Защо люлее задницата при 20-30 км/ч ?
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- krustev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е34 - Сребриста стрела
- Мечтае да кара: BMW Е34
Защо люлее задницата при 20-30 км/ч ?
Здравейте, колеги! "Рових" доста из форума, но подобна тема не намерих. Моята Е34-ка с всеки изминал ден, в който я карам започвам да я чувствам все по-добре и ми прави впечатление следното: в движение при скорост 20-30 км/ч независимо дали колата е "по инерция" или набира, задницата прави 2-3 леки залюлявания, които при скорост над 30 км/ч вече липсват. Колата е със здрава и стегната ходова част, без тракания, чукания и т.н. Правен е баланс и изправяне на джантите на 4-те гуми и съм сигурен на 99%, че няма как да е от гуми или криви джанти. Моля дайте съвет какво може да е, защото макар и дребен проблем ме "човърка" много... Благодаря ви!
BMW, не е марка или бранд, ТОВА Е НАЧИН НА ЖИВОТ!!!
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Re: Защо люлее задницата при 20-30 км/ч ?
неправилно навити болтове на джантите, дебаланс на гума след като вече е монтирана, кардана също се балансира принципно, но едва ли е той. Провери си наново гумите като за начало и навийй болтовете като по учебника 

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
krustev написа:и съм сигурен на 99%, че няма как да е от гуми
Ей тоз останалия 1% ти лашка задницата, колега

Пробвай при друг гумаджия

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Еми гумаджията му като му е "проверил" джантите за кривини и е "балансирал" гумите е трябвало да види кривата гума
Затова му предлагам да пробва при друг гумаджия

Затова му предлагам да пробва при друг гумаджия

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Stanchev написа:КРИВА гума не може да се балансира
Мислиш ли?!

От задна/и крива/и гумм/и не знам дали ще люлее при тая скорост, но при 90-100-110 най-вероятно ще се усеща тресене във волана.
Иначе колегата преди мен е много прав, че гумаджията би трябвало да види и да сигнализира на колегата ако има крива гума.
Относно проблема - щателна проверка на ходовата част (въпреки че казваш, че е ок), проверка на гумите и джантите. Ако си с джанти, централния отвор на които не пасва съвсем точно на главините и си без втулки, ползвай кръстачка, като развномерно затягаш болтовете по малко. Друг трик е да наредиш болтовете и да почнеш да ги затягаш като държиш кръстачката неподвижна, и въртиш гумата.
На тая скорост дупето играе Ai Se Eu Te Pego от крива гума
. И аз съм за тоя 1% невъзможен щот ми се е случвало , на по-високи скорости изчезва при добър баланс и ходова част.

Освен гумите, сигурен ли си че няма заминали тампони на задния мост? Това че няма тракания и чукания не означава че всичко е наред. И при моята нямаше тракания и чукания, ама като я качихме на подемника и оле-мале 

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Колега, ако си с лети джанти от тези дето им се лепят грамовете, понякога се случва да се отлепи някой от тях и започва да ти претриса. Не ме питай откъде знам 

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
alchohol написа:Колега, ако си с лети джанти от тези дето им се лепят грамовете, понякога се случва да се отлепи някой от тях и започва да ти претриса. Не ме питай откъде знам
Междудругото наистина се случва да се отлепят баланси. Слабо им е лепилото нещо. Ние допълнително им слагаме малко секундно лепило. Дори предпочитам да сложа кован баланс, ако ръба на джантата позволява, защото няма вероятност да падне. Но пък и не върви на супер лачена джанта да ковеш. Все пак не мисля, че проблема се крие в това, още повече, че баланса на гумата трябва да е МНОГО зле, за да се усеща така. Залагам на нередност по окачването, колкото и здраво да изглежда то. Свидетел съм бил на майстор, който идва за реглаж на преден мост, при очевидно заминал шарнир, който е пропуснал по някакъв начин да види

10 мнения
• Страница 1 от 1