радиатор за парно на е34

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

радиатор за парно на е34

Мнение от bojo » 01 Авг 2006, 20:05

здравеите някои може ли да ми каже как се демонтира радиатор на парното щото много ми омазнява предното стькло

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 01 Авг 2006, 20:08

Колега ,здравей и добре дошъл във форума на БМВ ентусиастите :wave:

Как така ти омазнява стъклото ? Само предното ли ?
Обясни ,защото аз имах подобен проблем,но не беше от парното ...

Георги Пенчев
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bojo » 02 Авг 2006, 18:01

предното стькло става мазно само предното и го чистя на всеки 5-6 дни когато включа перката не изчезва мазното докато не го изчистя или ако не го направя направо става като сиво-бяло на цвят а бе цвят мьгла .благодаря за вниманието!

Потребител
Аватар

Мнение от danyo » 02 Авг 2006, 22:07

Ако е пробит радиатора на парното лошо , защото демонтажа е доста кофти работа - сваля се цялото табло със повечето подробности по него !
И този радиатор не се запоява , не става стар да слагаш а новия беше май 4-500лева ! Другото е че за този модел има сигурно 10 различни вида радиаторчета - самите изходи на радиатора не пасват ако не е точно същия номер .
Аз имах същия проблем със стъклото и наистина беше от това радиаторче -леко сълзеше ! Но сложих някакъв препарат/като гел / за запушване на малки пробойни :mhihi: и вече втора година нямам проблеми !
Лошото е че не си спомням каква марка беше тази химиика и ако пак ми се наложи :roll:

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 03 Авг 2006, 8:50

Ако имаш филтър го смени.Като остарее събира доста влага и пак се замъглява прозореца.Според мен ако ти е спукано радиаторчето трябва да мирише на антифриз в купето :idea:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 03 Авг 2006, 20:39

на 5 - тарката на брат ми му се беше пробило така радиаторчето и му се омазняваше предното стъкло , намери си от морга друго мисля че за около 100 лв, ама имай предвид че има три вида радиатори, така че моя съвет е ако решиш да го сменяш парво си извади твоя стария и после с него по моргите за да сравняваш !
и наистина голямо разглабяне те чака - цялото табло ....
сега лятото само омазнява ама да видиш зимата - няма отпотяване това стъкло , така че действай докато е още топло времето !!!

Странно защо сега ти омазнява ......... би трябвало само когато си включил парното на топло !!!

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от DEO » 03 Авг 2006, 22:10

дам,разглобяването е мнооого ло6о за да се извади тва... като се сетя аз като го вадих на една кола направо ми се разказа играта с разглобяване и накрая ми омръзна и свалих и таблото и бар4ето и остана парното и си го извадих :mhihi: целото
ако ти притрябва радиатор4е за парното ми пусни едно ли4но 4е имам един,може да е като твоя... и гарантирам 4е е напълно здрав.
но преди да го сменя6 питаи някои за тея препаратите и виж дали 6те стане.. ако има дупка и ако е малка дано я оправи и да се размине...
но наистина как ти омазнява като непуска6 парното лятото.... а като го пусне6 съ6тото ли е после или става по зле..?
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!
ИзображениеИзображение
Части за Е34 - тел.0899 828 626

Потребител
Аватар

Мнение от bojo » 04 Авг 2006, 23:26

благодаря колеги ще пробвам сьс някакьв запушващ дупки гел е пьрво ще попитам и ако не стане ще предприема сложната маневра

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobby02 » 07 Авг 2006, 18:08

хич не е сложна системата за сваляне на радиаторчето,сваляне и качване максимум един час.според мен ,демонтирай си барчето на колата и зад него ще видиш радиаторчето и ще видиш дали е от него.не е много желателно да използваш добавки за запушване

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 08 Авг 2006, 22:18

bobby02 написа:хич не е сложна системата за сваляне на радиаторчето,сваляне и качване максимум един час.според мен ,демонтирай си барчето на колата и зад него ще видиш радиаторчето и ще видиш дали е от него.не е много желателно да използваш добавки за запушване

Най- накрая правилен отговор.
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

Назад към E34