Сеене на задница?
Модератор: Технически модератори
			14 мнения
			 • Страница 1 от 1

- dokie
- ентусиаст
- 

- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Сеене на задница?
Става въпрос за е34 М50В20 седан, стандартно (не спортно) окачване - амортисьорите са здрави, отпред сеенето е коригирано с лемфьордери.
Проблемът: по тракия (а сега като му обърнах повече внимание и по други пътища от тези не най-равните) при неравности по пътя усещах колата да се поклаща леко несинхронно (лява/дясна част) - сякаш не настрани, а по вертикала, но не цялата задница, а първо отляво после отдясно пак ляво и т.н. (няма значение коя страна е първа). Все пак усещането е субективно, но и хора които се возеха го забелязаха. Реално главата само ми мърда от едната на другата страна и не е приятно.
Тампони ли трябва да сменявам и някаква насока - кои?
Няма счупено нищо по окачването, какво да проверявам най-напред?
Доколкото съм чел тук - реглаж на е34 не се прави.
Благодаря!
Иван Иванов.

Проблемът: по тракия (а сега като му обърнах повече внимание и по други пътища от тези не най-равните) при неравности по пътя усещах колата да се поклаща леко несинхронно (лява/дясна част) - сякаш не настрани, а по вертикала, но не цялата задница, а първо отляво после отдясно пак ляво и т.н. (няма значение коя страна е първа). Все пак усещането е субективно, но и хора които се возеха го забелязаха. Реално главата само ми мърда от едната на другата страна и не е приятно.
Тампони ли трябва да сменявам и някаква насока - кои?
Няма счупено нищо по окачването, какво да проверявам най-напред?
Доколкото съм чел тук - реглаж на е34 не се прави.
Благодаря!
Иван Иванов.
- E34 - Fanatic
- 

- 

- Кара: 313tds
Колега, твоя проблем мисля, че идва от тампони 2 и 3 (най-крайните).  
http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... e_carrier/

- klintan66
- старши ентусиаст
- 

- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Re: Сеене на задница?
dokie написа:Реално главата само ми мърда от едната на другата страна и не е приятно.

Дали не е възможно да са криви джанти?
- kraininski
- ентусиаст
- 

- Кара: 530d
имах подобен проблем само че с предницата проблема се оказа кофти износени гуми - само от вътрешната страна при което те бяха станали дефакто като конус....за отзад не знам дали ефекта би бил същия
и да поясня че гумите се износват по този начин от амортизирано окачване....смених гумите и колата се оправи но разбира се смених и цялата предница(така и така потропваше
			и да поясня че гумите се износват по този начин от амортизирано окачване....смених гумите и колата се оправи но разбира се смених и цялата предница(така и така потропваше

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
		- dokie
- ентусиаст
- 

E34 - Fanatic написа:Колега, твоя проблем мисля, че идва от тампони 2 и 3 (най-крайните).
От тях сигурно цялата задница играе, ама и аз не мога да го усетя толкова добре как и кое е точно. Ше се ходи на "майстор".
Джантите са перфектни, гумите са малко стари 225/60/15 Goodyear Eagle F1 (последно бяха добре напомпани, но ще ги проверя пак - видимо не са спаднали), грайфер около 3мм, не са видимо неравномерно износени, но все пак задницата леко стои разкрачена (не е много, но като се загледам се вижда в сравнение с предницата).
Днес правих малко ревизия и на ръчната и ми направи впечатление, че единия амортисьор е омаслил "прахоохранителя" отгоре, но иначе не люлее изобщо на място...
Мерси за насоките...
Благодаря ви много!!!
- RS
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: скрап
не люлее изобщо на място...
Колега, конкретно на Е34, без стенд за проверка на амортесьори забрави напълно, че можеш да разбереш с клатене на задницата дали са за боклука въпросните.
единия амортисьор е омаслил "прахоохранителя" отгоре
Ето тук може би се крие проблема?
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Хилядолетен сокол
Здравей градски, колегите вече са ти отговорили къде е проблема. Така, че не се чуди, отивай да си вземеш 2 тампона и ги смени. Не си имал само ти сеене на задница, като купих колата беше много зле, вече е непродаваема - завинаги моя, пък и не бих я сменил да някакво корито.

