преминаване към ел салон

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 24 Авг 2009, 12:23

danko написа:Ако може да ми кажете дали предните седалки от е32 или е38 щте станат на мойта патица :) е34 чем съм намерил един ел салон в перфектно състояние.

от 32 стават,ама от 38 определено ще има понагласяне ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 24 Авг 2009, 12:40

Проблема с неработещите ел. механизми на седалките е в жилата, които предават движението от моторчето до зъбните колелета на седалката :) . С времето те се скъсяват или им се изтърква ограничителя и се измъкват от механизма. Аз, си ги "оправих", като разглобих всичко, видях какъв е луфта на жилото и подложих в 2та края (в моторчето и в зъбчатия механизъм) където влиза жилото по едно парче дебела тел, която да го държи да не мърда напред назад.
Механизма на задглавника е занитен и не се разглобява :( там подложих само от към моторчето.
По-лесния вариянт е да си купите нови жила от дарукар и да ги смените , струват около 15лв бройката.
Ето и схема от реалоем
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HG51&mospid=47392&btnr=52_0097&hg=52&fg=10
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 24 Авг 2009, 14:27

то дет ще се чака дару да ги достави аз за 5 пъти по кратко време ги лекувам...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 24 Авг 2009, 16:38

Реших да се обзаведа и аз със гъзарски ел. салон. Колата от която е свален е от 92-ра без еър-бегове за пасажера а мойта е 94та и има такъв и за пасажера. Естествено пълно щастие нема и ето поредната пречка:
Като смених пасажерската седалка и почна да свети лампата на бега, сложих и датчика дето седи под г-за (едно като дебело целофаново фолио с проводници на него и още една кутийка някаква) но продължава да свети пустата лампа. Какво мога да направя, че недай си боже стане нещо, еър-бега да се отвори. Мога ли да свържа някъде 2 жици на късо и да прескоча някой датчик така, или направо да го поставя на ел-седалките ако е възможно. :help: Предполагам е от системата за закопчаване на колана. На старите механични седалки излиза едно жило от там а на тея с ел.пакета няма такова.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от AXM » 24 Авг 2009, 18:51

колеги вчера си сложих нови задни седалки(кожени).та питането ми е следното-понеже не съм наясно с това дали имам подгрев на задните седалки защото имам 2кабела и една букса на самите седалки отдолу,по време на монтирането видях 4е има и на колата отзад под седалките то4но такава същата букса за вход на др букса дето е на седалките.но ако ги свържа от къде ако има подгрев може да се управлява въпросното нещо?????? :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 24 Авг 2009, 19:26

Възможно е да има инсталация, а бутоните седят под задните духалки. Това за е32, за е34 не съм виждал никога да има подгрев отзад, но може ти да си уцелил кьоравото :) Трябват ти бутони само ако има инсталация. (май) Стую кажи тука тежката си дума :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 24 Авг 2009, 20:58

Zubcho написа:Възможно е да има инсталация, а бутоните седят под задните духалки. Това за е32, за е34 не съм виждал никога да има подгрев отзад, но може ти да си уцелил кьоравото :) Трябват ти бутони само ако има инсталация. (май) Стую кажи тука тежката си дума :)

a бутоните са различни според годината както и инсталацията с кабеляците за подгрева.
за капак има и две релета и бушони и трябва да се прокара под балатума :mhihi:, и да се изреже капачето (ако не е подготвено) около задната запалка (ако има такава)
при добро желание може да направя едно окабеляване за подгрева на задните седалки.
Изображение

Предишна

Назад към E34