Дайте ми съвет за джантите- 16 или 17 цола
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Дайте ми съвет за джантите- 16 или 17 цола
От доста време карам моето Е34 с 16- ки, но ми се ще да сложа 17-ки. Колата става по- стабилна, а и визията се променя. Как стои въпросът с гумите и джантите обаче- какви марки да взема, че да имам по- малко проблеми с дупките по пътищата. Благодаря предварително!
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
ktv, първо да те попитам какъв пробег имаш средно на месец и къде караш - градско/извънградско ? Питам те това защото ако движиш главно в София,значи познаваш дупките и може да направиш компромис с 17-ки. Знай едно обаче,има хора от форума,които са карали Е34-ки на 17 цола и не са никак очаровани
Sve,с най-лошата колата тук измежду Е34-те е карал 520i на 17 цола и човека сам казва,че е било нещо ужасно,надявам се и той да се включи по темата да ти обясни нещо по въпроса
Другото нещо е ,че с 16 цола гума ти запазваш пропрцията на гума с джанта от заводския размер 225/60/15 като поставиш гума с джанта съответно 225/50/16,сигурно при теб и така в момента. Запазваш реалните показания,возията в известен смисъл а печелиш още стабилност.От 17 цоловата джанта с гума трябва да сложиш още по-ниска гума,с което излизаш от заводката пропорция и освен всичко ще си развалиш возията катастрофално
Това е моето скромно мнение,не го налагам,ти ще прочетеш още мнения и ще размислиш какво - що
Георги Пенчев

Sve,с най-лошата колата тук измежду Е34-те е карал 520i на 17 цола и човека сам казва,че е било нещо ужасно,надявам се и той да се включи по темата да ти обясни нещо по въпроса

Другото нещо е ,че с 16 цола гума ти запазваш пропрцията на гума с джанта от заводския размер 225/60/15 като поставиш гума с джанта съответно 225/50/16,сигурно при теб и така в момента. Запазваш реалните показания,возията в известен смисъл а печелиш още стабилност.От 17 цоловата джанта с гума трябва да сложиш още по-ниска гума,с което излизаш от заводката пропорция и освен всичко ще си развалиш возията катастрофално

Това е моето скромно мнение,не го налагам,ти ще прочетеш още мнения и ще размислиш какво - що

Георги Пенчев
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
Penchev на SVE старата баварка 17-те Шницер и заспиваха,но според мен за БГ си е 16 

ТДС - Турбо Див Селянин
Ако си готов да сменяш по често части по окачването, давай на 17-ки. Твоята кола е 525i (ако не бъркам) и не е голям проблем да ги търкаля. Принципно е по гъзарско но имай в предвид, че минавайки на 17 не трябва да правиш компромис с джанта и гуми. Купиш ли менте джанти и дърти гуми, рискуваш да се получава редовно "хоп в дупка = балон на гумата + крива джанта"
Финално, при условие че караш на 16-ки, от какъв зор ще трошиш пари за 17-ки джанти (па и за гуми)?
Финално, при условие че караш на 16-ки, от какъв зор ще трошиш пари за 17-ки джанти (па и за гуми)?
- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
Пробвай,но мисля,4е ще вози твърди4ко,отиваш на висо4ина-45

[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
Братле почти 3г карам само с 17 и ако ти кажа колко пари наринах за гуми и изправяне, заваряне и тн. Дали има разлика визуално ли? Има и то огромна. 17-ката си е 17-ка Особено ако са хубави много отварят. Колата е по стабилна. Абе плюсовете са си плюсове ама... Отначало си купих много яки 17 със някаква сплав алуминий и титан и не знам там какво още. Много здрави много скъпи. Аз съм от Русе нашите улицци тук са перфектни и няма проблем обаче като излезеш извънградско... Не знам дупките и хоп... Балон. Продадох ги и сложих по меки. Като им направих и на тях две заварки и една камара изправяния и ги продадох почти без пари.
Сега стигнах до следното решение: Сложих си 16 много широки 9.5j с много широк борд и го докарах пак на албиниз. Сега проблема ми е само с гумите че трудно се намират 16 толкова широки но поне нямам балони и криви джанти вече почти година. Та съвета ми е ако са ти хубави 16-ките не ги сменяй. Изнеси ги малко за по стабилно пък и по добре изглежда колата и си карай така. Но това е и въпрос на вкус все пак
Сега стигнах до следното решение: Сложих си 16 много широки 9.5j с много широк борд и го докарах пак на албиниз. Сега проблема ми е само с гумите че трудно се намират 16 толкова широки но поне нямам балони и криви джанти вече почти година. Та съвета ми е ако са ти хубави 16-ките не ги сменяй. Изнеси ги малко за по стабилно пък и по добре изглежда колата и си карай така. Но това е и въпрос на вкус все пак
8 мнения
• Страница 1 от 1