проблем с тдс

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: E34

Re: проблем с тдс

Мнение от ivan. » 18 Авг 2012, 0:43

Пресиян Василев написа:Прескачат на м51 верижките ,така е .Това става обаче обикновено ,когато автомобила се остави на силен наклон ,а там честа реакция на водача е да я включи на задна.Дори се и поскъсват .Има колеги от форума на които съм им правил такива ремонти видяли са снимали са
Разбира се това,че ще прескочи е имало много голяма предистория ,много затруднен топъл старт ,дори стържене и други филхармонични звуци в агренажа.
Тук на чочко и батя му проблема няма да е такъв.Доколкото разбрах има ядове с водната система и труден старт.Ако чочко я е шупнал на паркинга хубаво ,прилича да е духнала гарнитурка и пие вода мотора,а водата пречи много на стартирането ,но ще има вода и от ауспуха.

Това всичко е като теория на вероятностите(стига глупости с това прескачане на зъби)
Голям наклон и на задна...смятай колко трябва да е умрял тоя дизел та да подпусне на скорост...
приемаме, че е подпуснал ,то тогава ,за да прескочи зъб веригите е трябвало да са такава тоталка,че аз се чудя как е запалил та да отиде тая кола до тоя наклон.
Още по интресното е ,че колегите дето са писали за прескочила верига и двамата са с автоматици....
с две думи при експлотация на тдс и сменяни вериги поне на всеки 200 000 ,то е невъзможно да прескочи верига на практика.

На теория Пресиян е описaл възможните(нереални за мен) причини, :yes:
аз бих добавил още 2-изпилени зъбни колела и хлабав болт на зъбчатката на разпределителният вал(тук ще избяга центровката ,но веригата пак няма да прескочи)
така че карайте си колите ,сменяте нещата навреме(ако не можете сами има достатъчно кадърни колеги ,които могат да се отзоват) и чакайте да ви прескочи зъб-никога няма да стане :nono:
Зъбчо не може да си свали колектора ,без да загуби гайка...
Митето дсб не може да ме убеди как е разбрал,че са му били прескочили два зъба-по кои белези,каде е гледал и кое е сравнил...
Пресиян също се изхвърли с това,че прескачали веригите...неговото поне е от професионална гледна точка
е моите уважения колеги,но дайте снимки ,солидни обяснения или каквото и да е
Тук май трябва си помагаме на принципа ''питай патило ,а не старило''
С теории, философии и финансова гледна точка май отдавна се доказахме
п.п. колега чочобмв има ли развитие по твоят проблем
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 18 Авг 2012, 21:59

Между другото само да кажа и на мен ми е прескачал зъб . На малкия тдс ( 318ТДС) и веригите ми бяха адски разтеглени мисля някъде бях пуснал и клипче как хлопаха , а си палех като пич . Прескочи ми зъб докато затягах гайката на разпределителния вал . Става на идея за неработещ двигател при което хидравличния обтегач не си върши работата и съответно целия ангренаж на незнам колко си хилядарки.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 18 Авг 2012, 22:06

vladobate написа:Между другото само да кажа и на мен ми е прескачал зъб . На малкия тдс ( 318ТДС) и веригите ми бяха адски разтеглени мисля някъде бях пуснал и клипче как хлопаха , а си палех като пич . Прескочи ми зъб докато затягах гайката на разпределителния вал . Става на идея за неработещ двигател при което хидравличния обтегач не си върши работата и съответно целия ангренаж на незнам колко си хилядарки.

вие тия вериги ластик за пликчета ги изкарахте направо, както и да е за мен е толко странно че нямам думи.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 18 Авг 2012, 22:18

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:
vladobate написа:Между другото само да кажа и на мен ми е прескачал зъб . На малкия тдс ( 318ТДС) и веригите ми бяха адски разтеглени мисля някъде бях пуснал и клипче как хлопаха , а си палех като пич . Прескочи ми зъб докато затягах гайката на разпределителния вал . Става на идея за неработещ двигател при което хидравличния обтегач не си върши работата и съответно целия ангренаж на незнам колко си хилядарки.

вие тия вериги ластик за пликчета ги изкарахте направо, както и да е за мен е толко странно че нямам думи.

Тоя М41 е друга бира и наистина разтегнатите вериги не му влияят на паленето . И аз бях очуден колко са лабави , отворих капака на клапаните да си поиграя и зяпнах почти можех да прехвърля зъб на ръка толкоз бяха увесени , затова и веднага ги смених иначе индикации нямаше. Тва е факт , на М51 по друг начин стоят нещата , просто споделих за веригите и описвам точно ситуацията. Живи и здрави.

