Съмнения за заминала бензинова помпа
Модератор: Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Съмнения за заминала бензинова помпа
Колата е с агу.От няколко дни спря да пали и върви за бензин.Когато дам на контакт на бензин не се чува помпата.Опитах да разхлабя скобата на маркучето на рейката,но ме изпръска с бензин,което ми говори че има налягане
Също така икономайзера спря да отчита,а преди работеше и на 2те горива.Дали всичко това говори еднозначно за развалена бенз помпа и как да проверя със сигурност дали работи.Четох някъде за директно свързване към акумулатора,няма ли опасност така да се увреди ако изобщо все още работи 
Също така икономайзера спря да отчита,а преди работеше и на 2те горива.Дали всичко това говори еднозначно за развалена бенз помпа и как да проверя със сигурност дали работи.Четох някъде за директно свързване към акумулатора,няма ли опасност така да се увреди ако изобщо все още работи 
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Re: Съмнения за заминала бензинова помпа
Развий отзад маркуча към теб го извади - някой да даде контакт , ако те изпръска работи.
Порбвай докато въртиш на стартер и бензин някой отдолу с една летва да удари по резервоара мъжката и сподели.
Сменяш помпата за 15 мин и си ти. може да е релето при компа .вероятно е заминала . прави се като се мине на газ да спре след 2 мин.
Порбвай докато въртиш на стартер и бензин някой отдолу с една летва да удари по резервоара мъжката и сподели.
Сменяш помпата за 15 мин и си ти. може да е релето при компа .вероятно е заминала . прави се като се мине на газ да спре след 2 мин.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
То отпред в рейката са си 3 бара налягане. Това, че те е изпръскало не значи, че са 3 бара
Ще пръска и на 1. Направи каквото те посъветва колегата по-горе 
- Роджър
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: самолет ниско, бавно и сигурно
- Детайли за колата: E34 520i 24v
1. Помпата умира бързо, когато се кара на сухо, т.е. с по-малко от 20 литра бензин в резервоара. Преди да умре, обикновено започва да ръмжи и да похърква, и това се чува добре в купето при даване на контакт след по- дълъг престой.
2. Друга възможна причина за непалене на бензин може да е и нарушен вакуум на входящия колектор след дроселовата клапа. Това блокира и икономайзера.
3. Трета причина - стъпковото моторче за празен ход на двигателя.
И още половин дузина възможни причини...
2. Друга възможна причина за непалене на бензин може да е и нарушен вакуум на входящия колектор след дроселовата клапа. Това блокира и икономайзера.

Когато се озовеш на място, където си бил - или си обиколил света, или си се заблудил.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
Роджър написа:1. Помпата умира бързо, когато се кара на сухо, т.е. с по-малко от 20 литра бензин в резервоара. Преди да умре, обикновено започва да ръмжи и да похърква, и това се чува добре в купето при даване на контакт след по- дълъг престой.
може ли да ми разтълкуваш работата на сухо ? и защо 20 ? аз бих казал 8или 5 или 10 колкото е резервата.
Мойта кола има вътре 5 литра бензин , на празници 10 . като мине на газ спира помпата.

- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:Роджър написа:1. Помпата умира бързо, когато се кара на сухо, т.е. с по-малко от 20 литра бензин в резервоара. Преди да умре, обикновено започва да ръмжи и да похърква, и това се чува добре в купето при даване на контакт след по- дълъг престой.
може ли да ми разтълкуваш работата на сухо ? и защо 20 ? аз бих казал 8или 5 или 10 колкото е резервата.
Мойта кола има вътре 5 литра бензин , на празници 10 . като мине на газ спира помпата.
щото на 520 резервоара е 200 галона преди излитане....20 литра са си почти 1/3 резервоар и мечта за много от нас...

