Сваляне на стартера на е34 как?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар

Re: Сваляне на стартера на е34 как?

Мнение от Хаос » 08 Юли 2012, 23:44

аз лично не знам защо
цитирам майстора ми, който ми каза да не свалям колектор за дребни неща, че ще съм за гарнитурки
сигурен съм, че той разбира от коли много много много повече от мен
не едно и две бмв-та с принудително пълнене (не става въпрос за тдс-и) са излезли от ръцете му
ако държите ще го питам де
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 08 Юли 2012, 23:49

Моята е М50Б25 автоматик.Стартера съм го свалял със мнооого зор но без да свалям колекторите.Много псувни изяде ръцете ми бяха одрани доста след тази интервенция.Като добавя че и единия болт нямаше развъртане беше кошмар ..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 08 Юли 2012, 23:57

Хаос написа:аз лично не знам защо
цитирам майстора ми, който ми каза да не свалям колектор за дребни неща, че ще съм за гарнитурки
не едно и две бмв-та с принудително пълнене (не става въпрос за тдс-и) са излезли от ръцете му

сега пак нищо не каза...
на тдс гарнитурите там са от пресован асбест със силиконова линия за леглото на смукатеният колетор(говоря за металният ,защото е е34 подфорум и се подразбира,че за е39 са различни).При многократно сваляне пак държат ,иначе биха почнали да избиват маслените пари от там,които при много тесен''изход'' пропуск се преубразуват пак в масло,защото са под налягане!!!
Така ,че майстор не се хвали с глупаво перефразиране на неговите думи,иначе от твоята уста (поне за мен )ми звучи като анти реклама на човека
п.п.
все пак ти благодаря за отговора :bowdown: :yes:
с тоя ти пост ми стана ясно,че не трябва да те взимам на сериозно,за неща които не са ми ясни....и вече съм си по-спокоен за гарнитурките
Изображение
by ''kompleksa''

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 09 Юли 2012, 6:14

Хаос написа:аз лично не знам защо

Не знам колко разбира майстора ти, но аз лично говоря от опит, затова ти казвам, че смяна на гарнитурките не е задължителна.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 09 Юли 2012, 8:56

В крайна сметка се оказа , че от 20 човека двама са сменяли стартер , 10 са чували как става и 8 преразказват.

ПРи липса на канал се сваля колектора , за свалянето му са нужни не повече от 10 мин .Големия плюс е че ще си оправите всички вакумни маркучи , ще си смажете стъпковия мотор и ще огледате ква е хаЛвата :) . Гумичките на колектора не са задължителни , още повече ако са сменяни в рамките на година две.

Ако някой не му е ясно как се сваля колектора може да му обясня тук на по-късен етап щото ще питам майстора довечера как става точно.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX

Мнение от ///MILEN » 11 Юли 2012, 20:57

при ИХа задължително се сваля колектора
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 13 Юли 2012, 14:22

По натам във времето ще Ви покажа как се сваля стартера, как се сменя съединител на М50Б20, и може би как се сваля алтернатора. няма да го правя на мойта кола, щот мойта мина по тоз път и нямаше кой да снима, щот бях омазан и не исках да си цапам фотото - разбираемо е. Поздрави.

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 13 Юли 2012, 18:08

NikiNikolov написа:По натам във времето ще Ви покажа как се сваля стартера, как се сменя съединител на М50Б20, и може би как се сваля алтернатора. няма да го правя на мойта кола, щот мойта мина по тоз път и нямаше кой да снима, щот бях омазан и не исках да си цапам фотото - разбираемо е. Поздрави.

ве Ники снимай как се сменя и гума бе другар!!! :bchug:
да сме готови все пак за бъдещето и неговите въпроси
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 13 Юли 2012, 18:13

ivan. написа:
NikiNikolov написа:По натам във времето ще Ви покажа как се сваля стартера, как се сменя съединител на М50Б20, и може би как се сваля алтернатора. няма да го правя на мойта кола, щот мойта мина по тоз път и нямаше кой да снима, щот бях омазан и не исках да си цапам фотото - разбираемо е. Поздрави.

ве Ники снимай как се сменя и гума бе другар!!! :bchug:
да сме готови все пак за бъдещето и неговите въпроси

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Предишна

Назад към E34