Горивен филтър
Модератор: Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- grobar_partizan
- Потребител
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E68
- Детайли за колата: може би 1.9 TDI
Горивен филтър
Здравейте. Карам е34, 520i, 1994г.
Последната седмица ми направи впечатление, че колата няма сила. Прекъсва ако се кара с повече газ и забива муцуната. Първото нещо, което ми дойде на ум беше горивен филтър. Намерих канал, влизам отдолу и виждам, че няма такъв. Къде ли не гледах, рових навсякъде, дори в багажника при помпата, но не го открих. Отдолу тръбичките за бензина са вързани директно за маркучи със скоби и до там. Ако не е имало филтър какво следва, какви може да са последствията и как да реша евентуалните проблеми?
И другия ми проблем, който се появи вчера.
Отпред при мотора се чува търкане на ремък (поне така мисля) в пластмаса. Мотора е с верига, но има ли ремъци, които да имат капаци или да са близо до пластмасови части?
Последната седмица ми направи впечатление, че колата няма сила. Прекъсва ако се кара с повече газ и забива муцуната. Първото нещо, което ми дойде на ум беше горивен филтър. Намерих канал, влизам отдолу и виждам, че няма такъв. Къде ли не гледах, рових навсякъде, дори в багажника при помпата, но не го открих. Отдолу тръбичките за бензина са вързани директно за маркучи със скоби и до там. Ако не е имало филтър какво следва, какви може да са последствията и как да реша евентуалните проблеми?
И другия ми проблем, който се появи вчера.
Отпред при мотора се чува търкане на ремък (поне така мисля) в пластмаса. Мотора е с верига, но има ли ремъци, които да имат капаци или да са близо до пластмасови части?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Горивен филтър
Филтърът е отзад отдясно и се вижда ясно като се загледа човек. Може преди теб да са направили тази "интервенция" без филтър...
А ремъците няма къде да се трият. Те контактуват единствено с ролките и шайбите. Препоръчвам ти да свалиш двата ремъка (предполагам имаш климатик, иначе ако нямаш е само един) и да огледаш много добре ролките. При нужда ги смени, не са много скъпи. Хем ще прегледаш и за нещо нередно около цялото ремъчно предаване.
А ремъците няма къде да се трият. Те контактуват единствено с ролките и шайбите. Препоръчвам ти да свалиш двата ремъка (предполагам имаш климатик, иначе ако нямаш е само един) и да огледаш много добре ролките. При нужда ги смени, не са много скъпи. Хем ще прегледаш и за нещо нередно около цялото ремъчно предаване.
- grobar_partizan
- Потребител
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E68
- Детайли за колата: може би 1.9 TDI
Не трябва ли филтъра да е под шофьорската седалка или е по назад?
А ремъците са два, с климатроник съм. Ще ги сваля и ще проверя.
А ремъците са два, с климатроник съм. Ще ги сваля и ще проверя.
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Филтърът е зад задна дясна гума над полуоската. Ама на някой може да му се е сторил скъп и да е купил 20 см маркуч, вместо филтър.
4 мнения
• Страница 1 от 1