Проблем с блокажи на bmw ix

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525IX E34

Проблем с блокажи на bmw ix

Мнение от multikoko » 07 Сеп 2012, 16:10

Здравейте колеги ,преди няколко дена като взех да си сменя лампичките на таблото и започнаха да ми светят блокажите когато паля колата и въпросната лампа гасне ,но 5 -10 мин след това светва през тези 5-10 мин блокажите работят и лампичката мига когато се наложи,но в момента в който светна спират да работят.Вече в 3 сервиза ходих да я четат и ми казват неможем да влезнем в airbaga и abs(да проверят датчиците от който доколкото знам черпят инфо блокажите) и почват да обясняват тва е второто bmw на което ни се случва тва ,нзн си кво и така нататак.Та ако някой има представа от какво може да бъде проблема ще съм благодарен да сподели . :bchug:

Аватар
Кара: E34

Re: Проблем с блокажи на bmw ix

Мнение от ivan. » 07 Сеп 2012, 19:16

Я пак.....обясни го ,но малко по разбираемо... :banghead:
Между другото-давал ли си на контакт при свалено табло?
Изображение
by ''kompleksa''

Потребител
Аватар

Мнение от multikoko » 07 Сеп 2012, 23:16

Не съм давал контакт при свалено табло.Та когато се запали колата лампата на системата светва и огсва което значи че е стартирала успешно ,но след 5-10 мин караме или дори и да седи на едно място запалена колата лампата за блокажите светва и повече не угасва,но докато тази лампа светне за постоянно блокажите се работят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 08 Сеп 2012, 8:45

multikoko написа:Здравейте колеги ,преди няколко дена като взех да си сменя лампичките на таблото и започнаха да ми светят блокажите когато паля колата и въпросната лампа гасне ,но 5 -10 мин след това светва през тези 5-10 мин блокажите работят и лампичката мига когато се наложи,но в момента в който светна спират да работят.Вече в 3 сервиза ходих да я четат и ми казват неможем да влезнем в airbaga и abs(да проверят датчиците от който доколкото знам черпят инфо блокажите) и почват да обясняват тва е второто bmw на което ни се случва тва ,нзн си кво и така нататак.Та ако някой има представа от какво може да бъде проблема ще съм благодарен да сподели . :bchug:

Колега, ако си от София ми се обади да ти ги прочета. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX

Мнение от ///MILEN » 10 Сеп 2012, 8:04

да не би да си сменял гума
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от multikoko » 10 Сеп 2012, 10:16

Не колега гумите са си същите ,вчера с колегата zvetiko я закачихме да я прочете и излезнаха 300 неща и накрая се оказа че предишния собственик е сложил едно копче скрито за вабката с което по някакав начин прекъсва и пуска блокажите.Излезнаха и някои други грешко които днес ще оправя и 6те видим пак какво става.

Аватар

Мнение от ivan. » 10 Сеп 2012, 12:13

Я раздуйте малко за това копче,то не че има ефект от него де.
С какъв заден диференциал си?
Изображение
by ''kompleksa''

Потребител
Аватар

Мнение от multikoko » 10 Сеп 2012, 13:41

Диференциала незнам какъв е а относно копчето докато не го разщракаме колегата неможеше да чете блокажите.

Аватар

Мнение от ivan. » 16 Сеп 2012, 12:22

Отпред,до мястото където е моторчето за автопилота има една малка кутийка с три бушона.
Провери ги ,те са за 4х4 -то.
П.П за диф-а ,кажи коя година и кой месец е колата
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 16 Сеп 2012, 14:42

Отначало изобщо не можеше да се влезе в ЕКУ-то за блокаж на диференциала, после колегата се сети за това копче и като го разцъкахме се получи, но какво точно правеше не знам- не ми се занимаваше да изучавам безумията на някой.
Една от грешките беше датчик на дроселовата клапа, същата грешка излезна и при ДМЕ.Почистих пиновете на датчика имаше и някакво безумно кримпване на един от проводниците на буксата, после премерих датчика- беше се оправил, но щом прави мизерии значи вече е тръгнал.Както и да е тази грешка вече не излезна.Други грешки бяха липсващ сигнал при натискане на спирачката и лош контакт на буксите на електрическата част на блокажа.Имаше проблем и с датчик на АБС- имаше някакви грешки, изчистих ги, после в режим на движение проверихме един по един датчиците и бяха наред, след като колегата покара малко колата излезна грешка на един от предните датчици- беше отчел около 500км/ч.,след изчистване не се появи, но колегата каза, че зъбните колелета на датчиците са били замазани с мръсотия, чистил ги е, но очевидно трябва още малко да се поработи по тях.

Назад към E34