Промивка на двигателя?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 34

Re: Промивка на двигателя?

Мнение от Munich Machine » 04 Ное 2010, 17:29

Ако не е сменяно маслото редовно, кой знае какви животни има вътре и едва ли ще се изчисти напълно с предложените методи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 04 Ное 2010, 22:37

Преди малко си измих ръцете и сядам да пиша, още съм с работният гащеризон :D , благодаря на колегата- Bavariqtamniska :D Освен предложеното, промих и още веднъж, за да се "обере промивката" и с тънко масло на "Приста", демек- две промивки, втората с малко каране и работа на празен ход и ниски обороти. Първият път излезна катран-чернилка, вторият път- учудващо по-добре беше, много леко се промени цвета на маслото. След два часа оцеждане, налях новото, вече работно масло. След преминати 20 км двигателя е учудващо за мен тих, явно е трябвало не само две промивки, но и качествено масло да се налее. Благодаря за помощта на отзовалите се колеги. Варианта при двг с трайни наслагвания, причинени от несменяне на масло или неизползване на автомобила се отстраняват или с доливане на добавка/нафта/бензин/или друг разграждащ препарат, но задължително с последваща втора промивка с чисто масло, може каквото и да е, аз ползвах тънко масло, на Приста, с работа половин-един час и после- изливане и дълго оцеждане.Факт е, че след второто прекарване също си промени цвета, макар и малко, но явно е успяло да улови още малко мръсотия, неизтекла след първата промивка. Ако някой ще го играе това занятие- вече се знае как. Благодаря Ви колеги, темата е изчерпана според мен. :bchug:
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34
Мечтае да кара: М5 Е34 Touring

Мнение от Bavariqtamniska » 05 Ное 2010, 8:27

Ейййй да изклучих да ти кажа че и се кара към 100 километра с ефтино масло и после си 6 радвам се че ти се е получило аз като го правех също бях така доволен няма никакъв смисал от тез глезотийки присадки добавки или каквито и да са. :yes:
Вземи туй кръгово на вратиииииииии! Изображение
http://farm3.static.flickr.com/2722/442 ... 853709.jpg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 06 Ное 2010, 23:13

тея добавки,добавчици,нафти,мазути и т.н.,могат да свалят горния слой от наслагванията по двигателя.но сериозната мизерия си остава.картера,блока,главата няма как да лъснат,ако не са свалени и със съответните препарати и топлата вода да добият вид.
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 06 Ное 2010, 23:31

павката написа:тея добавки,добавчици,нафти,мазути и т.н.,могат да свалят горния слой от наслагванията по двигателя.но сериозната мизерия си остава.картера,блока,главата няма как да лъснат,ако не са свалени и със съответните препарати и топлата вода да добият вид.

:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 34

Мнение от Munich Machine » 06 Ное 2010, 23:49

От опит се съгласявам!
Изображение

Предишна

Назад към E34