опасно ли е
Модератор: Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- niki_524TD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320
- Мечтае да кара: m5 e60 edition race
- Детайли за колата: дата на производство 1994 автоматик с абс, ел. стъкла, шибедах, климатик, парктроник и др ..
Re: опасно ли е
супер супер значи си карам с кеф и без притеснения от тук нататък има течност и термостата работи също така и перката като загрее дачика показва стрелката на средата чат пат се случва и да мине съвсем малко над средата но това е на дълъг път
Бог прощава притежателите на БМВ не
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Така но аз съм бензин..А тази стрелка дето ти се разхожда така не е нормално !!? зиме лете дъж сняг жега огън трябва да е на 12 без 1 мин
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- niki_524TD
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: дата на производство 1994 автоматик с абс, ел. стъкла, шибедах, климатик, парктроник и др ..
не тя не се разхожда стои си на средата просто чат пат със милиметри подминава но иначе си работи добре до копривчица се качих и не е дала признаци за проблем нито прегря нито нищо след това и до софия ми се наложи да ходя пак сепрестави добре но незнам защо се плучава така ама не е баш да иде една черта по нагоре в червеното вече стои си насредата
- gosho_d
- Потребител
-
- Кара: E34->Е39->Е38
Честито за придобивката! Но, щом
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО свали радиатора и го изчисти от боклуци;
провери дали работят изрядно водната помпа, термостата и виското (ама не на окомер)
смени антифриза с хубав
и тези дейности да се извършат от хора, които знаят и могат
за да няма "абе, както си работеше, и се развали"
niki_524TD написа:чат пат се случва и да мине съвсем малко над средата но това е на дълъг път
провери дали работят изрядно водната помпа, термостата и виското (ама не на окомер)
смени антифриза с хубав
- niki_524TD
- кандидат ентусиаст
-
gosho_d написа:Честито за придобивката! Но, щомniki_524TD написа:чат пат се случва и да мине съвсем малко над средата но това е на дълъг път
смени антифриза с хубав
ок колега ще направя каквото мога благодаря за полезната информация
- MIRO_PZ123
- Потребител
-
- Кара: BMW E34
- Мечтае да кара: BMW
Колега аз го имам същото БМW самоче моито е автоматик и няма никаки проблеми главата на колата е чугунена и няма пукане а коляновия вал е кован такаче няма проблеми караиго както знаеш това нее TDS да пука глава
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
MIRO_PZ123 написа:Колега аз го имам същото БМW самоче моито е автоматик и няма никаки проблеми главата на колата е чугунена и няма пукане а коляновия вал е кован такаче няма проблеми караиго както знаеш това нее TDS да пука глава
А ТДС пука глави ли? Да внимавам повече тогава.

- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
MIRO_PZ123 написа:Колега аз го имам същото БМW самоче моито е автоматик и няма никаки проблеми главата на колата е чугунена и няма пукане а коляновия вал е кован такаче няма проблеми караиго както знаеш това нее TDS да пука глава
Кое БМВ е с чугунена глава

- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
- Мечтае да кара: E90 335d
\MITETO\ DSB написа:MIRO_PZ123 написа:Колега аз го имам същото БМW самоче моито е автоматик и няма никаки проблеми главата на колата е чугунена и няма пукане а коляновия вал е кован такаче няма проблеми караиго както знаеш това нее TDS да пука глава
А ТДС пука глави ли? Да внимавам повече тогава.

- borcata bc
- кандидат ентусиаст
-
колеги забелязал съм 4е малко :6офори; каращи дизели използват междинна газ
а това за дизел е изкль4ително важно особенно при рязка смяна на обороти ( от високи към ниски)
важно е съ6то да си достигне работна температура на двигателя през което време се кара нормално до 1600-1700 об мин.
абе то си е един вид ритуал
.
и след това ве4е спокоино мое да се вдигат заветните 4000 об мин
те така е при мен но мисълта ми е за междинната газ или както някои му викат ( ИЗРАВНЯВАНЕ НА ОБОРОТИ )
ИМА ЛИ ПО4ВА У КАРАЩИТЕ ТДС ТД И ТЕМ ПОДОБНИ ДИЗЕЛИ

а това за дизел е изкль4ително важно особенно при рязка смяна на обороти ( от високи към ниски)

важно е съ6то да си достигне работна температура на двигателя през което време се кара нормално до 1600-1700 об мин.
абе то си е един вид ритуал

и след това ве4е спокоино мое да се вдигат заветните 4000 об мин

те така е при мен но мисълта ми е за междинната газ или както някои му викат ( ИЗРАВНЯВАНЕ НА ОБОРОТИ )
ИМА ЛИ ПО4ВА У КАРАЩИТЕ ТДС ТД И ТЕМ ПОДОБНИ ДИЗЕЛИ
borcata bc
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Изобщо не слушай подобни неща. Просто се увери в изправността на охладителната ти система, и я карай както искаш (е все пак не е желателно да я вкарваш в червеното през 2 секунди). Глава се пука от прегряване, а не току така. Надявам се хвърляш по едно око на уреда за температурата, така че ако мръдне надясно просто я охлади, и търси проблема.
Няма страшно колега! Направи си една профилактика на цялата охлаждаща система (водна помпа, радиатор,тръби) и бъди сигурен, че няма да има проблеми при натоварване
Все пак поглеждай температурата от време на време 

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2