има ли разлика

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

има ли разлика

Мнение от bat Jeko » 15 Юли 2005, 18:48

Има ли разлика в моторите на М51
гледам по един каталог за БМВ части че се предлага и система за връщане на изгорели газове в смукателния колектор а аз немам такава, също така има и некакъв клапан преди смукателния колектор и кабели към него а аз немам, обаче има свободни кабелни обувки (един кабел имам зад АБС дето не евклучен никаде под буксата за диагностика ина още 2 женски кабелни обувко (fast connection))дето са бандажирани явно заводски , в снопа с кабелите за свешите също има свободна обувка , не че ме тревожат нещо ама за каде са?
Има ли разлика в моторите за тропика ?
При други производители знам че има.А при БМВ?
Има ли дебитомер тая кола и каде е /
Четох че е по въздушния филтър ама не го намерих ?
Ако некои знае нещо да пише ,
Good luck

Потребител
Аватар

Мнение от » 21 Юли 2005, 14:38

Дебитомер няма. Виж 1360.1 ел. схема на ДДЕ. Иначе не знам дали какво общо има системата за връщане на изгорели газове с тропиците :) , освен ако не следят за екологията. Тогава може да са решили да го махнат , но трябва да се изреже и програмата в ЦПУ-то в този случай.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 21 Юли 2005, 16:04

значи и има и няма днес го научих и всичко идва от годината на производство. Тези с пластмасовите колектори имат и дебитомер ,немога да кажа дали това е на 100 процента , но на всики които съм видял е така даже и на 318тдс.
Има около 10 вида ТДС или поне толкова различни помпи /ГНП-та/
в обурудването и екстрите също има големи изменения от никакви екстри до всички. в кулерите също има разлика според годините, въобще подобрения като на японски автомобил всяка година.
Мисля че няма разлика за коя държава ще е колата.

Назад към E34