E34 - Fanatic написа:Колега, твоя проблем мисля, че идва от тампони 2 и 3 (най-крайните).
Не е от тези тампони защото моите са заминали , ама си ми е добре задницата. Мисля, че тези тампони ако са износени не е болка за умиране.
Според мен е от криви джанти или криви гуми или меки гуми .
- dokie
- ентусиаст
- 

NikiNikolov написа:Здравей градски, колегите вече са ти отговорили къде е проблема. Така, че не се чуди, отивай да си вземеш 2 тампона и ги смени. Не си имал само ти сеене на задница, като купих колата беше много зле, вече е непродаваема - завинаги моя, пък и не бих я сменил да някакво корито.
Едно по едно отмятам нещата, ама като се опитвам само качествено (оригинал) да взимам и не става много лесно и бързо... заради парите...
Стигна ли до тези тампони ще трябва да потърся помощ от колега, а конкретно ти (Ники Николов) вече имаш бира от мен за съвет за ДРЛ-а (не съм забравил, просто ми е неудобно да звънна просто така...) и ако не греша мисля беше правил тази манипулация без "специалния инструмент на БМВ" - та може да опра до услугите ти (ако се занимаваш с това, ама евентуално лятото и срещу заплащане, разбира се).
Поздрави!
Иван Иванов.
- prestige6969
- кандидат ентусиаст
- 

Аз мога да ти помогна с покупката с много добра отстъпка, тампоните са Лемфьордер, аз съм си взел такива и скоро с Ники ще ги сменим, така че имаш подкрепа!

- Penchev
- Сватбаря
- 

- Кара: Opel Zafira А OPC
Колега , аз честно казано за такова сеене от големите тампони на моста силно се съмнявам   Значи според мен трябва да се направи щателен преглед на задницата , единственото което не може да се диагностицира от тампоните на задницата са 4-те тампона на носачите - няма начин , там в тях лично аз се съмнявам
  Значи според мен трябва да се направи щателен преглед на задницата , единственото което не може да се диагностицира от тампоните на задницата са 4-те тампона на носачите - няма начин , там в тях лично аз се съмнявам   

Големите на моста като се скапят колелата започват да се разчекват и когато са много смазани те се загубват като междинен елемент и започва да удря на твърдо отзад при преминаване през дупки (возил съм се в такъв автомобил Е34 )
 )
За мен ако амортисьорите не са сменяни и като ги оглеждаш се вижда ,че са стари си им е дошло времето а веднага след това идва ред на тампоните на носачите Аз тях съм ги сменил и задницата ми е страшно стегната ...
 Аз тях съм ги сменил и задницата ми е страшно стегната ...
Георги Пенчев

Значи според мен трябва да се направи щателен преглед на задницата , единственото което не може да се диагностицира от тампоните на задницата са 4-те тампона на носачите - няма начин , там в тях лично аз се съмнявам

Големите на моста като се скапят колелата започват да се разчекват и когато са много смазани те се загубват като междинен елемент и започва да удря на твърдо отзад при преминаване през дупки (возил съм се в такъв автомобил Е34
 )
 )
За мен ако амортисьорите не са сменяни и като ги оглеждаш се вижда ,че са стари си им е дошло времето а веднага след това идва ред на тампоните на носачите
Георги Пенчев
- kirililiev
- ентусиаст
- 

- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
криви неравномерно износени гуми,крив носач-това са възможните причини.тампоните на носачите са почти вечни,а тампоните на моста не оказват такова влияние в сходимостта,качи колата на стенд и ще си одговориш на въпросите може би  виж си амортисьорите,от тях по вероятно може да клати отколкото да сее,но все пак ги виж.
 виж си амортисьорите,от тях по вероятно може да клати отколкото да сее,но все пак ги виж.

виж си амортисьорите,от тях по вероятно може да клати отколкото да сее,но все пак ги виж.
 виж си амортисьорите,от тях по вероятно може да клати отколкото да сее,но все пак ги виж.- S_h_e_f_a
- младши ентусиаст
- 

- Кара: Е34/М50 и М60
- Мечтае да кара: Е34 V12
- Детайли за колата: Ооо много са...
И мойте тампони са скъсани,но нямам такива проблеми.Усещат се само като сменям посоките на движение (задна първа) едно леко като удар  

14 мнения
			 • Страница 1 от 1