Свети Индикатора за Дюзата и се форсира. ТДС

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: bmx

Re: Свети Индикатора за Дюзата и се форсира. ТДС

Мнение от vinio » 01 Юни 2011, 17:58

ehot написа:
vinio написа:
ehot написа:
vinio написа:Тази лампа може да светне от много неща(някой са написани по-горе),по-важен е проблема който се е породил.Въпрос:сама се форсира до 3000 оборота ,или след тези обороти неможе да се изфорсира?
И в двата случая отписваш дюзата с кабела и клапана на помпата.
По-вероятно е проблема да е в замасен кабел ,реостат на педала на газта или в плочката....

Еми карам си на 2-ра тръгвам да сменям на 3-та и оборотите сами се качват на 2 до 3 хил. и си стоят известно време там и падат после сами..мисля че проблема е в плочката.. има едно като цъкане се едно бомба ще избухва :mhihi:

Дай малко по сериозно или да те питаме това цъкане дали си го чул в движение ;)
защото ако е при подаване контакт на место е напълно нормално

колега напълно сериозен съм :yes: ами на място на даден контакт се чува ти викаш че е нормално?

не само викам ,а и съм сигурен.Ако искаш да ти напиша интервалите от време през които го чуваш :winky:
А сега опиши всичко като хората,например :какво е пипано преди това;как се е породил проблема;при форсиране на место пак ли задържа оборотите;и кой си е играл с помпата последно

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 01 Юни 2011, 18:31

Плочката си цька,това е нормално.
Дюзата откача ,ама мери ли я ,какьв омаж дава ? С мултицета става
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело
Мечтае да кара: BMX

Мнение от ehot » 01 Юни 2011, 18:45

Ами не само като включа на скорост и после изключа го прави този проблем на място след като падната обороите не го прави проблема. аз съм си пипал помпата и колата си работеше без проблеми доста време не е дала признал да не работи като хората. откачах умната дюза същото положение. не съм я замерил сега отивам да я замеря.
Изображение

Само Киров Бош е способен да подържа ТДС ..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 01 Юни 2011, 23:23

А какво означава като махаш и слагаш буксата на 4-та дюза няма промяна то ще ти изкара очите така да се каже промяна има в работата на мотора като здравей здрасти как си няма начин да не се усети разлика не мижеш ч кара без връзка на умната дюза с компа. Малко пояснения , клапана за който става въпрос е на ГНП и пуска и спира горивото съответно при подаване на контакт и изключване от контакт, датчик на хол става на въпрос за датчик кол. вал. Наистина плочката може да е причина ( за пръв път мисля споменаваш че и в движение го прави ) та пусно си едно почистване с добавка ( аз съм доволен от Лики Моли ама има и други ) после сложи малко масълце в резервоара , като уточнение двутактово ( за предпочитание бездимно ) като количество 1л на резервоар пълен ( или сответстващата концентрация ако не ти се пълни от раз цял ). Обаче светването на лампата е притеснително та за това и се споменава въпросния списък от какво може да светва ( едното от мой опит е изгорял клапан на ГНП ама по-скоро това доведе до други ефекти та затова и светна ), принципно показва проблем в запалителната система и най-чести причини са умна дюза , датчик кол. вал . Тази проверка с датчика ти не е достатъчна за заключението което си направил и това с дюзата също , провери ли и ел. съпротивлението не си писал.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 02 Юни 2011, 9:16

Питайте мен :)
Колега отвори помпата, извади плочката, внимателно повдигаш четците с пенцета , промиваш с бензин пистите, кръстиш се, сглобяваш, кръстиш се и даваш на контакт.
Старата ми плочка с 71260781265071 регулировки едва я накарах да тръгне колата, като до 2000 оборота колата неможе повее от 40км. да вдигне, а след 2000оборота сама се форсира да изключвател и се изгася :kuku:
Промивах,промивах и накрая смених управлението и всичко си дойде на мястото.
Успех в манипулацийте
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 02 Юни 2011, 12:13

Аз имах предвид, да изключиш дюзата и да покараш известно време без нея и да кажеш дали ти се форсира колата и дали продължават другите неприятни симптоми. Лампата, че ще ти свети - ще ти свети, то е ясно след като няма контакт с дюзата. Най-вероятно в нея ти е проблема. Имаше една тема за рециклаж... Нашия дизел м21д24 след като светна лампата и почна да се форсира, гасне и тнт. изключихме я таа дюза и колата си се кара така вече 2 години. Нито се е качил разхода нито нищо. Само дето лампата свети :) Премери и съпротивлението или квото там трябва и я сменяй с нова ако можеш. Вероятно турбо мотора разчита на нея повече от стария атмосферен туч. Успех
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ehot » 03 Юни 2011, 13:55

Днес извадих датчика на коляновия вал и вижте какво намерих вътре :mhihi:
09032010095.jpg

От пред беше пълно с един куп стружки и мръсотия ли какво е .. Изчистих го перфектно сложих го,но проблема си остана.Замерих умната дюза(не съм много добър с мутицета,поставих го на това да свири като има връзка между двете жици че не са прекъснати само това знам с този уред не ме винете :D ) На всички други букси,датчици и прочие показа някакви стойности и свиреше че има контакт между двете. На буксата за самата дюза никакъв признак. никакви стойности...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ehot » 03 Юни 2011, 14:35

като мерих с мутицета забравих да напиша че и тази букса недаваше признаци никакви .. Може би от там идва проблема с Вакума и защо не ми работеха жалюзите на радиатора! Всички бушони са здрави тя пък от къде може да и идва проблема??

Тази която съм откачил:
11032010098.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 03 Юни 2011, 20:21

Еми пич ако не ти дава верига на умната дюза затва ти свети и лампата ама тва май отдавна трябваше да го направиш , още един път замерване направи ( нагласи си мултицета да мери до 1000 ома ) и ако пак нямаш верига сменяй дщзата с читава и си ти. Колкото забуксата дет си снимал най-вероятно е управлението за жалюзите и е нищо повече от електромагнитен клапан който по команда от компа отваря механично притока на вкуум след него до жалюзите и ако е изгорял няма да ги мръдне никога ама тва май няма общо с вакуума по-скоро за него търси механична повреда по пътищата демек засмукване някъде на въздух. А тва на датчик кол. вал дет си го почистил е добре само си обърни внимание на 4-та дюза . Успех.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ehot » 03 Юни 2011, 20:27

Ами утре пак ще тествам тази дюза но най вероятно проблемът е в нея. Ами не то вакума всичко е наред клапана,маркучетата и си дърпа вакум доволно когато работи. Но то като нейдват ток по кабелите няма как да работи релето.. Релето работи неработи самата букса,гледах да не е окислила дали няма прекъснат кабел до където се вижда но нищо нередно не видях :(
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ehot » 04 Юни 2011, 16:20

Бърз въпрос,става ли Умна дюза от е34 524 TD ??
Изображение

Аватар
Кара: bmx

Мнение от vinio » 07 Юни 2011, 0:48

ehot написа:Бърз въпрос,става ли Умна дюза от е34 524 TD ??

:yes:

Предишна

Назад към E34