Късметлия-с молба за помощ към Бат Жеко
Модератор: Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
Често ми се е случвало дюзи които на стенда работят перфектно на двигателя чукат нее истина вчера на пример на един мерцедес от основен ремонт така чукаше сякаш буталото се удряше в главата.Сменихме разпръсквача и заспа!!!
- bat Jeko
- младши ентусиаст
-
Здраве да е
Когато се качи една дюза на стенд се гледат неколко неща, за да "заспи"Налягане на отваряне, на затваряне, количество на горивото , и "картина"(диаграма) на разпъскване,теч, и др.
Добре е да се гледат тези неща , за да има ефект от стенда.
Ако работи перфектно и после е било необходимо да се смени разпръсквача нещо не е било догледано както трябва.
Good luck
p.s.
Нищо лично към Милен,просто ми се изка да има обосновка, на това което пишем , Нека не забравяме че този форум се чете
Когато се качи една дюза на стенд се гледат неколко неща, за да "заспи"Налягане на отваряне, на затваряне, количество на горивото , и "картина"(диаграма) на разпъскване,теч, и др.
Добре е да се гледат тези неща , за да има ефект от стенда.
Ако работи перфектно и после е било необходимо да се смени разпръсквача нещо не е било догледано както трябва.
Good luck
p.s.
Нищо лично към Милен,просто ми се изка да има обосновка, на това което пишем , Нека не забравяме че този форум се чете
А какво стана с компресията?
Или я забравихме? Не е нормално на един цилиндър да е 26, а на друг 17!!!
Според мен двигателя си иска ново припасване на клапаните към главата и нови сегменти. Естествено и на дюзите е хубаво да се сменят разпръсквачите.
Всичко друго е компромис, особено след така замерена компресия.
Или я забравихме? Не е нормално на един цилиндър да е 26, а на друг 17!!!
Според мен двигателя си иска ново припасване на клапаните към главата и нови сегменти. Естествено и на дюзите е хубаво да се сменят разпръсквачите.
Всичко друго е компромис, особено след така замерена компресия.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
Здравейте колеги, пробвано е в самото начало със смяна на местата на дюзите(без да сваляме колекторите, момчетата го направиха доста ловко)! Шума остава в трети цилиндър, разпръсквачите ги сменях преди по-малко от година.
Компресия не съм мерил втори път защото колата, върви первфектно, спря пушилкатаи както изказа опасения Бат Жеко и аз мразя да ми пипат колекторите.
Вчера ходих до София(участвах в градското рали на 1серия) и държах 160км/ч през по-голямата част от пътя, маслото не е мръднало с косъмче надолу по щеката
само този шум ме безпокои?
Компресия не съм мерил втори път защото колата, върви первфектно, спря пушилкатаи както изказа опасения Бат Жеко и аз мразя да ми пипат колекторите.
Вчера ходих до София(участвах в градското рали на 1серия) и държах 160км/ч през по-голямата част от пътя, маслото не е мръднало с косъмче надолу по щеката

Последна промяна Tod на 26 Сеп 2006, 14:37, променена общо 1 път
Good Luck
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Шума е или от клапани, или от сегменти. 

Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Или от крива биела, не дай Боже...
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
kam_tod написа:Или от крива биела, не дай Боже...
Спри се бре!

Good Luck
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2