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
В случаите когато помпата не спира след преминаване на газ е хубаво да са 20-на литра щото тия 5 по баира нагоре се скриват
Аз отдавна се каня да ида да ми направят помпата да спира...Некви релета се слагало...
ако пък не е много сложно и някой обясни стъпка по стъпка ще си го направя сам. 
ако пък не е много сложно и някой обясни стъпка по стъпка ще си го направя сам. 
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Въпрос:
Ако помпата не работи , нивомера на бензина на таблото не отчита нали ?
Питам защото като мине на газ и се покара известно време ( най-вече на дълги разстояния) нивомера на горивото ми си отива под червеното - все едно е празна ...
Първия път си помислих че гори бензин и газ едновременно и спирам гася колата на бензиностанцията и слагам още 10 литра - Бам- отиде до половината ...
Затова , ако помпата ми е направена да спира , от там ли идва спирането на отчитането на нивото а горивото ?
Питам защото като мине на газ и се покара известно време ( най-вече на дълги разстояния) нивомера на горивото ми си отива под червеното - все едно е празна ...
Първия път си помислих че гори бензин и газ едновременно и спирам гася колата на бензиностанцията и слагам още 10 литра - Бам- отиде до половината ...
Затова , ако помпата ми е направена да спира , от там ли идва спирането на отчитането на нивото а горивото ?
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Помпата е най добре да работи когато се кара на газ.Преди като сложих газта я спирах и си отиде за няколко месеца.Първо шумове после ту работи ту не работи и накрая съвсем спря.Смених я и новата работи повече от 5 години постоянно.Нова и здрава помпа не трябва да има никакви шумове при работа камо ли да се чува в купето.
20 литра не е 1/3 от резервоара
а по малко е от 1/4 така че с двайсе литра само намокряте утайника.
20 литра не е 1/3 от резервоара
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
Ама Джордан , нормално е да работи като е нова. Ако си вземеш нова за 40 лева от моргата ще работи още малко и ще спре.
НЯма никакъув смисъл от помпата да работи , слагайте си релета към сигналите от инжекциона .
Охлаждали се помпите , охлаждали се дюзите, дрън дрън ..нали като прекъснеш дюзата тя е суха и празна в комбинация със спряла помпа се едно не караш. колата си работи сека сутрин 4 минути на бензин и ще е така до край.
НА работеща помпа смених 3 помпи , верно втора употреба ама 3 , три - ама втора употреба
НЯма никакъув смисъл от помпата да работи , слагайте си релета към сигналите от инжекциона .
Охлаждали се помпите , охлаждали се дюзите, дрън дрън ..нали като прекъснеш дюзата тя е суха и празна в комбинация със спряла помпа се едно не караш. колата си работи сека сутрин 4 минути на бензин и ще е така до край.
НА работеща помпа смених 3 помпи , верно втора употреба ама 3 , три - ама втора употреба

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Не съм слагал "нова" от моргата а нова от магазина . 270лв по спомен
а като е пълна рейката и дюзите са постоянно в бензина няма как да пресъхнат.Това при мене засега си е така с работеща /по препоръка на газаджията/та мисля че и в двата варианта става .Както казах и с неработеща бях парво но се прецака .Неработеща ама беше стара 
а като е пълна рейката и дюзите са постоянно в бензина няма как да пресъхнат.Това при мене засега си е така с работеща /по препоръка на газаджията/та мисля че и в двата варианта става .Както казах и с неработеща бях парво но се прецака .Неработеща ама беше стара Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
intention написа:Въпрос:
Първия път си помислих че гори бензин и газ едновременно и спирам гася колата на бензиностанцията и слагам още 10 литра - Бам- отиде до половината ...![]()
Би трябвало да ти отчита тъй като единственото общо между помпата и нивомера отзад в резервоара е че са на обща стойка а това че е прекъснало захранването до помпата не значи че е прекъснат сигнала от нивомера ( отзад , това отпред го наричай новопоказател да става ясно ) .Сега ако някой се е набъркал в ел. инсталацията и прекъсва и тоз сигнал може да си ти прави така. Опит: откачи релето за помпата и дай на контакт , ако ти покаже ниво значи това което описваш не си го предположил правилно . Успех.
Пробвай с кутията от другият край,тази с бушоните...
мисля,че беше номер 23 бушона(не съм 100% сигурен),провери все пак какво пише на капака на кутията
мисля,че беше номер 23 бушона(не съм 100% сигурен),провери все пак какво пише на капака на кутията

by ''kompleksa''
И аз кат съм на газ стрелката на бензина отива под нулата, понякога свети лампата на резервата, понякога не. Като паля - бензин да те удави.
Не че ме бърка, щот съм карал доста на разливки по стените на резервоара
, та си знам винаги колко има.
Не че ме бърка, щот съм карал доста на разливки по стените на резервоара

15 мнения
• Страница 1 от 1