бензинова помпа - демонтаж ?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

бензинова помпа - демонтаж ?

Мнение от metatron » 27 Май 2009, 10:36

Проблема е , че нещо помпата отказва, чува се как върти, но не качва гориво, съмнявам се за някакво запушване,вътре в резервоара, защото не е филтъра. Откачих маркуча преди филтъра и от там не искара, нито и от този който излиза от самия резервоар. Та ме интересува как точно се сваля помпата и дали се държи с някаква щипка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metatron » 28 Май 2009, 17:51

кофти положение, извадих я помпата и в нея е проблема не върти, само бръмчи, дори и на ръка да се опитам пак не отцепва, каточели е засмукала от боклука, имаше доста вътре в цедката.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw X3 Е83 М47
Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

Мнение от saint85 » 28 Май 2009, 20:44

Ами колега аз незнам дали се правят тея помпи - според мен си вземи втора ръка оригинална има и китайски за по 100лв ама са зле - аз имам една която не работи мога да ти я дам ако можеш да си направиш от 2-те една работеща :)

П.С. Мойта е за М50 мотор незнам дали са същите
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: бензинова помпа - демонтаж ?

Мнение от tsb_bg » 28 Май 2009, 21:16

metatron написа:.... Та ме интересува как точно се сваля помпата и дали се държи с някаква щипка.

1. откачаш акумулатора
2. сваляш капака над резервоара на дъното на багажника
3. разкачаш кабела от буксата
4. разкачаш двата маркуча
5. отвиваш капачката (те е като на бидон - оребрена и се отвива с почукване с отверка)
6. вадиш сондата (No.1) на бензиномера (внимателно за да не я притиснеш и да блокира поплавъка)
7. вадиш помпата (No.2) като притискаш двете палчета (отбелязани със стрелка)

Изображение

PS
- не забравяй, че работиш с бензин :!:
- по-лесно ще ти е ако бензина е по-малко

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525tds
Мечтае да кара: Винаги BMW

Re: бензинова помпа - демонтаж ?

Мнение от №0123456789 » 28 Май 2009, 21:44

metatron написа:Проблема е , че нещо помпата отказва, чува се как върти, но не качва гориво, съмнявам се за някакво запушване,вътре в резервоара, защото не е филтъра. Откачих маркуча преди филтъра и от там не искара, нито и от този който излиза от самия резервоар. Та ме интересува как точно се сваля помпата и дали се държи с някаква щипка.

Здравей колега! По същия начин закъсах миналата година в Пловдив. Помпата бръмчеше, но не дърпаше бензин. В един сервиз на бул.Пещерско шосе зад Лукоил доста голям и с добри техници ми направиха диагностика и констатираха, че помпата е за смяна както и някои други ел.проблеми. Всичко това с труда за три дни през които колата беше при тях ми струваше 415лв. Само цената на новата бензинова помпа без монтажа по фактура бе 150лв.
Предполагам при теб е същия проблем и смятам , че най вероятно и ти ще трябва да я смениш. Успех! :yes:

:bgflag:
Изображение

Назад към E34