Промивка на двигателя?
Модератор: Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Munich Machine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 34
Re: Промивка на двигателя?
Ако не е сменяно маслото редовно, кой знае какви животни има вътре и едва ли ще се изчисти напълно с предложените методи.

- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Преди малко си измих ръцете и сядам да пиша, още съм с работният гащеризон
, благодаря на колегата- Bavariqtamniska
Освен предложеното, промих и още веднъж, за да се "обере промивката" и с тънко масло на "Приста", демек- две промивки, втората с малко каране и работа на празен ход и ниски обороти. Първият път излезна катран-чернилка, вторият път- учудващо по-добре беше, много леко се промени цвета на маслото. След два часа оцеждане, налях новото, вече работно масло. След преминати 20 км двигателя е учудващо за мен тих, явно е трябвало не само две промивки, но и качествено масло да се налее. Благодаря за помощта на отзовалите се колеги. Варианта при двг с трайни наслагвания, причинени от несменяне на масло или неизползване на автомобила се отстраняват или с доливане на добавка/нафта/бензин/или друг разграждащ препарат, но задължително с последваща втора промивка с чисто масло, може каквото и да е, аз ползвах тънко масло, на Приста, с работа половин-един час и после- изливане и дълго оцеждане.Факт е, че след второто прекарване също си промени цвета, макар и малко, но явно е успяло да улови още малко мръсотия, неизтекла след първата промивка. Ако някой ще го играе това занятие- вече се знае как. Благодаря Ви колеги, темата е изчерпана според мен. 

С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: М5 Е34 Touring
Ейййй да изклучих да ти кажа че и се кара към 100 километра с ефтино масло и после си 6 радвам се че ти се е получило аз като го правех също бях така доволен няма никакъв смисал от тез глезотийки присадки добавки или каквито и да са. 

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
тея добавки,добавчици,нафти,мазути и т.н.,могат да свалят горния слой от наслагванията по двигателя.но сериозната мизерия си остава.картера,блока,главата няма как да лъснат,ако не са свалени и със съответните препарати и топлата вода да добият вид.
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
павката написа:тея добавки,добавчици,нафти,мазути и т.н.,могат да свалят горния слой от наслагванията по двигателя.но сериозната мизерия си остава.картера,блока,главата няма как да лъснат,ако не са свалени и със съответните препарати и топлата вода да добият вид.

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2