да, точно това искам и аз, само като отворя врата тогава да свети- както си е оригинално
Но някъде има проблем явно... Пък ако замасява някъде- къде да погледна? 

- alchohol
- ентусиаст
-
Погледни кабелите по вратите, горе при копчето за плафона и тези по вратата на багажника.
Може да има проводници с нарушена изолация.
Може да има проводници с нарушена изолация.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- grabadabar
- Потребител
-
- Кара: 420dA Gran Coupe
- Детайли за колата: BMW F36, 2015г. 190к.с.
Колеги, вчера сменях бушона за подгряване на задното стъкло, който се намира под задната седалка (беше се стопил направо) и с радост установих, че плафона ми заработи при отваряне на коя да е врата - радвах се като малко дете 
И така докато не тръгнах на някъде ... натискам спирачката - плафоните светват, пускам педала - гаснат(не не винаги), взимам остър ляв завой - дискотеката започва, павета - Хаус парти в колата ... спирам, смазвам всички панти на вратите, клатя колата, преден и заден капак, удрям по тавана ... откачих и не мога да намеря логиката в своеволията на плафона.
От два часа чета форума и търся лек .. попадам на тази тема с надеждата, колегата който я е подхванал да е намерил лек, или някой друг да каже къде е ключа за палатката ..ако знае.
Благодаря предварително.
П.П. Машината е E34 M50B20 1991г. ръчна ск. кутия.

И така докато не тръгнах на някъде ... натискам спирачката - плафоните светват, пускам педала - гаснат(не не винаги), взимам остър ляв завой - дискотеката започва, павета - Хаус парти в колата ... спирам, смазвам всички панти на вратите, клатя колата, преден и заден капак, удрям по тавана ... откачих и не мога да намеря логиката в своеволията на плафона.
От два часа чета форума и търся лек .. попадам на тази тема с надеждата, колегата който я е подхванал да е намерил лек, или някой друг да каже къде е ключа за палатката ..ако знае.
Благодаря предварително.
П.П. Машината е E34 M50B20 1991г. ръчна ск. кутия.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Ключа от палатката друже, е в насрещника на вратата
Вътре в него е ключето което вкл/изкл осветлението !
На най-първите 34-ки е направено за векове - метално палче ! Чиста работа ...
После са решили че това не е много надежно, и са го направили от пластмаса и са го завряли вътре в самият насрещник !
И понеже знам че не ме разбираш, търсиш това :

На снимката се вижда къде е това малкото което изключва осветлението при затворена врата ...
С течение на годините, металната брава го изяжда и то не затваря веригата !
Решението - търсиш втора ръка от последните години и от задна лява врата или дясна !
Еднакви са с предните !
Успех !

Вътре в него е ключето което вкл/изкл осветлението !
На най-първите 34-ки е направено за векове - метално палче ! Чиста работа ...
После са решили че това не е много надежно, и са го направили от пластмаса и са го завряли вътре в самият насрещник !
И понеже знам че не ме разбираш, търсиш това :

На снимката се вижда къде е това малкото което изключва осветлението при затворена врата ...
С течение на годините, металната брава го изяжда и то не затваря веригата !
Решението - търсиш втора ръка от последните години и от задна лява врата или дясна !
Еднакви са с предните !
Успех !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- alchohol
- ентусиаст
-
И при мен е същия филм, предна дясна врата прави дискотеката, даже една вечер ме вдигна по тревога-светнала лампата и алармата се развика 

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Понеже темата е за плафона, да взема да се намеся с един въпрос за малкo "мунинг".
Има ли как да се сложи централен плафон от е39 с червените светлинки?
Обмислям да свалям тавана за претапициране и ако има как- така и така ще е свален да сменя и плафона, че тея пусти светлинки много ми харесват в е39ката.
Има ли как да се сложи централен плафон от е39 с червените светлинки?
Обмислям да свалям тавана за претапициране и ако има как- така и така ще е свален да сменя и плафона, че тея пусти светлинки много ми харесват в е39ката.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Има. Даже в "продава" има един
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Моята кола е 91'ва респективно преди фейслифта, нужно ли е преправяне или някакви други магарии по инсталация / рязане на таван?
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- sixstraight
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 M5 20 JAHRE
- Мечтае да кара: E34 520 на метан
И моята е 91 но сложих плафон от фейсово комби с 3 бутона гледам че слагат и от е39 ма то при бмв всичко е слагаш и караш 

Всички пътища водят към НАДИН 

12 мнения
• Страница 1 от 1