Проблем с охладителната система
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- ta6aka2000
- кандидат ентусиаст
-
Проблем с охладителната система
Здравейте колеги. Христос Воскресе
Пожелавам здраве, щастие и много усмивки.
И сега с проблема...
От известно време забелязах, че в казанчето за водата на радиатора има кафява "гняз"
Как да си прочистя охладителната система? С климатроник съм
Благодаря предварително

И сега с проблема...
От известно време забелязах, че в казанчето за водата на радиатора има кафява "гняз"

Как да си прочистя охладителната система? С климатроник съм
Благодаря предварително

Re: Проблем с охладителната система
Нов антифриз ( не вода ), сменя се всяка година. Ако искаш. Иначе има препарати за почистване на охл. с-ма но пак се хвърля антифриза иедно пънене с изпразване пак , за изплакване и после новия.
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Колега, то тва за почистването- добре, ще ти кажем как да го почистиш- правиш си промивката...
Но имаш ли идея от къде идва??? Че занятието е с продължение ....
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- ta6aka2000
- кандидат ентусиаст
-
pepitoooooooooo написа:Колега, то тва за почистването- добре, ще ти кажем как да го почистиш- правиш си промивката...
Не знам... от къде може да идва тази гадост... Ако радиатора е спукан някъде може ли да се пълни от там тази гняз
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
ta6aka2000 написа:pepitoooooooooo написа:Колега, то тва за почистването- добре, ще ти кажем как да го почистиш- правиш си промивката...
Не знам... от къде може да идва тази гадост... Ако радиатора е спукан някъде може ли да се пълни от там тази гняз
Не, колега. Работата е кофти. Тва е масло... Ако си спомниш някой случай да ти е загрявала малко повече колата или просто да си доливал антифриз, защото твоят е бил малко.... от това е. Позната болест, в момента имам зад блока една такава раково болна. Лекува се или с нов двигател или само нова глава. И двете излизат едни и същи пари- 600-700 лв в най-добрият случай за завършена кола. Или на вторични, цената на желязото е добра сега. Пак знам от личен опит. Кофти, но и тва се случва.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
тая кафява гняз е възможно да е сипана от предишен собственик на колата с цел запушване на теч/от радиатор ,водна помпа,парно/ огледай хубаво преди да смениш антифриза да не текне цялата кола като лейка
6>4
Колега, тази кафява маса е най-вероятно МАСЛО! Евентуален проблем може да е ГАРНИТУРА или ГЛАВА. Обърни внимание на тези неща! Просто идея......
за да няма после 

7 мнения
• Страница 1 от 1