преминаване към ел салон
Модератор: Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
danko написа:Ако може да ми кажете дали предните седалки от е32 или е38 щте станат на мойта патицае34 чем съм намерил един ел салон в перфектно състояние.
от 32 стават,ама от 38 определено ще има понагласяне

Проблема с неработещите ел. механизми на седалките е в жилата, които предават движението от моторчето до зъбните колелета на седалката
. С времето те се скъсяват или им се изтърква ограничителя и се измъкват от механизма. Аз, си ги "оправих", като разглобих всичко, видях какъв е луфта на жилото и подложих в 2та края (в моторчето и в зъбчатия механизъм) където влиза жилото по едно парче дебела тел, която да го държи да не мърда напред назад.
Механизма на задглавника е занитен и не се разглобява
там подложих само от към моторчето.
По-лесния вариянт е да си купите нови жила от дарукар и да ги смените , струват около 15лв бройката.
Ето и схема от реалоем
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HG51&mospid=47392&btnr=52_0097&hg=52&fg=10

Механизма на задглавника е занитен и не се разглобява

По-лесния вариянт е да си купите нови жила от дарукар и да ги смените , струват около 15лв бройката.
Ето и схема от реалоем
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HG51&mospid=47392&btnr=52_0097&hg=52&fg=10
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Реших да се обзаведа и аз със гъзарски ел. салон. Колата от която е свален е от 92-ра без еър-бегове за пасажера а мойта е 94та и има такъв и за пасажера. Естествено пълно щастие нема и ето поредната пречка:
Като смених пасажерската седалка и почна да свети лампата на бега, сложих и датчика дето седи под г-за (едно като дебело целофаново фолио с проводници на него и още една кутийка някаква) но продължава да свети пустата лампа. Какво мога да направя, че недай си боже стане нещо, еър-бега да се отвори. Мога ли да свържа някъде 2 жици на късо и да прескоча някой датчик така, или направо да го поставя на ел-седалките ако е възможно.
Предполагам е от системата за закопчаване на колана. На старите механични седалки излиза едно жило от там а на тея с ел.пакета няма такова.
Като смених пасажерската седалка и почна да свети лампата на бега, сложих и датчика дето седи под г-за (едно като дебело целофаново фолио с проводници на него и още една кутийка някаква) но продължава да свети пустата лампа. Какво мога да направя, че недай си боже стане нещо, еър-бега да се отвори. Мога ли да свържа някъде 2 жици на късо и да прескоча някой датчик така, или направо да го поставя на ел-седалките ако е възможно.

колеги вчера си сложих нови задни седалки(кожени).та питането ми е следното-понеже не съм наясно с това дали имам подгрев на задните седалки защото имам 2кабела и една букса на самите седалки отдолу,по време на монтирането видях 4е има и на колата отзад под седалките то4но такава същата букса за вход на др букса дето е на седалките.но ако ги свържа от къде ако има подгрев може да се управлява въпросното нещо?????? 

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Възможно е да има инсталация, а бутоните седят под задните духалки. Това за е32, за е34 не съм виждал никога да има подгрев отзад, но може ти да си уцелил кьоравото
Трябват ти бутони само ако има инсталация. (май) Стую кажи тука тежката си дума 

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Zubcho написа:Възможно е да има инсталация, а бутоните седят под задните духалки. Това за е32, за е34 не съм виждал никога да има подгрев отзад, но може ти да си уцелил кьоравотоТрябват ти бутони само ако има инсталация. (май) Стую кажи тука тежката си дума
a бутоните са различни според годината както и инсталацията с кабеляците за подгрева.
за капак има и две релета и бушони и трябва да се прокара под балатума

при добро желание може да направя едно окабеляване за подгрева на задните седалки.

22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2