Проблеми с 525тдс - автомат Е34 /1995г.
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- salex75
- Потребител
-
- Кара: 525тдс
- Мечтае да кара: карал е всичко
- Детайли за колата: Семейният " кораб майка" :-) , комби - автоматик.
Проблеми с 525тдс - автомат Е34 /1995г.
Колеги , скоро отново си взех Е34 ка , комби но с някой забележки. Ще Ви помоля за съдействие и съвети как оправя най досадните от тях:
1. Когато спирам колата , в спряло положение на "Д"(директна предавка) често започва да се опитва да потегли и се получава едно "подкачане " на равни интервали , трябва да пусна леко спирачката и пак да я натисна за да изчезне. Автомата го облужих и няма ядове с предавките , включва си перфектно и плавно , без претрисане и т.н. само да го махна това досано "подскачане" в спряло положение, направо те побърква. Забелязвам , че понякога като "заподскача" като натисна спирачката силно до край се оправя , възможно ли е да има датчик на педала който подава сигнал към автомата и той да се бъзика.Колата е с ABS , ако има значение , но той не ми дава грешки , лампата си му гасне и работи без проблеми.
2. Като я запаля ( пали и студена и топла ) след 20-30 сек . въртене и като подам леко газ ( на N- неутрална) падат оборотите и гасне , ако включа на директна пак гасне , трябва да поработи малко на място за да не гасне и работи нормално.
3. Колата няма мощност и мудно ускорява , но видях че помпата е максимално завъртяна към двигателя и ми се струва , че със смяна на верига , ще се оправят нещата с мощноста и паленето.
Предварително Ви благодаря , дано се намери решение за подскачането , че направо откачам...
1. Когато спирам колата , в спряло положение на "Д"(директна предавка) често започва да се опитва да потегли и се получава едно "подкачане " на равни интервали , трябва да пусна леко спирачката и пак да я натисна за да изчезне. Автомата го облужих и няма ядове с предавките , включва си перфектно и плавно , без претрисане и т.н. само да го махна това досано "подскачане" в спряло положение, направо те побърква. Забелязвам , че понякога като "заподскача" като натисна спирачката силно до край се оправя , възможно ли е да има датчик на педала който подава сигнал към автомата и той да се бъзика.Колата е с ABS , ако има значение , но той не ми дава грешки , лампата си му гасне и работи без проблеми.
2. Като я запаля ( пали и студена и топла ) след 20-30 сек . въртене и като подам леко газ ( на N- неутрална) падат оборотите и гасне , ако включа на директна пак гасне , трябва да поработи малко на място за да не гасне и работи нормално.
3. Колата няма мощност и мудно ускорява , но видях че помпата е максимално завъртяна към двигателя и ми се струва , че със смяна на верига , ще се оправят нещата с мощноста и паленето.
Предварително Ви благодаря , дано се намери решение за подскачането , че направо откачам...

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Re: Проблеми с 525тдс - автомат Е34 /1995г.
Това с подскачането може да е от много работи. Хубаво е като за начало да я закачиш на диагностика и да се види помпата дали няма някакви грешки.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
. Като я запаля ( пали и студена и топла ) след 20-30 сек . въртене и като подам леко газ ( на N- неутрална) падат оборотите и гасне , ако включа на директна пак гасне , трябва да поработи малко на място за да не гасне и работи нормално.
Това, че пали след 20-30 сек . въртене изобщо не е нормално. За това, че ускорява мудно трябва да се види другата регулировка на ГНП- количеството на впръсканото гориво. Когато се увеличи може да изчезнат и другите проблеми
Да на педала на спирачката има датчик , по-скоро ключе , което дава информация натиснат ли е педала или не. Това ключе дава инфо служещо и за изключване на темпомата и съм си имал проблеми с него даже взех друго да го сменям , но се оказа нарушена ( не знам каква по-точно дума да използвам ) центровка на положението му. Обикновено се получава след няколко зверски натискания на педала , с времето му бяга "центровката " . Поогледай го и ако трябва го свали и разглоби , почисти и сглоби пак и ще видиш как точно да го позиционираш . На мен беше ми стигнало до положение да не прави контакт въобще , даже стоповете не ми светеха вече и то само от положението на бутончето върху самото копче . Пробвай като си спрял на светофар вместо да държиш натинат педала на спирачката дръпни ръчната и пусни педала , ако пак подскача да тръгне търси проблема в помпата и по-точно правилната и регулировка ако другото е наред. Успех.
- salex75
- Потребител
-
В събота ще легна да погледна за този датчик , а ще пробвам и с ръчната - тя не държи , но до колкото схванах е важен само сигнала от датчика.
Плочката е пипана от предишният собственик , та помпата ще трябва да се ревизира основно , но къде в София е най добре съпоставено качеството към цената? Ако някой колега ги прави също ще ми е от полза.
За грешки не съм я карал да я проверят , та и тук ако някой ме насочи къде са читави и какви пари струва.
Плочката е пипана от предишният собственик , та помпата ще трябва да се ревизира основно , но къде в София е най добре съпоставено качеството към цената? Ако някой колега ги прави също ще ми е от полза.
За грешки не съм я карал да я проверят , та и тук ако някой ме насочи къде са читави и какви пари струва.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Щом ГНП е завъртяно максимално към мотора не търси ускорение.Причините обаче могат да са повече не само агренаж.
За да стане като хората ще трябва да извадиш от ръкава поне хилядарка за вериги и ревизия на ГНП,а защо не и стартер.
За да стане като хората ще трябва да извадиш от ръкава поне хилядарка за вериги и ревизия на ГНП,а защо не и стартер.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- salex75
- Потребител
-
Пресиян Василев написа:Щом ГНП е завъртяно максимално към мотора не търси ускорение.Причините обаче могат да са повече не само агренаж.
И аз така предполагам , сега ще сменям верига и обтегач , след като помпата се върне на нормална позиция , ще се занимая с нея. Благодаря колега за отговора ,а за ГНП-то ще се свържа с теб за евентуално ревизиране.
п.п. Защо има два вида вериги с 80 и 74 звена , едната се монтирала отгоре , а другата отдоло. И двете ли трабва да закупя , както и обтекачите за тях, ще съм благодарен ако някой ми даде информация , какво точно да закупя.

- salex75
- Потребител
-
От понеделник съм с нови вериги , обтегач и гарнитури. Сега колата върви много по арно , но пак не е както трябва. Пали много трудно и на студено и на топло , понякога даже гасне при рязко отнемане на газта. Момчетата които ми помогнаха със смяната не пипаха помпата , която е макс. завъртяна към двигателя , днес ще я завъртя към калника и ще видя какво ще се случи. Позле ще си поиграя и с плочката , та дано най-сетне всичко е на 6. Като цени мога да споделя вериги 2 бр. и обтегач - Febi Bilstain - 183 лева , гарнитура капак клапани и картер - 43 лева , гарнитура капак ангренаж - 33 лева и труд 150 лева... всичко до тук 410 кинта. 

8 мнения
• Страница 1 от 1