Изпотява ми се стъклото

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: ..........

Мнение от Zik » 21 Дек 2005, 22:17

kasiel написа:аз взех че сложих присадка, ще видя утре как ще е!? :roll:
Ако караш много в задраствания карай на леко отворена капачка защото ако надуе много има опасност пукнатината на радиаторчето да избие и да ти направи куп бели. Виждал съм пред мен на кола да избива така и некви излитащи хора от нея и фонтани с пара от таблото

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525д

Мнение от kasiel » 23 Дек 2005, 10:27

За сега проблемите изчезнаха. Незнам за в бъдеще. Имам чувството, че май работната температура на двигателя се вдигна. :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zik » 23 Дек 2005, 17:45

Ами зависи какво си сипал,но има вероятност според мен, защото с годините работа в големия радиатор се събират какви ли не шитове,и като сложиш добавка за запушване където е се е натрупало запушва всичко и е възможно да не циркулира водата през целия радиатор,и не може да се охлади достатъчно

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 24 Дек 2005, 20:13

От друга страна не е добре да не е херметизирана охладителната уредба (незавита капачка,течове и т.н.),защото изправна тя се влияе съвсем минимално от атмосферното налягане а както знаете при разлика в стойностите се мени и температурата на кипене :idea:
Работното налягане в системата трябва да си е в нормите :!: :!: :!:

Георги Пенчев
Изображение

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 24 Дек 2005, 20:51

дам, като е отворена системата водата извира на 100 градуса, а някой знае ли примерно на мене е като е на 2 бара клапана на капачката водата на колко градуса ще изври?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: това ,което кара

Мнение от shnitzera » 24 Дек 2005, 21:07

kasiel написа:За сега проблемите изчезнаха. Незнам за в бъдеще. Имам чувството, че май работната температура на двигателя се вдигна. :kuku:
имай в предвид ,че 520ката се обезвъздушава много тегаво,според мен имаш въздух в системата

Предишна

Назад към E34