Повишен разход
Модератор: Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Последно замерване: на клетвата на Ати.
Изминато разстояние: 570 км (продължих и до В. Търново)
Скорост: не съм падал под 100 км/ч и не съм вдигал над 160 км/ч, т.е. средната скорост не надвишава 120 км/ч (В.Търново - София го взех за 2 часа по часовник без да спирам никъде).
Зареждане с бензин: вечерта преди тръгване и вечерта при прибирането. (изминати на градско в София 37 км.)
Разход: 10,45 л/100 км.
Лятото, когато ходих на море изминах 1200 км. с натоварена до последно кола. Между Кърджали и Асеновград в прохода карах само с "вратите напред" и даде разход 11 л./100 км.
Лятото бях с гуми 225/65/15, които дават разлика от стандартните 4 км на 100 км. пробег (което само по себе си не се отразява на разхода в литри). А сега съм с 195/65/15 и разликата е само 2 км. но в обратна посока. Т.е. получава се 6 км разлика между летните (225ци) и зимните (195ци). При провизорен разход от 10 л/100 км при тази разлика се получава 10,6 л/100 км. За какво беше тази сметка? За да потвърдя, че разходът ми е някъде около 10,5 при стандартните гуми (205/65/15).
А градския разход зависи от много неща. 1-вото и най-важното е какво разстояние изминаваш когато ДВГ е студен. При нормално каране в градски условия работната температура на ДВГ се достига след 2-4 км. През това време ДВГ работи с много богата смес и разходът е около 20 л/100 км., ако не и повече. Следващото разстояние може да бъде изминато с разход 10-12 л/100 км., но ако е 3-4 км. (както е моя случай) този нисък разход едва ли ще компенсира високия при студен ДВГ. Друго условие е броят на светофарите. Не може да се сравнява маршрута Младост - Народно събрание (2-3 светофара в Младост, един на Орлов мост и един на Университета) с маршрута Надежда-6 - Народно събрание (12 светофара и поне 3 км. по улица с трамваи). И не на последно място е броят на голфовете, които срещаш по пътя и колко от тях решават да ти докажат, че "и Голфът е кола".
Изминато разстояние: 570 км (продължих и до В. Търново)
Скорост: не съм падал под 100 км/ч и не съм вдигал над 160 км/ч, т.е. средната скорост не надвишава 120 км/ч (В.Търново - София го взех за 2 часа по часовник без да спирам никъде).
Зареждане с бензин: вечерта преди тръгване и вечерта при прибирането. (изминати на градско в София 37 км.)
Разход: 10,45 л/100 км.
Лятото, когато ходих на море изминах 1200 км. с натоварена до последно кола. Между Кърджали и Асеновград в прохода карах само с "вратите напред" и даде разход 11 л./100 км.
Лятото бях с гуми 225/65/15, които дават разлика от стандартните 4 км на 100 км. пробег (което само по себе си не се отразява на разхода в литри). А сега съм с 195/65/15 и разликата е само 2 км. но в обратна посока. Т.е. получава се 6 км разлика между летните (225ци) и зимните (195ци). При провизорен разход от 10 л/100 км при тази разлика се получава 10,6 л/100 км. За какво беше тази сметка? За да потвърдя, че разходът ми е някъде около 10,5 при стандартните гуми (205/65/15).
А градския разход зависи от много неща. 1-вото и най-важното е какво разстояние изминаваш когато ДВГ е студен. При нормално каране в градски условия работната температура на ДВГ се достига след 2-4 км. През това време ДВГ работи с много богата смес и разходът е около 20 л/100 км., ако не и повече. Следващото разстояние може да бъде изминато с разход 10-12 л/100 км., но ако е 3-4 км. (както е моя случай) този нисък разход едва ли ще компенсира високия при студен ДВГ. Друго условие е броят на светофарите. Не може да се сравнява маршрута Младост - Народно събрание (2-3 светофара в Младост, един на Орлов мост и един на Университета) с маршрута Надежда-6 - Народно събрание (12 светофара и поне 3 км. по улица с трамваи). И не на последно място е броят на голфовете, които срещаш по пътя и колко от тях решават да ти докажат, че "и Голфът е кола".

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Последно засичане:Пловдив-Варна-Пловдив този уикенд.
Взех разтоянията за по 4 часа без никаква мисъл за пестене на гориво.
Даде ми среден разход 10.6л на 100км.Много сам доволен
Взех разтоянията за по 4 часа без никаква мисъл за пестене на гориво.
Даде ми среден разход 10.6л на 100км.Много сам доволен

- Nikolay1
- Кой кашля?
-
- Кара: D779676
TheBoss: И не на последно място е броят на голфовете, които срещаш по пътя и колко от тях решават да ти докажат, че "и Голфът е кола"
Шегичките на Къци и шоколадче Кума Лиса

Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия
Oня русия
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Nikolay1 написа:TheBoss: И не на последно място е броят на голфовете, които срещаш по пътя и колко от тях решават да ти докажат, че "и Голфът е кола"
Шегичките на Къци и шоколадче Кума Лиса
Явно имаме скрит фен на "Голф" в нашите редици

- Nikolay1
- Кой кашля?
-
- Кара: D779676
По темата:
За над 700 км. извънградско и прилично тъпчене на десния педал- под 100 май не паднах никъде, на места 160 - даде 14,7 разход
това е на газ и не се оплаквам изобщо
10л./100км. градско е разход за който мечтаят 99,9% от народа с бензинови БМВ-та
ако говорим пък и за София си е почти невъзможно. То си е в сферата на фантастиката за софиянци тоя разход. А и "нормално каране" е мнооооого разтегливо понятие
спокойно и без да се връзваш на рацерите на пътя- това ясно, но колко задръствания и колко светофара ще хванеш, колко ще висиш на тях и т.н. фактори са в сферата на неизвестното. Лично аз по-малко от 14/100 разход в града (Варна) не правя и при най-пенсионерско каране- просто минавам малко км. и колата е студена почти постоянно, а ако се вържа на дежурните рацери по пътя и 20/100 не стигат
Коментари от рода: " Ама ти си на газ и затова ти гълта повече" не се приемат- с газов инжекцион е каруцата и разликата газ/бензин е около 0,5-1 литър на 100км.
За над 700 км. извънградско и прилично тъпчене на десния педал- под 100 май не паднах никъде, на места 160 - даде 14,7 разход

MAKAPOB написа:Значи при постоянно зареждане с 98 и добавка 10л градско не са мечта.Интересувах се защото имам познати и те изкарват 12 разход при нормално каране според тях
10л./100км. градско е разход за който мечтаят 99,9% от народа с бензинови БМВ-та

Коментари от рода: " Ама ти си на газ и затова ти гълта повече" не се приемат- с газов инжекцион е каруцата и разликата газ/бензин е около 0,5-1 литър на 100км.
BMW & RAMMSTEIN RULES

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2