Някакъв странен проблем
Модератор: Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Някакъв странен проблем
Прав си Ванка за педала ама незабавя за сеунди а въобще умира и докато не изключа от скорост да живне ,тогава пак включвам и става,а за плочката я мърдах малко щото на четвъртия ден след като взе да прави тия номера взе да няма тяга въобще и трябваше да потеглям на полусъединител за това я бутнах малко и сега е като бясна аааааааа и зарат друго я бутнах ,че накрая като я запаля сутрин пали като барут но педала за гаста не реагираше и след около минута след като работи се задеистваше ама тромаво,
Та за това я мръднах малко но не съм я свалял зада я поставя неправилно пък и вече тая помпа я научих на изуст когато я сменях като бях в Испания затова втре ще видя какво ще направя.
Та за това я мръднах малко но не съм я свалял зада я поставя неправилно пък и вече тая помпа я научих на изуст когато я сменях като бях в Испания затова втре ще видя какво ще направя.
Dido73 написа:Та за това я мръднах малко но не съм я свалял зада я поставя неправилно пък и вече тая помпа я научих на изуст когато я сменях като бях в Испания затова втре ще видя какво ще направя.
Ако решиш да сваляш плочката и не си го правил до сега,при зацепването на помпата по-добре разгледай снимки и питай,защото при неправилно зацепване има голяма вероятност да счупиш оста.

by ''kompleksa''
Даите все пак линк да си сверя часовника за начина на сваляне и качване на плочката ако се наложи днес да я свалям да не направя някоя по голяма беля ако има подробност дето я незнам,че пусках 100-запитвания в търсачката и нищо не излиза.
Dido73 написа:Даите все пак линк да си сверя часовника за начина на сваляне и качване на плочката ако се наложи днес да я свалям да не направя някоя по голяма беля ако има подробност дето я незнам,че пусках 100-запитвания в търсачката и нищо не излиза.
Кажи с кой вид плочка си първо(достатъчно е да кажеш щуцера за излишното гориво каде се намира-отгоре или отзад на плочката),това няма значение за зацепването,но ако я сваляш да ти дадем съвет какво можеш да направиш за плочката....така и така ще я сваляш.
за зацепването на плочката към помпата най-важно е да отцелиш най-долната малка ,метална част на плочката(аз и' викам ''пъпка'')...

....да влезне в отвора на диска,който се движи върху хидравличната ос и се намира в долната част на отворената помпа

п.п. ако се хванеш да отваряш помпата си купи предварително гумичките на плочката и ги смени(не са скъпи).
п.п.2 ако искаш други снимки пиши

by ''kompleksa''
ок ще пробвам,днес видях че датчика за температурата,на входящия въздух/отдолу на кулера до смукателните траби/е скъсан и само стои като тапа там дали не е от него
А обратната нафта на помпата е от горе 

Dido73 написа:ок ще пробвам,днес видях че датчика за температурата,на входящия въздух/отдолу на кулера до смукателните траби/е скъсан и само стои като тапа там дали не е от негоА обратната нафта на помпата е от горе
сложи и една добавка двойна доза ,преди да правиш каквито и да е ремонти

by ''kompleksa''
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Dido73 написа:ок ще пробвам,днес видях че датчика за температурата,на входящия въздух/отдолу на кулера до смукателните траби/е скъсан и само стои като тапа там дали не е от негоА обратната нафта на помпата е от горе
Това го оправи с кабела задължително! Скъсването става когато се сваля колектора и свалящия не знае за наличието на този датчик. Дърпа бързо и може да скъса кабела.
@ivan.
Какво значи, когато изхода за излишната нафта е отгоре на ГНП? Ограмоти ни малко да знаем.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Zubcho написа:Dido73 написа:ок ще пробвам,днес видях че датчика за температурата,на входящия въздух/отдолу на кулера до смукателните траби/е скъсан и само стои като тапа там дали не е от негоА обратната нафта на помпата е от горе
Това го оправи с кабела задължително! Скъсването става когато се сваля колектора и свалящия не знае за наличието на този датчик. Дърпа бързо и може да скъса кабела.
@ivan.
Какво значи, когато изхода за излишната нафта е отгоре на ГНП? Ограмоти ни малко да знаем.
бъзикаш ме нали...така съм чел,че питат и аз барабар петко с мъжете ,така питам

