Смяна на стъкло ?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Смяна на стъкло ?

Мнение от exP » 05 Юли 2012, 19:38

Счупиха ми прозореца на задната врата ( малкото триъгълното ) намерих си прозорче но трябва да го сменя някои да е свалял и после да е слагал да знае как точно става ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Re: Смяна на стъкло ?

Мнение от Stoqnov_ » 07 Юли 2012, 18:52

Няма философия, колега. Огледай къде по дръжките на вратата са тапичките, развий видиите и свали кората, Ако си с ръчка, а не с ел.стъкло е по-лесно, поне при мен бе така,,, просто трябва да внимаваш, кое от къде вадиш, после по обраткният ред. Не мисля, че ще ти е трудно, давай смело- само помни кое къде стои.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 08 Юли 2012, 10:13

Всъщност цялата философия е в щипките на прозорчето, които са малко по особени.
Разчисти остатъците от старото стъкло старателно и ще видиш дупките. Новото се "нанизва" в оплътненията и се щракват щипките. Пипкавото е да влезе хубаво в оплътнението :yes:
Успех
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 08 Юли 2012, 13:10

cod-cdbp написа:Всъщност цялата философия е в щипките на прозорчето, които са малко по особени.
Разчисти остатъците от старото стъкло старателно и ще видиш дупките. Новото се "нанизва" в оплътненията и се щракват щипките. Пипкавото е да влезе хубаво в оплътнението :yes:
Успех

Те тия щипки са и водачи с доста сложна конфигурация,обикновено нещо е отчупено или пък се чупи при демонтажа или монтажа,затова е хубаво да имаш поне една в резерв.Добре е също да сложиш малко грес там където се плъзгат.Самото щракване става с леко изнасилване при определено положение на стъглото и водачите. ;) Успех. ;)

Назад към E34