e34 m20b20 129кс проблем на бензин
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- geleto87
- Потребител
-
- Кара: BMW e34 520i 129kc
- Мечтае да кара: Ford Mustang
e34 m20b20 129кс проблем на бензин
Имам проблем след ремонта(смяна гарнитура на главата) колата започна да не работи добре на бензин в ниските обороти тресе. Сложих и газ и като прехвърля на газ двигателя се оспива няма никакви проблеми иначе и на газ и бензин си върви добре. Смених и свещите и стъпковото моторче и пак си е така даже някой път като си загрее и като я изгася и веднага завъртя ключа пали от 4-5 път. Стъпковото моторче е от м50б20 т-образно ,а моята кола е м20б20 и беше г-образно незнам дали има значение въпреки че и това което го купих прави леко задържане при връщане на оборотите.Дистрибуторната капачка е като нова само палеца е тръгнал но го зачистих и предполагам, че ако е от тоците нещо проблема ще го има и на газ.Може ли да е от дебитомер или ламбда сонда (ако има че не съм обърнал внимание).
Последна промяна geleto87 на 09 Дек 2012, 15:52, променена общо 1 път
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Re: e34 m20b20 129кс проблем на бензин
Миии то това моторче ти сам каза, че е за М50.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- geleto87
- Потребител
-
http://www.beemasport.com/remonti/maf_cleaning/ започвам да си мисля че е дебитомера.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Хората си правят реклама на препарата за почистване.
Колега, може да е от всичко, от което зависи работата на двигателя на бензин, но не зависи работата му на газ. 

- geleto87
- Потребител
-
Колеги искам да попитам дали задържането на оборотите може да е от датчика на дросела,ако се получава от него сменя ли се или се чисти?Пробвах трето стъпково моторче ,изчистих дросела и пак бавно сваля оборотите ,даже ако я изфорсирам задържа на 3000об.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
geleto87 написа:Колеги искам да попитам дали задържането на оборотите може да е от датчика на дросела,ако се получава от него сменя ли се или се чисти?Пробвах трето стъпково моторче ,изчистих дросела и пак бавно сваля оборотите ,даже ако я изфорсирам задържа на 3000об.
Извади му буксата и ще разбереш.

При повреден датчик на дросела обикновено мени празните обороти, а не ги държи на 3000.
Празните обороти на двигателя са софтуерно зададени. ДМЕ ги сравнява с реалните, за които получава информация от датчика на коляновият вал и ако се различават чрез стъпковото моторче ги регулира. Значи или стъпковото моторче не изпълнява правилно командите защото не е каквото трябва или ДМЕ не подава правилни команди защото е дефектирал.
След като си сменил 3 стъпкови моторчета имаше ли поне едно от м20б20.

- geleto87
- Потребител
-
Това последното което го сложих си е от м20,първият ден работи добре и после пак се почна.Сега от три дена ми прави впечатление че пали от първият път преди това от 4-5,като поработи 1-2мин на бензин е добре и след това започва да тресе в ниските,а вече почна и на газ да го прави.Изпарителя е нов Ловато супер и ми казаха че около 500км има слягане на мембраните и може да почне по някое време да играят оборотите.Разходът на газ е около 28/100 градско ,но предполагам защото е още нов.Иначе като загрее някои път ми прави мизерия и пали от 3-4 път.На бензин и на газ върви добре само на място в ниските има проблем.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
geleto87 написа:Това последното което го сложих си е от м20,първият ден работи добре и после пак се почна.Сега от три дена ми прави впечатление че пали от първият път преди това от 4-5,като поработи 1-2мин на бензин е добре и след това започва да тресе в ниските,а вече почна и на газ да го прави.Изпарителя е нов Ловато супер и ми казаха че около 500км има слягане на мембраните и може да почне по някое време да играят оборотите.нов.Иначе като загрее някои път ми прави мизерия и пали от 3-4 път.На бензин и на газ върви добре само на място в ниските има проблем.Разходът на газ е около 28/100 градско ,но предполагам защото е още
Кви са тия глупости ? То кога ще му падне разхода - като ти втвърди и спече мембраните след 50 к и почне да гори 50/100 ?
Намо такъв филм нов изпарител да дава по висок разход заради това че е нов.Смени си газаджиите най добре.Тая кола дава разход на газ градско около 15-16 литра газ .Извън малко по малко но не под 12л/100
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- geleto87
- Потребител
-
Здравейте колеги проблема с бензина е оправен, махнах маркуча за карт. газове от дросела и запуших дупката на дросела и сега на бензин е ок.На газ сега мени много леко оборотите, но трябва да я закарам на газаджия да я регулира сега като си намалих газта от изпарителя разхода падна на 12/100 смесено.Вчера я закарах на сервиз за семеринг на КВ и евентуално съединител.Преди седмица си купих нов акумулатор и почна да пали от 10-я път
мисля като я направят да и сменя датчика за студения старт.Преди това със старият акум. палеше от рас нищо че имаше много малко ток в него сега съм с 62AH 520a.Давайте съвет ,ако и след смяната на датчика не се оправи паленето ,какво да и правя ,къде да я карам?
Благодаря ви предварително и весело посрещане на Новата година!

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
При zvetiko или архитекта 

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- geleto87
- Потребител
-
Колеги спукана глава е проблема и много други неща като( клапана на дюзите кабел на 6-ти цилиндър с инд датчик и датчик на колянов вал) които ги установи zvetiko, неискам да му правя реклама но много си ги чатка бмв-тата.
11 мнения
• Страница 1 от 1