Въпрос за ATF

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: E34

Re: Въпрос за ATF

Мнение от ivan. » 21 Юли 2012, 16:53

На мен няма нужда да благодариш,аз в последствие разбрах,че това е твоята кола..... :bchug:
От какво е станало можем само да предполагаме ,но като почнахме да отваряме кутията :
-от нея изтече между 3-4 литра масло;
-обърнахме балона,за да го източим и от него взеха да падат метални парчета от уплътнителен сегмен;
-отворихме и вътре да видим какво става и в сектора най-отпред на маслената помпа имаше стружки доста,и околу полумесаца на маслената помпа също.Това ме наведе на мисълта,че е много вероятно маслената помпа да не прави достатъчно налягане.За това(и не само) я сменихме,цялата секция ,другият повод бе ,че секцията,която аз носех бе с повече фрикциони...все пак е от по-усиленият модел на зф.
-така и така я бяхме отворили и решихме да я ревизираме и назад,оказа се че назад всичко бе ок.Кутията е отваряна и преди(според мен), защото имаше заварена цепнатина на кужуха,а и двамата знаем,че проблем се получава при пропуск в налягането на маслото.още повече ,че парчетата изпадащи пасваха по окръжност на един сигмент,който при теб беше сменен,т.е. беше си на мястото всичко,а имаше излишни парчета,който няма как да влезнат в кутията освен ако не е отваряна преди и некой да е забравил да я почисти...
Почистихме всичко и събрахме кутията,след като я затворихме в никакъв случай не исках да слагам балон с падащи парчета от него,а и не бях взел,щото другите цхасти ,които насех ми тежаха достатъчно в сака.
хидротрансформатор за тая кутия беше намерен по голям.
Твоя бе със сантиметри по малък(лесна плячка за б28-цата да го замаже за няколко километра :D ),а всички знаем че балона има съдинител вътре,не е само перки на центробежен принцип.
Качихме ,наляхме масло ,направихме проверка на маслото колата тръгна.....
Старите части са там.
Относно аварийният режим за мен трябва да обясниш точно случая,дъно някой колега със софтуерни знания те насочи
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 21 Юли 2012, 19:33

Д-а-а интересни неща си написал-направо за златният фонд. :bchug: Прочетох ги с голям интерес. ;) Значи се отказваш от думите си ,че хидротрансформатор от В20 може да издържи В28. :mhihi: А съединителя не се товари толкова много-той зацепва чак когато скоростите на нагнетяващото колело,турбината и реактора станат достатъчно високи.Прави се с цел икономия на гориво и защото по "маслен" път се предават до 85% от въртящият момент на двигателя,а при директно зацепване 100%.Но някой беше казал-"Колкото повече,толкова по-добре" ;)А тази кола е подържана само в Германия от германец,после човека идва да живее в България и две години преди да я купя аз е обслужвана в Дару кар-даже има тяхна табелка на номерата ми,имам и оргинална сервизна книжка за подръжката и в Германия. ;)
Ех тоя софтуер :mhihi: - за сега се моля кутията да превключва както трябва въпреки индикацията,че от почти месец съм без кола,а пък после на спокойствие ще го разнищвам. ;)

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 21 Юли 2012, 19:38

Значи се отказваш от думите си ,че хидротрансформатор от В20 може да издържи В28. :mhihi:

:mhihi: Не и ако падат парчета от него :mhihi:
А тази кола е подържана само в Германия от германец,после човека идва да живее в България и две години преди да я купя аз е обслужвана в Дару кар-даже има тяхна табелка на номерата ми,имам и оргинална сервизна книжка за подръжката и в Германия. ;)

каквото такова....личи си ,че колата е подържана,мен честно ме изненада това парчета да падат .Не подлагам на съмнение думите ти,но сам каза ,че не се'' било сменяло'' това масло.
имам и оргинална сервизна книжка за подръжката и в Германия. ;)

нещо с недоверие отговаряш....искаш да кажеш ,че няма записан ремонт на автомат в тая книжка.
Значи или аз ти говоря врели не кипели ,или някой не попълник нещо в книжката,или тия от зф си оставят парчета в кутийте и правят ремонтни заварки на корпусите.... :roll:

Колкото до принципа хидротрасформатора може да направим интересна дискусия.
Поздрави
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 21 Юли 2012, 20:19

ivan. написа:
Значи се отказваш от думите си ,че хидротрансформатор от В20 може да издържи В28. :mhihi:

Не и ако падат парчета от него :mhihi:
А тази кола е подържана само в Германия от германец,после човека идва да живее в България и две години преди да я купя аз е обслужвана в Дару кар-даже има тяхна табелка на номерата ми,имам и оргинална сервизна книжка за подръжката и в Германия. ;)

каквото такова....личи си ,че колата е подържана,мен честно ме изненада това парчета да падат .Не подлагам на съмнение думите ти,но сам каза ,че не се'' било сменяло'' това масло.
Колкото до принципа хидротрасформатора може да направим интересна дискусия.
Поздрави

:mhihi: Не и ако падат парчета от него :mhihi:

Не съм убеден,може да направим дискусия по въпроса. :mhihi:Но това най-вероятно е станало защото В20 е звяр и е смлял чарковете на хидротрансформатора.

Не подлагам на съмнение думите ти,но сам каза ,че не се'' било сменяло'' това масло.

Щом казваш, че е отваряна,значи поне веднъж е сменено,така, че не толкова зле положението. ;) :mhihi:

Честно казано не знам истината за маслото.Германеца ,от който купих колата така ми каза,но сервизите в Германия и в Дару би трябвало да знаят какво значи черна табелка.Но, че цвета на маслото не ми хареса,като го сменях,наистина не ми хареса. ;)Обаче 4 литра налято от 11 необходими, звучи добре. ;)

Сега не знам дали не си направил толкова добре кутията и сложил най-правилното масло, че да не се усеща превключването на предавките :bchug: и да си мислим, че е блокирала на трета,а тя да си работи нормално- утре трябва да си взема колата и ще мисля за някакъв много чувствителен уред, с който да мога да хвана превключването на степените. :mhihi:

Лека вечер :wave:

Предишна

Назад към E34