Въпросче за инсталацията

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Въпросче за инсталацията

Мнение от slavianko » 03 Юли 2012, 16:36

Колеги тия дни започнах да сглобявам пак но се изправих пред една лека дилема. Мотора както и инсталацията са М50 В25 без ванос. Обикновенно си записвам буксите за инсталацията коя къде беше ама тоя път мих коша и всичко отиде по дяволите. Та въпроса ми е трите букси които са под всмукателя, тая за маслото, другата която влиза в главата и третата която е за буксата във всмукателният колектор са еднакви. Имат номерчета на самите букси и ме интересува от къде мога да извадя инфо коя къде трябва да е. Трите са с номера 4,7,8
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

старши ентусиаст
Аватар

Re: Въпросче за инсталацията

Мнение от slavianko » 04 Юли 2012, 16:14

Или в тоя раздел не са останали много потребители или форума вече е станал доста "поучителен" :mhihi:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 04 Юли 2012, 16:28

Много не им разбирам там,но нищо не ми пречи да махна за 20-тина минутки един смукател и да ги проследя,снимам или какво там трябва
Само кажи дали на МБ0б25 ванус дали е същато кабеляк-букси и ако са еднаква,то след час ги имаш :yes:
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 04 Юли 2012, 16:40

slavianko написа:Колеги тия дни започнах да сглобявам пак но се изправих пред една лека дилема. Мотора както и инсталацията са М50 В25 без ванос. Обикновенно си записвам буксите за инсталацията коя къде беше ама тоя път мих коша и всичко отиде по дяволите. Та въпроса ми е трите букси които са под всмукателя, тая за маслото, другата която влиза в главата и третата която е за буксата във всмукателният колектор са еднакви. Имат номерчета на самите букси и ме интересува от къде мога да извадя инфо коя къде трябва да е. Трите са с номера 4,7,8

Свали гумичките и виж цветовете на кабелите и ми ги кажи.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 04 Юли 2012, 18:22

ivan. написа:Много не им разбирам там,но нищо не ми пречи да махна за 20-тина минутки един смукател и да ги проследя,снимам или какво там трябва
Само кажи дали на МБ0б25 ванус дали е същато кабеляк-букси и ако са еднаква,то след час ги имаш :yes:
Честно да ти кажа не знам и аз дали са еднакви. Едната букса която трябва да е на датчика на главата я хванах коя е. Тя е с едно краче и там е ясно. Остава да разгадая коя е за всмукателя и коя за датчика на маслото. Мога да дам на мост окъсявайки я и ще разбера ама ме е страх и затова не смея и искам по цивилизован начин да разбера. Пък иначе няма смисъл да се сминат защото в основата на всяка букса си има номерче.

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 04 Юли 2012, 18:37

slavianko написа:
ivan. написа:Много не им разбирам там,но нищо не ми пречи да махна за 20-тина минутки един смукател и да ги проследя,снимам или какво там трябва
Честно да ти кажа не знам и аз дали са еднакви. Едната букса която трябва да е на датчика на главата я хванах коя е. Тя е с едно краче и там е ясно. Остава да разгадая коя е за всмукателя и коя за датчика на маслото. Мога да дам на мост окъсявайки я и ще разбера ама ме е страх и затова не смея и искам по цивилизован начин да разбера. Пък иначе няма смисъл да се сминат защото в основата на всяка букса си има номерче.

виж цвета на кабелите де,Живко(змеят) ще ти помогне за другото
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 04 Юли 2012, 21:24

За маслото е лесна да я познаеш , едното и краче трява да дава верига на пин23 или 1 или 2 кой беше забравих на буксата на Х 20 кръглата.

единия отива в таблото за малслото другия в еку за темп... бял със син е за маслото , или син-виолетов
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 05 Юли 2012, 19:30

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:За маслото е лесна да я познаеш , едното и краче трява да дава верига на пин23 или 1 или 2 кой беше забравих на буксата на Х 20 кръглата.

единия отива в таблото за малслото другия в еку за темп... бял със син е за маслото , или син-виолетов
Утре сутринта още ще ги видя по цветове и ще драсна тук

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 06 Юли 2012, 11:50

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:
slavianko написа:Колеги тия дни започнах да сглобявам пак но се изправих пред една лека дилема. Мотора както и инсталацията са М50 В25 без ванос. Обикновенно си записвам буксите за инсталацията коя къде беше ама тоя път мих коша и всичко отиде по дяволите. Та въпроса ми е трите букси които са под всмукателя, тая за маслото, другата която влиза в главата и третата която е за буксата във всмукателният колектор са еднакви. Имат номерчета на самите букси и ме интересува от къде мога да извадя инфо коя къде трябва да е. Трите са с номера 4,7,8

Свали гумичките и виж цветовете на кабелите и ми ги кажи.
Едната букса е само с едно краче и един кабел и кабела е с цветове кафяво със зелено. Другата букса е с един кафяв и един кафяв с лилаво. А третата - с един кафяв и другия цвят и нещо като светло лилаво (клони към светло сиво).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 06 Юли 2012, 12:01

Кафяв със зелено е тая за маслото.

Кафяв с виолетово е за таблото температура . закача се на вътрешния датчик към купето на главата.

3тия кабел е явно за колектора. Утре заран ще свалям един колектор и ще ги видя много много точно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 06 Юли 2012, 15:02

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:Кафяв със зелено е тая за маслото.

Кафяв с виолетово е за таблото температура . закача се на вътрешния датчик към купето на главата.

3тия кабел е явно за колектора. Утре заран ще свалям един колектор и ще ги видя много много точно.
Тая която е с един кабел /кафяв със зелено/ и аз подозирах че е за датчика за маслото понеже на датчика има само едено краче и беше логично. Щом и ти казваш значи смело го закачам там.
Не рззбрах само за вторият кабел какво имаш в предвид под /кафяв с виолетово/ ? Единият кабел е кафяв другият целият виолетов или ??? Защото другата букса пък е с един кафяв и един кафяв със допълнителна виолетова чертичка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 06 Юли 2012, 16:05

Кафяв с виолетова черта е за температурата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 06 Юли 2012, 16:50

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:Кафяв с виолетова черта е за температурата.
Ясно и благодря за което :bowdown: Утре още ръгам буксите ще сложа всмукателя и да паля. Цяла година не съм и чувал звука понеже залитнах и по тоя пусти офроуд та вече ми се присира от желание за каране на ниско. :mhihi: :mhihi:

Назад към E34