Проблем с лупа на фар ( DEPO )

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528I
Мечтае да кара: ///Мъ 5

Проблем с лупа на фар ( DEPO )

Мнение от KUMHO » 12 Май 2014, 18:23

Както ще видите на снимките едната лупа на късия фар стой някак матирана.Все едно съм вкарал бял дим вътре.Варианти за почистване евентуално ?
И най лошото е че като сложих ксенон и буквално променя цвета на светлината.За всеки случай пробвах и с друг ксенон ,но проблема си е от фара.С обикновените крушки не се забелязваше толкова но сега е дразнещо.
Идеи някакви ?

IMAG0826.jpg

IMAG0827.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Re: Проблем с лупа на фар ( DEPO )

Мнение от ивчо » 12 Май 2014, 19:08

Разглобяваш и почистваш ...
Само дето тия тунек неща нямам идея дали са като стандартните китайци на три винтчета ...
Ако не може да се махне - пиши да ти измисля една лупа :) :yes: :bchug:
А защо ми се струва, че "стъклото" на фара е матирало ?
Това със стъкло ли е, или полимер ???????????????????????
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KUMHO » 12 Май 2014, 19:40

ивчо написа:Разглобяваш и почистваш ...
Само дето тия тунек неща нямам идея дали са като стандартните китайци на три винтчета ...
Ако не може да се махне - пиши да ти измисля една лупа :) :yes: :bchug:
А защо ми се струва, че "стъклото" на фара е матирало ?
Това със стъкло ли е, или полимер ???????????????????????

Тея дни ще гледам да го разглобя да видя какъв ще е ефекта от почистването и до колко може да се разглоби изобщо.Иначе стъкло е на фара.И не е матирано то , не знам що тъка се вижда на снимката ама си е ок.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KUMHO » 14 Май 2014, 18:39

Днес свалих и двата фара за почистване и най чеше да разбера защо единия ми променя цвета на ксенона. По единия ( проблемния ) имаше някакви жълти петна , явно има някакъв защитен лак върху лъскавото който с времето прегаря от стандартните крушки. Иначе се разглобяват като стандартните фарове.

IMAG0831.jpg

Започна се едно чистене с препарат за стъкла и малко ракия.Тук се вижда как почва да излиза туй нещо

IMAG0832.jpg

И крайният резултат е добре светещи фарове и най вече с една светлина като цвят .

The End :driving:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 14 Май 2014, 20:04

Ъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъ, че това си е за смяна бре друже ...
За 30 и малко лева ми ги направиха brand new както се казва ...
Мащай ги това и го дават да се подновява, че не си е работа ...
И защо пък е изгоряло отдолу, като на всички има гори отгоре на рефлектора ?????
Ето така трябва да изглеждат :) Рециклиран оригинален Бош рефлектор :)

Изображение
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KUMHO » 15 Май 2014, 7:42

Спор няма че са за смяна или ремонт просто незнам дали да ги правя тъй като не съм им голям фен на тоя тип фарове ( тъка взех колата с тях ). По скоро да сменя само тоя рефпектор с някой по запазен или да заминават на обява макар че в момента си светят доволно без някакви отклонения. В близко бъдеще мисля за оригинални фарове и black hella със спрея и да не се занивамам повече с тях .

П.С.Ако на някой му харесва тоя модел фарове да казва

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 17 Май 2014, 22:48

Колеги фаровете на Е34 светят невероятно силно ! Но когато са наред..Предполагам че на повечето от вас са прегорели,и мойте бяха такива един ден ми писан съвсем от смяна на крушки и ксенони разглобих всичко и го пратих за рециклиране ефекта е поразителен след това ...Съветвам ви да не го мислите много и да се чудите а да рециклирате оригиналните заслужава си !
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 18 Май 2014, 9:59

KUMHO написа:Днес свалих и двата фара за почистване и най чеше да разбера защо единия ми променя цвета на ксенона. По единия ( проблемния ) имаше някакви жълти петна , явно има някакъв защитен лак върху лъскавото който с времето прегаря от стандартните крушки. Иначе се разглобяват като стандартните фарове.

Започна се едно чистене с препарат за стъкла и малко ракия.Тук се вижда как почва да излиза туй нещо

И крайният резултат е добре светещи фарове и най вече с една светлина като цвят .

The End :driving:

Колега, ти си свалил частично светлоотразяващото покритие на рефлектора до черна пластмаса- за какво подобрение може да се говори. ;) По принцип това, покритие е чувствително към всякакви интервенции и при почистването му трябва да се работи много внимателно, но най-добрият вариант е както казват колегите да се регенерира.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KUMHO » 19 Май 2014, 7:59

zvetiko написа:- за какво подобрение може да се говори. ;)

Подобрение най-вече в цвета , преди това тоя фар светеше зелено-жълто с ксенона. Сега и двата си светят бяло както си трябва. А за подобрения на самия рефлектор няма как да станат с почистване само , ясно ми е това. Мисълта ми беше , че в това им състояние си светят добре като за ксенон , което не означава перфектни или че нямат нужда от ремонт рефлекторите. Тъка или иначе ще се правят или сменят с оригинални който от своя страна пак няма да са идеални и ще искат рециклаж.

Назад към E34