Зацепване на ангренажни вериги в нашите мотори

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: E34

Зацепване на ангренажни вериги в нашите мотори

Мнение от ivan. » 06 Ное 2009, 16:47

.........ще изчакам да минат минувачите (през темата)и ще постна подробна информация ,която ми е на чернова в папка.......
Изображение
by ''kompleksa''

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Re: Зацепване на ангренажни вериги в нашите мотори

Мнение от IAV » 06 Ное 2009, 16:58

ivan. написа:.........ще изчакам да минат минувачите (през темата)и ще постна подробна информация ,която ми е на чернова в папка.......

да ти дам за папката оригиналната процедура от TISа освен?!?!?
ма аз нали съм минувач...............
BMW Service Team

Аватар

Мнение от ivan. » 06 Ное 2009, 17:06

IAV написа:
ivan. написа:.........ще изчакам да минат минувачите (през темата)и ще постна подробна информация ,която ми е на чернова в папка.......

да ти дам за папката оригиналната процедура от TISа освен?!?!?
ма аз нали съм минувач...............
дай ми белезите на разпределителния вал само и препоръчваното 2 градуса предварение на вала и гнп,след 20 000 км експлотация,а и да не забравя и данни за якоста на пружината на авансатора(и препоръчителното ''натягъне''),спрямо километрите на експлотация при необслужен ангренаж -преди 200 000 км......ако това го има в твоята литература ще се извиня и ще помоля да ми изтрият темата и ще те помоля за размяна на папките :oops:
дъно скоро минат подобен тип изказвания (като моето)и да стане темата пълна
Последна промяна ivan. на 06 Ное 2009, 17:12, променена общо 2 пъти
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 06 Ное 2009, 17:09

Ванка, подходът ти е странен... сякаш някой ти е изял тулумбичката в междучасието, но пък ти си му длъжен въпреки това...
Ми не е сложно според мен - ако не ти се пише не пиши, но не е задължително да обиждаш хората, дори ако го заслужават!

Аватар

Мнение от ivan. » 06 Ное 2009, 17:33

Postman написа:Ванка, подхода ти е странен... сякаш някой ти е изял толумбичката в междучасието, но пък ти си му длъжен въпреки това...
Ми не е сложно според мен - ако не ти се пише не пиши, но не е задължително да обиждаш хората, дори ако го заслужават!

Не ми е цел да обидя някой и ако така се получава искрено се извинявам :oops:
Просто не мога да приема за''неизвестното'' понятие ГНП и за развиването на две болчета и смяна на един 0-пръстен,да търсят суми.............
Не става въпрос дали ми се пише и грам не искам да си придавам излишни за мен важности,но доколкото знам това е технически форум и целта му е да се избегнат подвеждащи цени и диагнози.
Просто казвам каквото знам(защото съм получил някога същото от колеги) и ми струвало за да го разбера,в нечия полза-това за мен не е обида :roll:
И ако горния ти пост е културно приканване за отсъствие във форума,аз ще го приема.
Но да се събера с ПРИЯТЕЛИ от форума ,даващи по 2000лв излишни заради манталитета на нашите специалисти ииии новите майстори,превещи се на знаещи ,с цел реклама в темите........ОК.
Разбирам те и извинявай,че ти създавам работа ,но такъв си ми е манталитета и никой не може да го промени.
А ''специалистите'' гледам нямат забележки ,че си правят реклама и ЛЪЖАТ,даже се засягат-е сега ми кажи на къде върви подфорума
С пълното ми уважение
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 06 Ное 2009, 17:59

Казвам ти веднага - аз от дизели не се интересувам, респективно не се и опитвам да се образовам, а вместо това темите за дизели ги чета единствено за да видя дали има караници и обиди. Съответно не мога да преценя кой е прав и кой е крив, няма как да правя и забележки. Твоята тема обаче в първия пост не е такава, а на мен на каква ми прилича съм го написал по-горе.
Ако претендираме тук да се пише единствено абсолютната истина, ще останат 30 теми с по 2 мнения в тях...
Изборът от какво да се дразним все пак е личен, аз например откакто модерирам се научих да не се дразня на глупостите, те не са персонално към мен - просто такива са хората наоколо, също навън, в службата, в градинката, в супермаркета...
Ако смяташ, че някой е измамник, не виждам защо не го обвиниш директно и в хода на караницата ще се вземе решение...
Преди известно време се получи така с Дани94 от Монтана, тогава го награбихте няколко човека, какво те/ви спира сега?!?
Четох твое мнение в съседна тема, но то не ми прилича на обвинение в комерсиално дезориентиране към колега, ако това е което си очаквал някой да накаже, постави въпроса ясно и конкретно.
В друга съседна тема, за мен , повтарям - за мен, е очевидно, че имаш пропуски в знанията за температурите, азотните окиси и рециркулацията при дизелите, как да взема под сериозно внимание по-горната ти забележка за комерсиална ориентация към колегата?!?
Помогни да изясним въпроса културно, това винаги ще бъде адмирирано и печели уважение, другото по-скоро не...

Аватар

Мнение от ivan. » 06 Ное 2009, 18:14

Умен си и си на място.....
но не сме инжинери и имаме пропуски,но специано за тоя клапан може да дискутираме,но не тук..
Свършихме ли вече ,та да оправдая заглавието на темата........
и пак се извинявам за отношението ми
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 06 Ное 2009, 18:29

За свършване свършихме, но ако не дадеш индикация къде/кой/какво е проблемът, все едно не сме започвали... ти прецени! Прегледах последните ти мнения, но проблемът все още е скрит за мен...

Аватар

Мнение от ivan. » 06 Ное 2009, 18:36

Нямам проблем с нито един колега(поне аз така си мисля)........просто съм малко егоист-това е :oops:
Изображение
by ''kompleksa''

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 06 Ное 2009, 19:23

.
Последна промяна крив кюнец на 18 Яну 2010, 23:05, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 06 Ное 2009, 20:16

.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от skylord » 06 Ное 2009, 21:42

:OT: Ванката е много точен човек, без да ни познава по телефона помогна на колегата с тдс-а, ей така от добри чувства, за което трябва да се почерпим някой ден. Наистина според мен трябва да си помагаме за да избегнем кожодерите по сервизите - едно HOW TO да струва хиляди левове при положения, че дадена операция се прави за 10-20 мин или час.. :dummy: Колкото до Явор и с него сме се виждали и той е супер точен човек, и си гледа перфектно работата във форума. Няма смисъл да се джавкаме за глупости хора...
И аз бях обиден преди половин година от колеги, но го превъзмогнах и се опитвам да помогна на който и както мога, нали за това е форума, а не за егоистични прояви и избиване на комплекси :yes:
Извинявам се на модераторите за поста, но трябваше да го напиша...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

Мнение от bera » 11 Ное 2009, 21:43

Ванката е готин, трябва да има повече като него. Явно някой го е афектирал за това е така рязък. Но това е нормално има много които го мразят заради знанията му и това ,че помага на хората. Ванка запомни от мене една приказка "никое добро дело не остава безнаказано"
Хайде със здраве и не се предавай.

Назад към E34