Огледало за обратно виждане - как работи?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Огледало за обратно виждане - как работи?

Мнение от 5seriq » 25 Фев 2009, 21:35

Все се каня да питам и все забрабям.става въпрос за огледалото вътре в купето моето е с бленда и ме затъмнява като ти светят отзад та мисълта ме е как работи и какво го кара да се затъмнява . Незнам му принципа на деиствие,а като незнам нещо по колата ........ :evil:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 25 Фев 2009, 21:42

Ами и аз не знам колега, но не е от огледалото, а е от самото стъкло, което е използвано. Както са и очилата - хелеоматик май се водеха, не съм сигурен...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exigo » 25 Фев 2009, 22:09

dj_ennsy_1 написа:Ами и аз не знам колега, но не е от огледалото, а е от самото стъкло, което е използвано. Както са и очилата - хелеоматик май се водеха, не съм сигурен...

Ами защо има проводници в него, те за какво са? Моето също е със затъмняване, нямам никакви копчета или инфраред, но пак имам проводници :shock:
Според мен принципа НЕ Е както при очилата :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

s

Мнение от 5seriq » 25 Фев 2009, 23:49

exigo написа:
dj_ennsy_1 написа:Ами и аз не знам колега, но не е от огледалото, а е от самото стъкло, което е използвано. Както са и очилата - хелеоматик май се водеха, не съм сигурен...

Ами защо има проводници в него, те за какво са? Моето също е със затъмняване, нямам никакви копчета или инфраред, но пак имам проводници :shock:
Според мен принципа НЕ Е както при очилата :roll:
единя кабел мисля ,че е свързан с лоста за скорости ,защото като се включи на задна започва да се избистря ,а другите незнам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 26 Фев 2009, 10:08

огледалото има 2 датчика единия е на огледалната част - като елепсовдна черна точка, а другият от страната на предното стъкло.
идеята е, че когато светлината на датчика на огледалната част е по-силна от другия датчик се потъмнява.
обикновенно е с 3 кабела - бяло с лилаво е плюс, кафяво е маса и син мисля, че беше за задната ( плюс от задната) като вкараш на задна да изключи функцията затъмняване.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 26 Фев 2009, 15:15

Stanchev написа:огледалото има 2 датчика единия е на огледалната част - като елепсовдна черна точка, а другият от страната на предното стъкло.
идеята е, че когато светлината на датчика на огледалната част е по-силна от другия датчик се потъмнява.
обикновенно е с 3 кабела - бяло с лилаво е плюс, кафяво е маса и син мисля, че беше за задната ( плюс от задната) като вкараш на задна да изключи функцията затъмняване.

това за задната не го знаех
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 26 Фев 2009, 16:48

Не си единствен, човек се учи докато е жив ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 26 Фев 2009, 19:44

и аз, ако позволите... колега Stanchev, благодаря за детайлната информация, и ако позволиш да те попитам: Абе, от къде ги знаеш тез работи, бе колега, то и аз чета, чета по форуми, други интернет информации и прочие литература, но такива подробности (малки, но ценни) никъде не съм прочитал... ?

Поздрави,
Д
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Мнение от map13 » 27 Фев 2009, 22:06

аз да попитам .. взех огледалото с бленда значи за да го вържа трябва както каза колегата Станчев ... червения кабел и кафявия са ясни !! а ми този който е за задната !! какво и как да го вържа ??

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 27 Фев 2009, 22:49

на плюса на задната, където ти е удобно
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Мнение от map13 » 28 Фев 2009, 9:09

Stanchev написа:на плюса на задната, където ти е удобно

Много благодаря !! :D

Потребител
Аватар

Мнение от Dakata1000 » 01 Мар 2009, 17:39

Аз може ли да попитам дали е възможно да си сложа огледала/странични/ с бленда ако оригинално нямам. И ако може дали има някаква особенност за свързване, защото както разбрах огледало за задно виждане може да се сложи без проблем, а аз искам да го направя комплект всички огледала. Благодаря предварително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 01 Мар 2009, 18:57

Dakata1000 написа:Аз може ли да попитам дали е възможно да си сложа огледала/странични/ с бленда ако оригинално нямам. И ако може дали има някаква особенност за свързване, защото както разбрах огледало за задно виждане може да се сложи без проблем, а аз искам да го направя комплект всички огледала. Благодаря предварително.

E34 няма с такава екстра. До колкото знам е38 мисля имат.

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вече Е38 730д 01

Мнение от BAWARISCHE » 01 Мар 2009, 20:12

аз знам че го има и като опция в Е39,скоро имаше обява в продава за такива огледала с ел.прибиране.но като премерих триъгълниците на стаклото се оказа доста по- големи от на Е34.бяха много на тънкана и щях да ги взема ,но това ме спря.и моят въпрос е ако се намерят само такива стъкла МОЖЕ ЛИ те да се монтират от огледало на Е39 на фейстлифтово огледало на Е34 :?: :?: /говорим само за огледалцата :winky: /

Назад към E34