Не работи подгряването на лявото огледало !
Модератор: Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- Йордан Василев
- Потребител
-
- Кара: Е-39 530И Е-30 320И М20Б20
- Мечтае да кара: Е-30 МPower
Не работи подгряването на лявото огледало !
Здравейте колеги!Имам следния проблем: купих моята Е-39-ка преди около 7-8 месеца,обаче сега като застудя ми направи впечатление , че подгряването на лявото ми огледало не работи.Знам , че на повечето коли има ролтан на стъклото на огледалото и се включва заедно с ролтаните на задното стъкло.И тук нещата се случват по същия начин,като пусна парното и пусна ролтаните отзад,дясното огледало почва да се отмръзява и да изсъхва,а лявото не иска. И си мисля дали не е прекъснат ролтана на самото огледало,обаче ми направи друго впечатление.И при спряни ролтани на задното стъкло,дясното огледало си стои сухо при дъжд,като вляза в тунел,лявото се поти,дясното пак остава сухо,това ме навежда на мисълта дали няма свързан въздухоотвод и за огледалата и да ги поддържа сухи.И може би има някакво запушване от лявата страна.Не знам,не съм наясно как стоят нещата и затова питам , все някой от вас може би се е сблъсквал с този проблем и ако може да ме насочи какво да предприема и да го оправя.Благодаря на всички предварително! 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Не работи подгряването на лявото огледало !
сега вече съм изтествал при мен как стоят нещата а предполагам че и при по новите или по оборудвани Е34/Е39 е така:
1. подгрева на огледалата (пръскалките и предното стъкло) се пуска заедно със този на задното стъкло
2. Подгрева при температура под 14* е пуснат винаги
От там нататък понеже съм имал и случай на изгорял реотан (ама направо изпечен, така че и огледалото беше потъмняло) ти препоръчвам просто да пробваш с друго стъкло.
Реално погледнато няма такова нещо като обдухване, просто по-скоро е било на завет и не го е валял дъжда
1. подгрева на огледалата (пръскалките и предното стъкло) се пуска заедно със този на задното стъкло
2. Подгрева при температура под 14* е пуснат винаги
От там нататък понеже съм имал и случай на изгорял реотан (ама направо изпечен, така че и огледалото беше потъмняло) ти препоръчвам просто да пробваш с друго стъкло.
Реално погледнато няма такова нещо като обдухване, просто по-скоро е било на завет и не го е валял дъжда

- Йордан Василев
- Потребител
-
- Кара: Е-39 530И Е-30 320И М20Б20
- Мечтае да кара: Е-30 МPower
Re: Не работи подгряването на лявото огледало !
благодаря колега,ще сваля капака на огледалото да замера ролтана дали е прекъснат,иначе външно на стъклото му няма нищо,не е потъмняло.а във връзка с обдухването на огледалата от парното,наистина има на някои по старички колици.Ако е изгорял ролтана,а вече предполагам че е така,може ли някой да ме ориентира от мога да си закупа на прилична цена и каква е тя?
3 мнения
• Страница 1 от 1