Стъкло на фар за е34-ка
Модератор: Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Стъкло на фар за е34-ка
Здравейте колеги,
Онзи ден като карах зад един камион и от него хвръкна едно камъче и ми удари и 'цъфна' стъклото на фара за дългите -десният. Днес като ходих да мия колата гледам ,че цялото стъкло на дългият фар след автомивката се изпоти - явно влиза вода и не е препоръчително да е карам в дъжда, защото тогава ще стане 'мяу' и хайде нови крушки за фаровете ..
Питането ми е дали автокаското ще ми признаят нещо за този фар или да взема да го дочупя и да кажа ,че някой на паркинг ме е ударил ?
Другото ми питане е дали е възможно да се залепи това стъкло -все пак е леко цъфнато само и да не се стига до смяна на целият фар и фара цял ли се сменя или има начин да се смени само стъклото ?
Въобще тези дни голяма каръщина
Не бях пукал гума от ..40 000 км и онази вечер точно излизам с гаджето и бързахме и ....хоп гумата спадна .Добре ,че бях в града ,че нямат отвиване тези болтове.. Те навремето ги завиваха с пистолет за въздух като сменях гумите и беше голям зор докато ги развия ...Така, че колеги от мен съвет не ходете да ви завиват болтовете на гумите с високооборотен пистолет , че ако спукате гума не можете да ги развиете и просто си оставате на пътя ..Въобще шибана работа.. и малко по-късно хайде и стъклото на фара
((..
Онзи ден като карах зад един камион и от него хвръкна едно камъче и ми удари и 'цъфна' стъклото на фара за дългите -десният. Днес като ходих да мия колата гледам ,че цялото стъкло на дългият фар след автомивката се изпоти - явно влиза вода и не е препоръчително да е карам в дъжда, защото тогава ще стане 'мяу' и хайде нови крушки за фаровете ..
Питането ми е дали автокаското ще ми признаят нещо за този фар или да взема да го дочупя и да кажа ,че някой на паркинг ме е ударил ?
Другото ми питане е дали е възможно да се залепи това стъкло -все пак е леко цъфнато само и да не се стига до смяна на целият фар и фара цял ли се сменя или има начин да се смени само стъклото ?
Въобще тези дни голяма каръщина

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
споко васко.
фара му се сменя стъклото ако си намериш - махаш старото и лепиш новото с силикон.
А това че нямат отвиване гумите грам не е вярно.
До сега никакви дертове не съм имал от затягане с пистолет.
фара му се сменя стъклото ако си намериш - махаш старото и лепиш новото с силикон.
А това че нямат отвиване гумите грам не е вярно.
До сега никакви дертове не съм имал от затягане с пистолет.

- Vasko
- ентусиаст
-
Значи тогава си търся стъкло за фар . Не ми отговори Стояне това старото стъкло не може ли да се залепи -има малка дупчица където е цъкнало камъчето .Диаметъра на дупката е колкото върха на писеца на химикалка.
- boiko_andreev
- кандидат ентусиаст
-
Здравей Колега,
по въпроса с фара:
аз наскоро имах същия случай и след доста ходене по мъките направих следното:
купих стъкла за Лада /дълги светлини/
свалих спуканото стъкло от рефлектора
почистих
нанесох ивица силикон
притиснах стъклото към рефлектора
поставих гривната
и цялата процедура ми струваше 2.20лева
а и аз не знех какво да правя, но и мен ме посъветваха колеги
дано само не си много капризен
ПОЗДРАВИ!!!
по въпроса с фара:
аз наскоро имах същия случай и след доста ходене по мъките направих следното:
купих стъкла за Лада /дълги светлини/
свалих спуканото стъкло от рефлектора
почистих
нанесох ивица силикон
притиснах стъклото към рефлектора
поставих гривната
и цялата процедура ми струваше 2.20лева
а и аз не знех какво да правя, но и мен ме посъветваха колеги
дано само не си много капризен
ПОЗДРАВИ!!!
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Ако не те притеснява можеш за временно (при мен е вече 2 години временно) да вземеш малко от този безцветния Poxipol (ама не купувай нов, че ще ти излезе двойно по-скъпо - вземи 2 капки от приятел) и направи една топчица, която лепиш на дупката и леко приплесваш - не влиза никаква влага и се вижда само отблизо... а при мен дупката е не за върха на химикал, ами целия пълнител ще влезе... (уточнявам - за Фиат Типо говоря)
За гумаджиите и въздуха - добре, че съм 100 кила - та да скачам на ключа - само на ръка си е трудна работа. А и аз не им давам дори да я вдигат на крик, че го слагат където им падне и ми белят праговете - хората са си измислили крик и уши за него отдолу...
За гумаджиите и въздуха - добре, че съм 100 кила - та да скачам на ключа - само на ръка си е трудна работа. А и аз не им давам дори да я вдигат на крик, че го слагат където им падне и ми белят праговете - хората са си измислили крик и уши за него отдолу...
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
boiko_andreev написа:Здравей Колега,
по въпроса с фара:
......направих следното:
..........купих стъкла за Лада /дълги светлини/....
ПОЗДРАВИ!!!
ти да не си на Николай Николов някакъв роднина?

