Странни тоци в движение
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Странни тоци в движение
Вчера, докато се прибирах от работа започна колата да работи много странно. М50Б20ту е, комби.
По таблото започнаха да светкат всякакви лампички - АБС, Еърбег, изчезнаха цифрите на километража, почна да свети много по-слабо. Лампата за акумулатора не ми е светвала. Колата започна да върви много странно, прекъсваше постоянно и гаснеше, така докато съвсем спря. Пробвам да запаля - нъцки, няма никакъв ток. След 10ина минути обаче запали от раз и се прибрах. Тази сутрин, всичко нормално пърите 7-8 километра и пак започна да полудява. Фаровете отказаха, всичко мижи и тн. Спря и не можах да запаля.
Какво би могло да е да го ева или поне някакви насоки ....
По таблото започнаха да светкат всякакви лампички - АБС, Еърбег, изчезнаха цифрите на километража, почна да свети много по-слабо. Лампата за акумулатора не ми е светвала. Колата започна да върви много странно, прекъсваше постоянно и гаснеше, така докато съвсем спря. Пробвам да запаля - нъцки, няма никакъв ток. След 10ина минути обаче запали от раз и се прибрах. Тази сутрин, всичко нормално пърите 7-8 километра и пак започна да полудява. Фаровете отказаха, всичко мижи и тн. Спря и не можах да запаля.
Какво би могло да е да го ева или поне някакви насоки ....
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Re: Странни тоци в движение
Реле, ама не светва лампата за зареждане на акумулатора. Ще отда да замеря сега, колко волта има при клемите и колко на алтернатора и ако има голяма разлика, предполагам от някъде ще дава късо.
---
ПС: Сега пак я гледах и като дам на контакт, не светва лампата за акумулатора. Някъде четох, че ако изгори лампата на таблото и алтернатора спирал да зарежда. Звучи ми налудничаво, но може и да е така.
---
ПС: Сега пак я гледах и като дам на контакт, не светва лампата за акумулатора. Някъде четох, че ако изгори лампата на таблото и алтернатора спирал да зарежда. Звучи ми налудничаво, но може и да е така.
- chiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 34 със субтитри !!!
- Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
- Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ
penio написа:Реле, ама не светва лампата за зареждане на акумулатора. Ще отда да замеря сега, колко волта има при клемите и колко на алтернатора и ако има голяма разлика, предполагам от някъде ще дава късо.
---
При мен е така със сигурност ти го казвам и го разбрах след като покарах без табло ,съответно после не запали,,,,,,,,,М30,,,,,,,,,,

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Погледни масата на мотора, че наскоро се чудихме и маехме какво се случва, с едно М50Б20, а се оказа толкова просто.
Включително и аз съм брал такива ядове.
Същот така метни едно око на снадките на кабелите, както и на кабела от алтернатора, който върви по блока, че там изолацията на тези години се предава и се е стигало и до изгорели коли.
Отделно - за да полудее електрониката, си мисля че има шанс за пробил диод от диодната плочка, но това най-малкото щеше да го усетиш през аудио системата, като звуков ефект.
Включително и аз съм брал такива ядове.
Същот така метни едно око на снадките на кабелите, както и на кабела от алтернатора, който върви по блока, че там изолацията на тези години се предава и се е стигало и до изгорели коли.
Отделно - за да полудее електрониката, си мисля че има шанс за пробил диод от диодната плочка, но това най-малкото щеше да го усетиш през аудио системата, като звуков ефект.

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Тоя филм съм го играл два пъти, веднъж в София и веднъж на връщане от морето. Не питай как стигнах до Търново. Накрая имаше ток колкото да работи мотора. Та за това ти казах - РР! Хубаво е, че си се оправил. Много пушек под гумите! 

8 мнения
• Страница 1 от 1