Зимни гуми - какви?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Зимни гуми - какви?

Мнение от datchko » 04 Дек 2013, 1:29

Здравейте, иска ми се да чуя повече мнения, относно избора на зимни гуми.
Наясно съм, че има и други теми, но аз ще съм по-конкретен в питането си.
Гумите за тази зима ще са размер 195/65/15, за другата може би ще взема 205/55/16 (заедно с джанти), но засега ще взема по-тесните.
Избрал съм няколко марки и модела и се надявам на конкретни отзиви и мнения.

Изборът е следният:

1. Continental TS850
2. GoodYear Ultra Grip 8
3. Michelin Alpin A4
4. Dunlop Winter Sport 4d

Аз лично най-клоня към Continental TS 850.

П.П. Колата ми е комби и знам, че 195/65 е малка гума, но засега съм ограничен откъм бюджет.
П.П.2 Бих се радвал, ако ми дадете насоки към online-магазини, че съм закъсал с коляното и не мърдам от нас :mhihi:

Поздрави,
Антон

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Зимни гуми - какви?

Мнение от Dirty M5 driveR » 04 Дек 2013, 6:20

Наистина е писано много и отговор на питането ти има. Но... все пак - това са представители на премиум марките. Всичките са много добри и за да ти каже някой "тази гума е най-добрата" трябва да ги е карал до една и да ги е тествал подобаващо, при максимално равни условия. Съмнявам се да има такъв човек, тъй че каквото ще прочетеш тук вече го има по всички останали теми за зимни гуми.
Аз миналата зима взех Wintersport 4D в размер 195/65/15 и съм очарован - гумата ми дава всичко, от което имам нужда при зимни условия. Особено много ми харесва структурата на протектора с тези ламели на сектори, зад което всъщност се крие и наименованието "4D". Бордовете са доста меки, което предполага комфорт. В този ред на мисли ако слизаш от някоя ниска лятна гума на този размер Dunlop веднага ще усетиш как колата реагира по-бавно на движения с волана, което е съвсем нормално де. Но сцеплението е на такова ниво, че буквално за един ден свикваш и не ти прави впечатление. Сега изкараха нов зимен модел - Winterresponse 2, който монтирах на клиент миналата седмица, и изглежда също толкова добре. Човекът каза, че трябвало да бъде още по-добра. Цената е абсолютно сходна, а гумите бяха с ДОТ 4313 и made in Germany.
За другите три гуми не мога да кажа нищо от опит, а само мнения на клиенти и познати. Недоволен човек от Alpin A4 и Ultragrip 8 не съм чул. И двете са със сходна шарка. А за TS850 се носят едва ли не легенди и всички тук във форума, които са се оборудвали с тях са супер доволни. Шарката им е малко по-ситна, а каучука една идея по-твърд на пипане с пръсти, което не е показател де... но дава някаква представа. Преди 10ина дни монтирахме едни такива клиентски и човека много го хвана яд, като прочете по борда made in Romania. Каква е реалната разлика не знам, но според по-опитни хора тя е на лице, и явно неслучайно избягват закупуването на подобни гуми.
В общи линии това е. Няма да се каже нещо много по-различно. Всеки ще хвали онова, от което е доволен. Мен ако питаш - вземи си Дънлоп-а :mhihi:

Назад към E34