Осигурител за резби

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 540i
Мечтае да кара: Z4 M

Осигурител за резби

Мнение от p01s0n » 08 Яну 2014, 21:01

Като отвивах гайките на джантите забелязах, че всичките имат осигурител за резби. Вчера като ги сглобих и се сетих, че трябваше да сложа преди да ги навия. Сега искам да питам има ли вариант да сложа осигуретел за резби или нещо друго или някакво лепило, но не в момента на завиване, а отгоре на гайката и резбата на болта? Някой който е по запознат да даде идея?
Или няма да е проблем и да не им слагам нищо? Стягам ги с малка тричотка и мисля, че става доста здраво.
Ето и снимка да ви покажа на гледно каква ми е идеята. Където се показва края на болта и има резба там да сложа някакво лепило като контра за да не се разхлабят случайно от вибрациите.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Re: Осигурител за резби

Мнение от hacker4eto1 » 08 Яну 2014, 21:37

Работя във фабрика в която се Правят и тестват ХИдравлични Цилиндри и там сгагат от този Локтайт.
http://www.loctite.bg/threadlocking-2027.htm
Много здраво и надеждно лепило е.. нашето е Зелено това гледам е Синио :)
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 08 Яну 2014, 21:55

Различните цветове са с различна якост (става дума за осигурители от една марка).
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от p01s0n » 08 Яну 2014, 21:59

Мен ми е любопитно дали ще върши работа в този начин на слагане. Днеска ходих в един магазин Вюрт и там ми казаха, че техния осигурител за резби трябва задължително да се слага преди да се навие гайката, защото втвърдявал когато лепилото остане без въздух в каналите на резбата иначе си оставало в течно състояние.

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 09 Яну 2014, 8:13

p01s0n написа:Мен ми е любопитно дали ще върши работа в този начин на слагане. Днеска ходих в един магазин Вюрт и там ми казаха, че техния осигурител за резби трябва задължително да се слага преди да се навие гайката, защото втвърдявал когато лепилото остане без въздух в каналите на резбата иначе си оставало в течно състояние.

Всички са Така колега и това е така ако го налееш горе няма да стегне..(от опит знам)
Затова сложи една малка точка (капка) и го навий.. Няма да се отлепи от вибрации.. Но с ключа ще го развиеш :) Няма да мацаш цялата стъпка на резбата просто една капка за фикс :)
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 09 Яну 2014, 10:17

p01s0n написа:Мен ми е любопитно дали ще върши работа в този начин на слагане. Днеска ходих в един магазин Вюрт и там ми казаха, че техния осигурител за резби трябва задължително да се слага преди да се навие гайката, защото втвърдявал когато лепилото остане без въздух в каналите на резбата иначе си оставало в течно състояние.

Осигурителите на резби са от групата на анаеробните лепила. Условието да започнат да втвърдят е да имат контакт с метал, като кислорода от въздуха пречи на този процес. За това наистина трябва да сложиш осигурителя преди да навиеш гайката, като преди това трябва да обезмаслиш много добре. Обикновено фирмите произвеждат няколко вида осигурители на резби, в зависимост от ефекта, който искаш да постигнеш- при леките варианти може да отвиеш гайката или винта със съответният инструмент, има и варианти когато трябва да нагрееш за да можеш да отвиеш, така, че се поинтересувай точно какво ще вземеш и какво желаеш да се случи след това.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 09 Яну 2014, 15:03

Аз съм на мнение, че трябва само да ги предпазиш от ръждясване тия винтчета за да можеш някой ден да ги развиеш като искаш, а не да ги скъсаш... Пръсни ги с некой мазньоч...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 09 Яну 2014, 15:16

KPETEH написа:Аз съм на мнение, че трябва само да ги предпазиш от ръждясване тия винтчета за да можеш някой ден да ги развиеш като искаш, а не да ги скъсаш... Пръсни ги с некой мазньоч...
Една медна паста ще свърши перфектна работа ;)
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от p01s0n » 09 Яну 2014, 15:25

Ръждата не ме притеснява. Дадох всички болтове на фирма да ги поцинкова. Притеснява ме да не се развият от вибрациите.

Назад към E34