ABD system
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
ABD system
Някой ако знае някакви подробности за тая система или принципа и на действие нека сподели.
Благодаря ви за разбирането
Послепис@ просто искам да направя една интересна тема тук, с малка нотка сарказам.
Системата се монтира заводско в е34
Благодаря ви за разбирането

Послепис@ просто искам да направя една интересна тема тук, с малка нотка сарказам.
Системата се монтира заводско в е34

by ''kompleksa''
Re: ABD system
Точно
....но как работи самата система?
иначе гугал за абд казва их само
)))
нямам интерес да се гъбаркам с никой ,просто нека направим една интересна тема
ако сте съгласни де,ако ми теглете по една редови дълга

иначе гугал за абд казва их само

нямам интерес да се гъбаркам с никой ,просто нека направим една интересна тема

ако сте съгласни де,ако ми теглете по една редови дълга

by ''kompleksa''
- Is.
- ентусиаст
-
- Кара: Едно М60 и някви М-ки
- Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....
Ами , ...факт е , че в няколко чужди Е34 форума няма и един ред написан по темата , но ........
Това ще дойде да е некъв робокоп , който прилага точно определена спирачна сила локално към колелото , което се '' подхлъзне '' по време на по-екстремно ускорение , като ползва спирачките , след като си е комуникирал с АБС-а , демек Automatik Braking Differential , ама хем е електронен блокаж на дифа , ама и хем не е , щото си е допълнителна системка .......
По - на кратко обяснено АБД си е баш автоматична спирачка .
Това ще дойде да е некъв робокоп , който прилага точно определена спирачна сила локално към колелото , което се '' подхлъзне '' по време на по-екстремно ускорение , като ползва спирачките , след като си е комуникирал с АБС-а , демек Automatik Braking Differential , ама хем е електронен блокаж на дифа , ама и хем не е , щото си е допълнителна системка .......
По - на кратко обяснено АБД си е баш автоматична спирачка .
Последна промяна Is. на 25 Юли 2012, 20:43, променена общо 2 пъти
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

ЛАМЯТА СПАСКА написа:Ами , ...факт е , че в няколко чужди Е34 форума няма и един ред написан по темата , но ........
баси.... по точно не можех да го опиша другар

за е34 их второто поколение това е основна система ,работеща с тясно сътрудничество с тракшън котрола,който се задейства при скорост под 30 км/ч....просто колата е ориентирана за фън ,стабино поведение и завидна проходимост на ниска скорост
-няма да ти отнема газта;
-няма да мени задните колела,които за момент спират при стандартното асц;
-просто изравнява оборотите на задният мост в зависимост от сцеплението и натоварването;
с две думи това е най-добрата стабилизираща система в нашите коли,без да ни се бъркат електронни комисии и да ни обясняват как да караме

Последна промяна ivan. на 25 Юли 2012, 20:45, променена общо 1 път

by ''kompleksa''
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Това ми напомня на форда на баща ми той има такъв тракшен контрол (добре замисъл) но фордовска история ...Работи освен със спирачната система и със подаването на газ.Колкото и да искаш да въртиш системата сама връща газ и става едно усещане все едно спираш на чакъл .
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- Is.
- ентусиаст
-
И в тоя ред на мисли интересен въпрос е : Как сработва АБД в случай , когато приплъзне повече от едно колело на автомобила . 

Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Предполагам че почва да сработва спирачния апарат на колелото което се плъзга и изравнява оборотите му спрямо другите 3 колела.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

BABHOMED написа:Това ми напомня на форда на баща ми той има такъв тракшен контрол (добре замисъл) но фордовска история ...Работи освен със спирачната система и със подаването на газ.Колкото и да искаш да въртиш системата сама връща газ и става едно усещане все едно спираш на чакъл .
няма нищо общо с това,което си написъл!!!!

by ''kompleksa''
ЛАМЯТА СПАСКА написа:И в тоя ред на мисли интересен въпрос е : Как сработва АБД в случай , когато приплъзне повече от едно колело на автомобила .
светва два пъти една лампа+правилната реакция на шофера+непрекрачане на физичните закони=кола залепена за пътя при всякакви условия!
при е34 их ел. заден диф работи комбинирано с всичките три дифове....
п.п. май нова мисия ви дадох на вас с Миленчо

by ''kompleksa''
- Is.
- ентусиаст
-
ivan. написа:светва два пъти една лампа

Аз бях сигурен , че ще отговориш първи , но па не очаквах , че ще си толкова бърз бря ....
Чест и почитания , господин Веселински !!!

BABHOMED написа:Предполагам че почва да сработва спирачния апарат на колелото което се плъзга и изравнява оборотите му спрямо другите 3 колела.

by ''kompleksa''
ЛАМЯТА СПАСКА написа:ivan. написа:светва два пъти една лампа
![]()
Аз бях сигурен , че ще отговориш първи , но па не очаквах , че ще си толкова бърз бря ....
Чест и почитания , господин Веселински !!!
моите уважения господин Недев,мой вечен приятелю

by ''kompleksa''
13 мнения
• Страница 1 от 1