Иначе погледни твоята помпа на нея изхода за излишната нафта е отгоре на капака на плочката-това говори още ,че плочката е от ''новите'' ...не е от тия със пистите.
На другите,''старите'' със пистите изхода за излишната нафта е отзад на плочката....

by ''kompleksa''
Не бъзикам никой само отговарям на някои от ваще питания за да ви стане по ясно за да влеза и аз в час щото проблема си продължава но съм много зает и все не се намира време много да човъркам и да влизам да пиша,-и когато питам нещо значи не съм в час и затова питам за да си оправя колицата а не само да си правя занимавка-ЗА ИЗЛИЩНАТА НАФТА НА ПОМПАТА ОТГОВАРЯХ НА колегата Иван че ме питаше откъде е същата на помпата а за този датчик на колекторите не е скъсан а е изгорял и е изпаднал направо и докато го намеря запуших отвора за да не дърпа въздух от там и с едното да ви питам м/е ли всички тези моткания да са от този датчик щото се оказа че на моита кола няма и Дебитомер и се чудя дали този дето ми е изгорял на колекторите не играе и роля като дебитомер,а ако има такъв някой да ми кайе къде е та да проверя и него да не е сдал багажа,иначе това умиране при определени обороти го оправих оказа се от потанцйометъра на педала за газта.
Не бъзикам никой само отговарям

защото се предполага ,че от 100 години във форума и още толкова с тдс ,трябва да знае поне разликата в плочките,аз съм му го казвал и на живо на него,а той пак пита тук...
ЗА ИЗЛИЩНАТА НАФТА НА ПОМПАТА ОТГОВАРЯХ НА колегата Иван
от мястото на тоя щуцер зависи възможността за ремонт на плочката...ама здраве да е ,аз съм дo тук в темата .
Успех
а колегата ти не ти е длъжен ,само се опитва да помогне....а ти за какво му се караш с тези главни букви

by ''kompleksa''
Щуцера за обратното гориво отгоре върху плочката ( вертикално положение) говори че плочката е от стария тип с писти и контактни пластинки 8 на брой което е малко по-недобрия вариант като възможност да влезе в час ( ГНП ) с почистване понеже има необратимо износване на триещи части. Въпросния изпаднал датчик от всмукателния колектор е температурен сензор който мери температурата на входящия въздух и заедно ( в тандем ) с мапа играе ролята на дебитомер на тоз мотор , демек ти нямаш такъв (дебитомер) и няма нужда да го търсиш. Повреден такъв датчик играе роля отрицателна в разхода на гориво демек завишава се. Липсата на тоз датчик на мястото му ( не знам как е изгорял и паднал като е с метален край на резба и се завива на металния колектор отдолу ) още повече отворила се дупка ще доведе до още по-голям разход на гориво и значително падане на мощността също така и тромавост поради "изтичане " ( не засмукване ) на нагнетен от турбото въздух. Затова на ниски обороти когато турбината на ТДС ( тя достига максимума на надува си на 2200оборота ) е все още "слаба" и не се развъртяла достатъчно имаш изтичане на малкото и без това нагнетен въздух което води до тромавост и пушлявене отзад . Добре си запушил дупката ама там е доста горещо дано не е плат че ще се подпалиш имайки предвид още повече че може би ЕГР-а ти работи . Съвет : купи си датчик оригинален ( не е чак толкоз скъп 30-40лв по спомен ) от представител и си го монтирай прилежно после хакни буксата в него за да има смисъл
. Успех.

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2