Тресене след ремонт на ВАНОС или просто си внушавам?!
Модератор: Технически модератори
			9 мнения
			 • Страница 1 от 1

- georgipass
- младши ентусиаст
- 

- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
Тресене след ремонт на ВАНОС или просто си внушавам?!
Вчера колеги ремонтирах ВАНОС-а , като добавих необходимите шайби и крайния резултат беше постигнат, шума изчезна... но за сметка на това при стягането на един от болтовете се пукна корпуса на термостата и така де него ще го сменя, но ми направи впечатление, че сякаш мотора тресе и се усеща като съм вътре    оборотите не се менят ... незнам може би трябва да покарам известно време  повечко след като сменя корпуса... та какво може да съм объркал... вероятно ако е объркано зацепването на всмукателния вал , въпреки че не ми се вярва колата си върви добре
 оборотите не се менят ... незнам може би трябва да покарам известно време  повечко след като сменя корпуса... та какво може да съм объркал... вероятно ако е объркано зацепването на всмукателния вал , въпреки че не ми се вярва колата си върви добре   Незнам, дано само да си внушавам
 Незнам, дано само да си внушавам  

оборотите не се менят ... незнам може би трябва да покарам известно време  повечко след като сменя корпуса... та какво може да съм объркал... вероятно ако е объркано зацепването на всмукателния вал , въпреки че не ми се вярва колата си върви добре
 оборотите не се менят ... незнам може би трябва да покарам известно време  повечко след като сменя корпуса... та какво може да съм объркал... вероятно ако е объркано зацепването на всмукателния вал , въпреки че не ми се вярва колата си върви добре   Незнам, дано само да си внушавам
 Незнам, дано само да си внушавам  
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
- 

- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
 ...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
- georgipass
- младши ентусиаст
- 

Ами това може да се провери като се махне капака на клапаните и се върти  , само едно ми е Х , може ли да се презацепят без да се маха отпред ВАНОС-а? 

Здравей колега! И аз имам шум от моя ванос и ще трябва да го правя. Би ли кокретизирал какво точно му смени на ваноса, кои части бяха износени та идва този гаден шум? И от къде си купи частите и колко ти излезнаха като сума? Ще се радвам ако ми дадеш тази информация защото и мен ме чака такъв ремонт, 

- georgipass
- младши ентусиаст
- 

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=136689&highlight=%E2%E0%ED%EE%F1+%F0%E5%EC%EE%ED%F2%E5%ED виж тази тема колега  , има отговори на всичките ти въпроси, иначе по моя проблем тресенето го има и мотора работи неравномерно .... ще се отваря пак да се проверяват валовете
 , има отговори на всичките ти въпроси, иначе по моя проблем тресенето го има и мотора работи неравномерно .... ще се отваря пак да се проверяват валовете  

, има отговори на всичките ти въпроси, иначе по моя проблем тресенето го има и мотора работи неравномерно .... ще се отваря пак да се проверяват валовете
- georgipass
- младши ентусиаст
- 

Колеги помощ... както писах преди няколко дена в темата ... днес отворихме пак и се оказа, че наистина бяга малко зацепването на валовете... и наместихме както трябва вадейки и 2-те зъбни колега на 2-та вала, като спазихме отворите за болтовете да са посредата , зацепването си беше ок... и запалихме и тръгнахе и колата няма никаква тяга...и над 1500 -2000 оборота се чува ( в купето) шум откъм Ваноса, все едно върти напразно и не се зацепил... а уж си влезе на шлиците.... и едвам едвам се върнахме и прибрахме колата в сервиза и утре пак ще се отваря... още по-странното е , че този шум се чува само когато колата е в движение !!!А когато е на място всичко си е ок... незнам луднах вече , какво може да е   Дано стане, че кофти, не може да се кара така
 Дано стане, че кофти, не може да се кара така  

- georgipass
- младши ентусиаст
- 

- georgipass
- младши ентусиаст
- 

Aми грешката на начинаещия... не бяха зацепени като хората валовете... и ходене по мъките, след повече четене в дебелите книги, всичко си дойде на мястото 

9 мнения
			 • Страница 1 от 1