TDS Мени оборотите

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: кара, колко да кара...

TDS Мени оборотите

Мнение от mute » 02 Ное 2010, 23:56

Така колеги, искам да задам един неясен за мен въпрос. Преди 2 дни гледах едно е34 525тдс, обаче колата мени оборотите на празен ход ама много малко така "ръм...ръм...ръм", но не го прави винаги. Попрочетох някои неща относно този двигател и разбрах че това може да бъде от замръсен плочка на ГНП-то, но можело и да е за смяна. Също ми направи впечатление че като е загряла колата и като се изгаси за десетина минутки и после не запали от раз смисъл завърта повече от нормалното (според мен като го сравнявам с мойта е46 320д). Доколкото знам това може да значи разтегната ангренажна верига. Но колата си работи меко и нормално без излишни тракания и шумове, но неможах да видя дали ГНП-то е максимално мръднато към двигателя. И според вас това всичкото ще може ли да се оправи с нова ангренажна верига и почистване или някъкво рециклиране на плочката или и тя ще трябва да се сменя. Аз може да не съм прав за причините на проблените това е мое мнение, ще съм много благодарен някой по-разбиращ да се искаже по въпроса и дали си заслужава да се хващам на хорото.

Мерси на всички предварително и ще съм много благодарен към всички които ми помогнат с решението.
Поздрави. :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds
Мечтае да кара: MIG29

Re: TDS Мени оборотите

Мнение от jogr » 03 Ное 2010, 9:40

Има и още един вариант колега :) Да има износване на елемента на помпата (долната част). Поне при мен това се оказа- сменил съм вериги оптегачи, всичко което може да се смени, на диагностика никакви грешки, центровка перфектна. Хубаво е да я погледне човек, който наистина разбира, не че ние сме вързани в ръцето , но просто друго си е да я види някой който всеки ден се занимава с това!

Успех и задължително пиши какъв е бил проблема!

Назад към E34