Перка TDS
Модератор: Технически модератори
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Перка TDS
Не съм съгласен че му трябва 1 час да прегрее тоя двигател , не е ча-а-ак толкова голям , 30секунди как ви се струва като време , ами напълно достатъчно. И нали всички в този форум смятат че ТДС-а се обезвъздушава което води до единствен извод - няма как да задържа въздух. Е да обаче май го има и тоя момент. А за това каква е разликата в температурата между входа и изхода на радиатора да ви кажа е в порядъка на минимум 4-5градуса по Целзий и стига в определени моменти ( на интензивно натоварване ) до 10-на градуса което пък при 5-ти и 6-ти цилиндър ще е още по-фрапиращо ( това щото имам датчици на входа и изхода и изведена индикация в купето та не си го фантазирам). И пак, важно е бързо да се установи причината за включването на тази перка макар и да се вложат малко парички за датчик, предпазител, реле или там квото, щото оттам нататък другото е в десетки пъти повече.
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
vladobate написа:Не съм съгласен че му трябва 1 час да прегрее тоя двигател.................... .
Е аз пък ти казвам, че при запушен радиатор и нормално каране - толко му трябва........
vladobate написа:И нали всички в този форум смятат че ТДС-а се обезвъздушава което води до единствен извод - няма как да задържа въздух. ..................
Ами ако е запушен изхода към разширителния съд?!? Тогава какво става? Май въздушец в системата!!!
vladobate написа:А за това каква е разликата в температурата между входа и изхода на радиатора
Е аз нямам "ДАТЧИЦИ" на радиатора на входа и изхода, ма при запушен радиатор разликата е около 80 градуса по Целзий... измерено с термометър...
vladobate написа:И пак, важно е бързо да се установи причината за включването на тази перка........
Правилно..., но не е задължителнои да се похарчат маса пари за глупости...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
При мен имаше същия проблем. Причината се оказа това - viewtopic.php?p=1534347#1534347
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2