Двигателя прекъсва

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 19 Ное 2005, 11:21

Може да се е намокрила някоя клема.Аз имах един случай с една Вектра.Беше се напълнила клемата на датчика на коляновия вал с вода и двигателя прекъсваше.
За целта има контактни спрейове 8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 19 Ное 2005, 15:42

Пич не нито от локвите , нито от свещите.Аз до скоро имах същия проблем ( дори писах тук за помощ , но без резултат ) и като ходих в Камор за диагностика ми казаха че напоследък имало доста коли с този проблем и причината била в лошо гориво на бензиностанциите на Лукойл , но сега всичко си било на ред , просто имали някаква гадна пратка.Така че съветат ми е сипи си повечко бензин да го разредиш и си караи спокоино ще се оправи само , поне на мен се оправи.

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 22 Ное 2005, 7:56

520i написа:Пич не нито от локвите , нито от свещите.Аз до скоро имах същия проблем ( дори писах тук за помощ , но без резултат ) и като ходих в Камор за диагностика ми казаха че напоследък имало доста коли с този проблем и причината била в лошо гориво на бензиностанциите на Лукойл , но сега всичко си било на ред , просто имали някаква гадна пратка.Така че съветат ми е сипи си повечко бензин да го разредиш и си караи спокоино ще се оправи само , поне на мен се оправи.

М/у другото аз зареждам предимно от Лук ойл или Петрол щот ми са на удобни места.Наистина може да е било и от бензина щото от тогава това прекъсване изчезна и мотора си бачка перфектно а и горенето е супер.Но знам ли :roll: Майстора тогава ми каза че на диагностиката може да покаже грешка само в момента когата ДВГ-то прекъсва иначе няма смисъл да я карам да я тестват.А свещи на 20000км. се сменят нали :?:

Потребител
Аватар

прекъсване на двг

Мнение от канадеца » 25 Ное 2005, 11:23

Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение!
Моят двигател също така прекъсва и губи мощност !Едва вдигам 140км а на място като работи някяде около 500об. и тресе купето и се чува от двигателя леко почукване !Но забравих да кажа че колата е с АГУ и при каране на газ си ми рабати перфектно като часовник , тези проблеми са само когато я карам на бензин!Незнам дали така е регулирана да работи по добре на газ ли :roll: щото ми е оригинално газовато brc а колата е М20-ка!Четах в един от форумите че когато караш само на газ така ставало, но газовото е автоматично пали на бензин и след 2000об. прехвърля на газ!Аз и без това я карам на газ но се намират перковци на пътя и може да се наложи да обърна на бензин което ми се случва много рядко щото и на газ доста дърпа но все пак ако някой знае нещто по въпроса да помага !

Аватар

Re: прекъсване на двг

Мнение от dinozab » 25 Ное 2005, 15:10

канадеца написа:Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение!
Моят двигател също така прекъсва и губи мощност !Едва вдигам 140км а на място като работи някяде около 500об. и тресе купето и се чува от двигателя леко почукване !Но забравих да кажа че колата е с АГУ и при каране на газ си ми рабати перфектно като часовник , тези проблеми са само когато я карам на бензин!Незнам дали така е регулирана да работи по добре на газ ли :roll: щото ми е оригинално газовато brc а колата е М20-ка!Четах в един от форумите че когато караш само на газ така ставало, но газовото е автоматично пали на бензин и след 2000об. прехвърля на газ!Аз и без това я карам на газ но се намират перковци на пътя и може да се наложи да обърна на бензин което ми се случва много рядко щото и на газ доста дърпа но все пак ако някой знае нещто по въпроса да помага !

При теб най вероятно е от запушени дюзи.Ако е от тоците ще се усеща много повече на газ отколкото на бензин и газ бая ша има дум дум :mhihi:

Аватар

Re: прекъсване на двг

Мнение от dinozab » 25 Ное 2005, 15:12

канадеца написа:Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение!

При теб най вероятно е от запушени дюзи.Ако е от тоците ще се усеща много повече на газ отколкото на бензин и на газ бая ша има дум дум :mhihi:

Аватар

Мнение от dinozab » 05 Дек 2005, 12:02

Значи реших проблема с прекъсването.Та напоследак започна доста често да го прави ходих пак на диагностека и пак нищо докато в петък сутрин колата спря до колонката на Еко-то и не запали повече.Та пътна помощ в сервиза и там ми викат честито бензинова помпа.Смених я и колата трагна като нова просто така не е вървяла откакто я купих.Та разбрах че помпата ако не дава достатъчно високо налягане 6-6.5 бара двг започва да прави така както сам го описал.Дюзите от ниското налягане направо пикаят в цилиндрите и оттам смятайте започна и черно да пуши накрая при подаване на повече газ.Та мойта помпа е била заминала доста отдавна.Затова ако се появат странни шумове от кам задницата проверете и сменяйте за да не ви остави любимото ви БМВ на пътя.

Успех и благодаря на всички за помоща. :yes:

Предишна

Назад към E34