загрява колата
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- MAGNAT
- кандидат ентусиаст
-
загрява колата
от известно време кплата запо4на да загрява малко над средата,и забелязах 4е термостата отваря пак там след средата,а като отвори долния крьг стои малко по студен от горния при разш.сьд.проверих профилакти4но водна помпа здрава сменяна,смених и термостата пак сь6тата работа моля помагаите 4е ве4е сьм в безисходица.единственото за което се сещам е 4е от пробката за обез. на радиатора излиза пара и малко антифриз скьсана е гуми4ката,та дали от там не сму4е вьздух и да става не6о да бьрка термостата,и да не отваря когато и както трябва.има ли друго място за обезв. освем тази пробка
Газ,смyкач и ляв мигач
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Няма друго място за обездувашаване
Смени я тази пробка като е скъсано оплатнението и.Другото за което се сещам е чистил ли си водния радиятор ако не си го направи с годините в питата се събират доста боклуци и става трудно охлаждането.Виското ни ми се вярва сега в това време да играе роля щото времето е хладно.Ако нямаш въздух в с-мата мисля че това е единствената причина да ти загрява колата
Успех!

Успех!
- MAGNAT
- кандидат ентусиаст
-
из4истих радиатора не на климатика другия,направи ми впе4атление 4е като развих долната пробка за изто4ване на радиатора изте4е само около 1л вода,този литьр които бе6е в казан4ето,и толкоз.като развих долния марку4 които влиза в радиатора(долу ниско вдясно като седи6 в колата)изте4е пове4ето вода.мисля си дали не е запу6ен вьтре радиатора и да пропуска само по малко да циркулира,6ото като развия пробката за обез. и подам газ вода излиза 4ак при по високи обороти 4,5.аз и от това се заблудух 4е помпата не вьрти добре ама е напьлно здрава сьс желязната турбина
Газ,смyкач и ляв мигач
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
От пробката на радиатора ще изтече всичката вода ако е отворена капачката на казанчето.Ако ли не сигорно има някаде запушено нещо
Радиатора като го чисти паднаха ли много буклуци от него
Пробвай да го измиеш и отвътре.Има препарати за прочистване на водната система може някой такъв да свърши работа.Също така и капачката на казанчето може да прави мизерии ако не държи вече налягането в системата 

- MAGNAT
- кандидат ентусиаст
-
смених капачката и пробката долих още цели 2л вода обез. и за сега не ми надува и маркучите,явно клапана е бил заял,само някои да ми каже дали е нормално стрелката да стои 1мм в дясно.нагоре не мьрда,казаха ми че може термостата да дьржи малко по високо шото стария беше на 80гр а новия го дават на 88гр.
Газ,смyкач и ляв мигач
MAGNAT написа:смених капачката и пробката долих още цели 2л вода обез. и за сега не ми надува и маркучите,явно клапана е бил заял,само някои да ми каже дали е нормално стрелката да стои 1мм в дясно.нагоре не мьрда,казаха ми че може термостата да дьржи малко по високо шото стария беше на 80гр а новия го дават на 88гр.
и мойта стрелка е така вече година

Имах същия проблем,при мен беше навързано,няколко проблема!Смених виското с ново-нищо
Термостата отваряше на половина-нов...пак нищо,загрява!Нова пробка за обезвъздошаване....същата работа...Единственото което ми остана бе да сваля и двата радиатора!От големия извадих 1л бяла слуз дееба...и така.След тази процедурка заспа...Сега стои на 1мм преди средата!Така,че опитаи с радиатора...вероятно е задрустен!Успех 

Hack The World
10 мнения
• Страница 1 от 1