Странен проблем с водната система на 520 .....Решен!!!
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- kynchev_k
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Е34 ///M5
- Детайли за колата: 520i 24v M50B20 Vanos
Странен проблем с водната система на 520 .....Решен!!!
Привет колеги, от няколко дни се мъча с колата да я обезвъздуша и за сега нямам никакъв успех. Накратко каква е историята: стрелката започна да се мести след стредата, после се връща и така постоянно около 1 седмица. Ходих и купих водна помпа и термостат, сменихме ги, наляхме новия антифриз 6 литра, а останалото дейонизирана вода. Най-странното в случая, е че след като е загряла колата и в опита ми да обезвъздуша, при пускане на парното на максимум стрелката много бързо тръгва към червения сектор.
Къде би могъл да се крие проблемът ми(скапан нов термостат или запушен радиатор)? Предполагам има все още въздух, но защо по-дяволите като пусна парното на макс и тръгва към червеното.
Надявам се някои ако се сблъсквал с подобен проблем да каже как да я оправям? Благодаря!

Къде би могъл да се крие проблемът ми(скапан нов термостат или запушен радиатор)? Предполагам има все още въздух, но защо по-дяволите като пусна парното на макс и тръгва към червеното.
Надявам се някои ако се сблъсквал с подобен проблем да каже как да я оправям? Благодаря!
Последна промяна kynchev_k на 02 Апр 2013, 17:00, променена общо 2 пъти
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Re: Странен проблем с водната система на 520
1.Това, че термостата е нов, не означава, че работи.Случвало се е няколко пъти.
2.Виското включва ли се?
3.Долния маркуч на радиатора топъл ли е?
4.Имах подобен проблем и се оказа термостат, чисто нов при това.
2.Виското включва ли се?
3.Долния маркуч на радиатора топъл ли е?
4.Имах подобен проблем и се оказа термостат, чисто нов при това.
- kynchev_k
- Потребител
-
1)Това и аз си го помислих, утре ще пробвам.Дано да е от това.
2) Виското не се е включвало
3)Долния маркуч е студен,както и радиатора
4)Имам един друг термостат утре ще пробвам с него(поне съм мо мерил с баща ми с живачен термометър и си бачка)
Утре ще пиша какво се е получили със "стария работещ термостат"
2) Виското не се е включвало
3)Долния маркуч е студен,както и радиатора
4)Имам един друг термостат утре ще пробвам с него(поне съм мо мерил с баща ми с живачен термометър и си бачка)
Утре ще пиша какво се е получили със "стария работещ термостат"
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
А може да правиш пък главица
, нищо се не знае.надува ли ги тия маркучи, отивала в червеното...ми хубу , ти ако счупиш ухото на масата пак там отива.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
kynchev_k написа:Привет колеги, от няколко дни се мъча с колата да я обезвъздуша и за сега нямам никакъв успех. Накратко каква е историята: стрелката започна да се мести след стредата, после се връща и така постоянно около 1 седмица. Ходих и купих водна помпа и термостат, сменихме ги, наляхме новия антифриз 6 литра, а останалото дейонизирана вода. Най-странното в случая, е че след като е загряла колата и в опита ми да обезвъздуша, при пускане на парното на максимум стрелката много бързо тръгва към червения сектор.![]()
![]()
![]()
![]()
Най-напред обезвъздуши както трябва. Отвърташ капачки и пробки, сипваш докато поеме, затваряш всичко, палиш при отворено отопление и караш на високи обороти докато колата загрее, оставяш я да изстине колкото да не изкипява при отваряне на капачката на радиатора. Отваряш капачката и оставяш колата да изстине няколко часа, най-добре за цяла нощ, на другият ден доливаш, затваряш и караш. Ако пак грее почваш да мислиш за други неща. Термостата може да го пробваш като го свариш в съд с вода, закачен на конец вързан на пръчка, за да не опира директно на дъното.

- kynchev_k
- Потребител
-
И така как се развиха нещата. След смяна на новия термостат с друг, който ми беше останал от другия мотор, първите ми впечатления, бяха че всичко е ОК. И така докато на другия ден както си карах и хоп пак в червеното.
Спирам гася я, след малко паля и стрелката так където и е мястото.
В краина сметка смених и двата датчика, които са на главата номер 13 и 15 от схемата http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=HB51&mospid=47370&btnr=11_4855&hg=11&fg=15 и сега вече са наред нещата.
Благодаря на всички, които се включиха в дискусията.

В краина сметка смених и двата датчика, които са на главата номер 13 и 15 от схемата http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=HB51&mospid=47370&btnr=11_4855&hg=11&fg=15 и сега вече са наред нещата.
Благодаря на всички, които се включиха в дискусията.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Странен проблем с водната система на 520 .....Решен!!!
Спокойно можеше да минеш само с единият. 

- kynchev_k
- Потребител
-
И двата ми баха останали от другия мотор, тъй че не е проблем.
- Николов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: The ultimate driving machine
Колега, ако двата мотора не са абсолютно еднакви те съветвам да върнеш датчика на компютъра за температурата. Иначе рискуваш доста, т.е датчика който си сложил да бърка яко ДМЕ-то.
- kynchev_k
- Потребител
-
Еднакви са колега, "новият" стар мотор е същия от 11.94год, както и моя предишния който беше 09.94год. За сега няма проблеми с колата.
10 мнения
• Страница 1 от 1