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- Vasko
- ентусиаст
-
Мерси на всички колеги за отговорите . Не ми се иска да си правя експерименти с лепило и т.н. ,че то сигурно от топлината ще се разтече и ще влиза пак влага и в един красив момент може да остана без крушки за фаровете...
Мисля ако някой продава цял фар или пък само стъкло за него да го взема пък да видим как ще го сменям ,че нещо не ми е ясна тази процедура .........
Мисля ако някой продава цял фар или пък само стъкло за него да го взема пък да видим как ще го сменям ,че нещо не ми е ясна тази процедура .........
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Много си злобен Иво, какво като ще слага някакво си стъкло. Прати му един фар на колегата.
За тебе Васка, мога да ти пратя лявия дълъг, стига да не се дтроши при свалянето
, пък аз ще си търся цял фар.
Как си свалям гумите: отвивам болтовета 1 оборот, паля и 10 см напред и посне назад, после е лесно. Относно малки пукнатити, както казва колегата с Поксипол, но белия ще е по-добре, но не веднъж съм ползвал услуги за лепене на стъкла: правят го с фотополимер - 40 лв. на дупка в София, работа за 5 мин., ама 40 $$$.
За тебе Васка, мога да ти пратя лявия дълъг, стига да не се дтроши при свалянето
Как си свалям гумите: отвивам болтовета 1 оборот, паля и 10 см напред и посне назад, после е лесно. Относно малки пукнатити, както казва колегата с Поксипол, но белия ще е по-добре, но не веднъж съм ползвал услуги за лепене на стъкла: правят го с фотополимер - 40 лв. на дупка в София, работа за 5 мин., ама 40 $$$.
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Споко аз карам с пукнат дълъг десен вече сигурно 1 година и няма проблем... И моя се поти при дъжд и автомивка
Да не ти дреме... Няма нищо да стане... Имам дълъг фар цял в багажника ама все не ми се занимава и не го слагам... Карай си така и като имаш време и ако имаш от къде да вземеш си вземи един...

- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
SaSo написа:Споко аз карам с пукнат дълъг десен вече сигурно 1 година и няма проблем..... Имам дълъг фар цял в багажника ама все не ми се занимава и не го слагам......
не бързай да го слагаш

P.S. ако почерпиш ще ти го монтирам

- KON4ETO
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М5
- Мечтае да кара: ВЕЧЕ МЕЧТАТА СИ Я КАРА
- Детайли за колата: БМВ М5 3.6 315 КОНЯ ЗЕЛЕН МЕТАЛИК
- kowalski
- кандидат ентусиаст
-
абе пичове що за драма ?
30 кинта е един фар у моргата тука в люлин.....
но тая тема най си заслужава заради техническото решение с части от ЖИГУЛИ
евала !

30 кинта е един фар у моргата тука в люлин.....
но тая тема най си заслужава заради техническото решение с части от ЖИГУЛИ

евала !

15 мнения
• Страница 1 от 1