520i E34 Губи вода?
Модератор: Технически модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: 520i E34 Губи вода?
Jordana написа:geleto87 написа:Проблема се оказа от стари водни съединения и гарнитура на отоплитела на дросела.
Колега препоръчвам ти ежедневен контрол на антифриза и маслото на тоя мотор още известно време. Проблема ти е бил предизвикан от спукания маркуч но от прегряване не заминава само гарнитура.Не винаги но достатъчно често се пука главата .Знам че сте я проверявали но пукнатината е на такова място че ако не си виждал преди къде се пука трудно се открива.Дано не си ударил "бинго" ама имай едно на ум поне 100 на км проверявай капака на клапаните за бели налепи и водата за "сополи" при капачката.
През този сезон, ако кара на къси разстояния, белите петънца са почти задължителни.

Така че имайте едно на ум

- geleto87
- Потребител
-
- Кара: BMW e34 520i 129kc
- Мечтае да кара: Ford Mustang
Днес проверих нивото на водата и се оказа че за около 5км близо 150мл я няма май ще трябва да сменявам почти всички водни съединения и водната помпа. Проверих капачката на капак клапани никакви налепи няма направо си е като нова, а капачката на радиатора беше бяла отдолу. Но то още водата неможе да се иэчисти от маслото което беше в нея.
- geleto87
- Потребител
-
- Кара: BMW e34 520i 129kc
- Мечтае да кара: Ford Mustang
Здравейте колеги, след много сменени части и диагностики проблема се оказа пукната глава. Като сменях гарнитура на главата преди половин година не снимах главата в която е бил проблема.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Колега съжалявам, че чак сега попадам на темата ти, иначе щях да те насоча към тази диагноза. Сърбал съм му попарата на тоия мотор с пукната глава, само, че в Е30
Май си имат вродена склонност към пукане на глави тия М-20 ки, интересното при мен беше, че не губеше грам вода, нито прегряваше, ама антифриза беше постоянно сбозен, сигурно поне 15 пъти за година съм свалял казанче да го мия от маслото. Сваля ли се главата - задължително снимка за пукнатини.

Никой не мое ма връне на селу!
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2