м50 бобините искрят

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Re: м50 бобините искрят

Мнение от ddddk » 25 Окт 2010, 19:16

Джики и килър,

Сега вие ли поехте щафетата? :mhihi:

Аз се предадох и свирих отбой още вчера :mhihi:

Само не се ядосвайте :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M50B20 E36
Мечтае да кара: M3

Мнение от jorji6i6i » 25 Окт 2010, 20:31

колега, дано не се чупи твоя автомобил, пък да видиш аз как ще се смея в твоите постове.....
много държиш на тия свещи , но ви казвам че не е от тях..
първо взех оригинални тук от колега от форума нови - колата не се оправи и понеже бях изгорил опаковките не можах да ги върна. купих иридиеви свещи защото били най-добрите. Нищо пак. после си купих по каталож свещи точно за колата - пак никаква разлика. поже по твое предложение взех едни еднополюсни и им намалих разстоянието до 0,7 като се набутах и за пластни 7 лева и пак никакъв резултат.

над 150 лева дадох за свещи /с иридиевите/ и никаква полза - това се опитвам да ви обясна, а вие ми се присмивате и си пишете само за "оригинални" свещи и това е....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 25 Окт 2010, 21:54

Писах и тук и на лични да си купиш един прост Бриск за 24 лева 6 броя и да си пробваш.

Нема как да искри,още повечче нови бобини и лули. Явно са ти дали нещо не как требва.
Оттук натам няма кво да ти кажа.Мог да ти снимм мойта кола ве4ер и още 3 да видим дали светят...
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 26 Окт 2010, 10:22

jorji6i6i написа:колега, дано не се чупи твоя автомобил, пък да видиш аз как ще се смея в твоите постове...

Колега,

Това ще ми е последния пост в твоята тема.

Първо въобще не ти се смея!
Второ моята кола е доволно амортизирана, чупи се често и по много и дори и сега е с проблем!
Хората, които ме познават знаят, че никога не се подигравам и не злорадствам и когато е във възможностите ми се хвърлям да помагам съвсем безкористно.

Виж сега какво става:
jorji6i6i написа:много държиш на тия свещи , но ви казвам че не е от тях..

:ok: Като толкова разбираш, защо питаш?

jorji6i6i написа:първо взех оригинални тук от колега от форума нови

Каква марка и модел?

jorji6i6i написа:купих иридиеви свещи защото били най-добрите.

Айде бе. Къде го пише? Или ти го каза махленския майстор? Марка, модел?

jorji6i6i написа:после си купих по каталож свещи точно за колата

Марка, модел, магазин, доставчик?

jorji6i6i написа:поже по твое предложение взех едни еднополюсни

Какви, бе? Ти какъв човек си? Колко пъти трябва да напиша и с какви думи, че свещите освен разтояние имат и температурно число и съпротивление?!?

jorji6i6i написа: и им намалих разстоянието до 0,7 като се набутах и за пластни 7 лева и пак никакъв резултат.

Ти каква кола караш? Да не говорим през цялото време за жигула :mhihi:

jorji6i6i написа:над 150 лева дадох за свещи

Дал си 150 лв за да си робуваш на ината!

Аз ти казах за свещите, Жики ти каза за лулите и бубините, обаче ти НЕ, та НЕ!
Ти все "не точно кафяво, ами около кафявото"!

Докато не решиш проблема с искренето няма абсолютно никакъв смисъл да правиш каквото и да е друго по тази кола. Това е мое лично мнение и не те ангажирам с него!

Толкова от мен.

Поздрави,
Д
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M50B20 E36
Мечтае да кара: M3

Мнение от jorji6i6i » 26 Окт 2010, 13:17

ок, колега, ако бяхме на живо ще се да серазберем, даже друга кола можехме да изобретим :driving:
но от разстояние е по-трудно.
целта не е да спорим а да си помагаме.

Всичко което исках да кажа е, че проблема не е в бобини, не в лулите, не в свещите - праобвани са на друга кола и са ОК.
Отиваме вече към някой от датчиците на кол. и разпр. вал и накрят компютър, но не се намират хора да дават лесно тези неща хей така само за спорта. Това е засега.....
Поздрави :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 26 Окт 2010, 15:56

Тука в София последния път тия НЖК ги взех за 5,40 лв/бр. мотора на който се монтираха е М40 БОШ, сега съм с М50 и отново същите свещи ги дават. И смело твърдя че не е нужно допълнително замасяване, ако е изключително нужно има проблем. Провери едно тъпо съпротивление: намира се в кутията на кабеляка за инжекторите, лесно се намира - единия му край е захванат с кабелна обувка за единия болт на тялото на термостата, кабела е кафяв. Поздрави.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Мнение от Hristo » 26 Окт 2010, 22:19

При мен М50 като твоя-е36 М50Б20 без ванос от най-първите с бош електроника имаше тресене и замисляне и го излекувах с нови лули БРЕМИ, нови свещи НГК BKR6EK, и 6 бобини 2-ра ръка бош. Оригиналните ми бяха zundspule bmw и явно с годините дават по-слаб и по-неравномерен импулс, иначе не са искряли.
Пробвай както ти казаха по-горе от работеща кола с друг компютър, дебитомер, датчици на валовете...

Предишна

Назад към E34