Аватар

Мнение от ivan. » 18 Авг 2012, 22:22

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:

Владо как разбра ,че ти е прескочила веригата бре....
не мое ме убедиш ,стига глупости с това прескачане...какво? на разпределитяля е конусна връзка и как изкаш така си го стягаш....хидравличният повдигач има пружина от долу ако не си го виждал.....ай спрете се с Пресият и Зъбчо не ми вадете бан-а насила
Изображение
by ''kompleksa''

Аватар

Мнение от ivan. » 18 Авг 2012, 22:23

vladobate написа:
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:

Тоя М41 е друга бира и наистина разтегнатите вериги не му влияят на паленето . И аз бях очуден колко са лабави , отворих капака на клапаните да си поиграя и зяпнах почти можех да прехвърля зъб на ръка толкоз бяха увесени , затова и веднага ги смених иначе индикации нямаше. Тва е факт , на М51 по друг начин стоят нещата , просто споделих за веригите и описвам точно ситуацията. Живи и здрави.

:shock:
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 18 Авг 2012, 23:19

ivan. написа:
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:

не мое ме убедиш ,стига глупости с това прескачане...какво? на разпределитяля е конусна връзка и как изкаш така си го стягаш....хидравличният повдигач има пружина от долу ако не си го виждал.....ай спрете се с Пресият и Зъбчо не ми вадете бан-а насила

Ванко не ти приляга на годините поне да ми говориш така щото другаде няма да го коментирам ама аз не съм прошляк или малоумник за какъвто явно мислиш 99% от хората във форума. Докажи ми че не мога го разбера как ми е прескочил зъб в ситуацията която съм описал и ще си отговориш на въпроса как всъщност е станало или не. Предположенията ги пишеш ти аз описвам реална ситуация . На М41 се дундуркам от 2 години и аз знам как пали и гасне . Горе на разпределителния вал си го стягам с ключ от конуси не разбирам сигурно на тоя урок ма е нямало пиел съм боза в лавката да ми се замайва главата .

Аватар

Мнение от ivan. » 18 Авг 2012, 23:33

vladobate написа:
ivan. написа:
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:

Ванко не ти приляга на годините поне да ми говориш така щото другаде няма да го коментирам ама аз не съм прошляк или малоумник за какъвто явно мислиш 99% от хората във форума. Докажи ми че не мога го разбера как ми е прескочил зъб в ситуацията която съм описал и ще си отговориш на въпроса как всъщност е станало или не. Предположенията ги пишеш ти аз описвам реална ситуация . На М41 се дундуркам от 2 години и аз знам как пали и гасне . Горе на разпределителния вал си го стягам с ключ от конуси не разбирам сигурно на тоя урок ма е нямало пиел съм боза в лавката да ми се замайва главата .

Влади искрено се извинявам ако съм те засегнал лично :oops: (не съм имал такъв замисъл ,нито ми е било цел да го постигна)....просто не мога да се съглася с това,което пишеш. :yes:
щото другаде няма да го коментирам ама аз не съм прошляк или малоумник за какъвто явно мислиш 99% от хората във форума
:?:
за да няма драми повече аз приема ,че верига прескача и спирам да споря....
още повече в случая на колегата владобате
=там е прескочила при монтаж на зъбното й колело(това разбрах)
п.п. Влади и на теб не ти приляга на годините(щом ще се правим на ощипани)
цитата ти от по-горе.
хайде със здраве и си купувайте коли с ремъци :mhihi:
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 19 Авг 2012, 1:31

ivan. написа:хайде със здраве и си купувайте коли с ремъци :mhihi:

Е смях се с глас :mrgreen:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 24 Авг 2012, 11:17

ivan. написа:хайде със здраве и си купувайте коли с ремъци :mhihi:

Пропускаме и старите волги със зъбно задвижване на газоразпределителния механизъм от коляновия вал :mhihi:
Колянов вал със зъбно колело-керамично междинно колело-разпр. вал
Изображение
ATR-42/72

Потребител
Аватар
Кара: 525тдс
Мечтае да кара: без да прави

Мнение от ЧочоБМВ » 17 Юли 2013, 22:20

здравейте след почти година :D Колата си остана непипната през това време а ние с бати бяхме на гурбет в германия. миналата седмица се прибрахме и днес решихме да я покараме да минем преглед една автомивка да и минем. ама не - запалихме я поработи малко после изпуши бяло през аспуха и угасна :shock: . след това няма палене- върти нафта има и не пали. някой може ли да каже какво може да е станало или да търсим някой да и отваря мотора :?:

Предишна

Назад към E34