ABD system

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: E34

ABD system

Мнение от ivan. » 25 Юли 2012, 18:48

Някой ако знае някакви подробности за тая система или принципа и на действие нека сподели.
Благодаря ви за разбирането :yes:
Послепис@ просто искам да направя една интересна тема тук, с малка нотка сарказам.
Системата се монтира заводско в е34
Изображение
by ''kompleksa''

Аватар

Re: ABD system

Мнение от Хаос » 25 Юли 2012, 19:23

само в ix...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Аватар

Мнение от ivan. » 25 Юли 2012, 19:46

Точно :yes: :D ....но как работи самата система?
иначе гугал за абд казва их само :))))
нямам интерес да се гъбаркам с никой ,просто нека направим една интересна тема :D
ако сте съгласни де,ако ми теглете по една редови дълга :mhihi:
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар
Кара: Едно М60 и някви М-ки
Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....

Мнение от Is. » 25 Юли 2012, 20:31

Ами , ...факт е , че в няколко чужди Е34 форума няма и един ред написан по темата , но ........

Това ще дойде да е некъв робокоп , който прилага точно определена спирачна сила локално към колелото , което се '' подхлъзне '' по време на по-екстремно ускорение , като ползва спирачките , след като си е комуникирал с АБС-а , демек Automatik Braking Differential , ама хем е електронен блокаж на дифа , ама и хем не е , щото си е допълнителна системка .......
По - на кратко обяснено АБД си е баш автоматична спирачка .
Последна промяна Is. на 25 Юли 2012, 20:43, променена общо 2 пъти
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Изображение

Аватар

Мнение от ivan. » 25 Юли 2012, 20:40

ЛАМЯТА СПАСКА написа:Ами , ...факт е , че в няколко чужди Е34 форума няма и един ред написан по темата , но ........

Това ще дойде да е некъв робокоп , който прилага точно определена спирачна сила локално към колелото , което се '' подхлъзне '' по време на по-екстремно ускорение , като ползва спирачките , след като си е комуникирал с АБС-а , демек Automatik Braking Differential , ама хем е електронен блокаж на дифа , ама и хем не е , щото си е допълнителна системка .......

баси.... по точно не можех да го опиша другар :bowdown:
за е34 их второто поколение това е основна система ,работеща с тясно сътрудничество с тракшън котрола,който се задейства при скорост под 30 км/ч....просто колата е ориентирана за фън ,стабино поведение и завидна проходимост на ниска скорост
-няма да ти отнема газта;
-няма да мени задните колела,които за момент спират при стандартното асц;
-просто изравнява оборотите на задният мост в зависимост от сцеплението и натоварването;
с две думи това е най-добрата стабилизираща система в нашите коли,без да ни се бъркат електронни комисии и да ни обясняват как да караме :D
Последна промяна ivan. на 25 Юли 2012, 20:45, променена общо 1 път
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 25 Юли 2012, 20:41

Това ми напомня на форда на баща ми той има такъв тракшен контрол (добре замисъл) но фордовска история ...Работи освен със спирачната система и със подаването на газ.Колкото и да искаш да въртиш системата сама връща газ и става едно усещане все едно спираш на чакъл .
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Is. » 25 Юли 2012, 20:43

И в тоя ред на мисли интересен въпрос е : Как сработва АБД в случай , когато приплъзне повече от едно колело на автомобила . ;)
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 25 Юли 2012, 20:45

Предполагам че почва да сработва спирачния апарат на колелото което се плъзга и изравнява оборотите му спрямо другите 3 колела.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

Аватар

Мнение от ivan. » 25 Юли 2012, 20:46

BABHOMED написа:Това ми напомня на форда на баща ми той има такъв тракшен контрол (добре замисъл) но фордовска история ...Работи освен със спирачната система и със подаването на газ.Колкото и да искаш да въртиш системата сама връща газ и става едно усещане все едно спираш на чакъл .

няма нищо общо с това,което си написъл!!!! :D
Изображение
by ''kompleksa''

Аватар

Мнение от ivan. » 25 Юли 2012, 20:49

ЛАМЯТА СПАСКА написа:И в тоя ред на мисли интересен въпрос е : Как сработва АБД в случай , когато приплъзне повече от едно колело на автомобила . ;)

светва два пъти една лампа+правилната реакция на шофера+непрекрачане на физичните закони=кола залепена за пътя при всякакви условия!
при е34 их ел. заден диф работи комбинирано с всичките три дифове....
п.п. май нова мисия ви дадох на вас с Миленчо :D
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар

Мнение от Is. » 25 Юли 2012, 20:57

ivan. написа:светва два пъти една лампа

:yes:
Аз бях сигурен , че ще отговориш първи , но па не очаквах , че ще си толкова бърз бря ....
Чест и почитания , господин Веселински !!!

Изображение

Аватар

Мнение от ivan. » 25 Юли 2012, 21:02

BABHOMED написа:Предполагам че почва да сработва спирачния апарат на колелото което се плъзга и изравнява оборотите му спрямо другите 3 колела.

:yes: +при дрифт просто се опитва да намери правилната траектория,не ти се бърка с отнемане на мощ.....просто е приказка :D
Изображение
by ''kompleksa''

Аватар

Мнение от ivan. » 25 Юли 2012, 21:04

ЛАМЯТА СПАСКА написа:
ivan. написа:светва два пъти една лампа

:yes:
Аз бях сигурен , че ще отговориш първи , но па не очаквах , че ще си толкова бърз бря ....
Чест и почитания , господин Веселински !!!

моите уважения господин Недев,мой вечен приятелю :bchug: :D
Изображение
by ''kompleksa''

Назад към E34