може ли да се сложи по-силна бобина за М40Б18?
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- vodach
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 1.8
- Мечтае да кара: Е39 2.5 D
може ли да се сложи по-силна бобина за М40Б18?
Колеги,
Имам много специфичен проблем. След като си взех чисто нови кабели за свещи се оказа, че имат малко по-голямо съпротивление от допостимото и като резултат малко ми прекъсва. Само да вметна, че цялта ел. ситема е нова.
Може ли, чрез увеличение на напрежението към свещите да преудолея по-голямото съпротивление на кабелите ? Ако ДА, може ли да сложа по-яка бобина с която да постигна по силна искра ?
чувал съм за усилвател на искрата, има ли такова нещо ?
Имам много специфичен проблем. След като си взех чисто нови кабели за свещи се оказа, че имат малко по-голямо съпротивление от допостимото и като резултат малко ми прекъсва. Само да вметна, че цялта ел. ситема е нова.
Може ли, чрез увеличение на напрежението към свещите да преудолея по-голямото съпротивление на кабелите ? Ако ДА, може ли да сложа по-яка бобина с която да постигна по силна искра ?
чувал съм за усилвател на искрата, има ли такова нещо ?
"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
- vodach
- младши ентусиаст
-
S 70/3 написа:смени си проблемните кабели..тва другото дето го мислиш се откажи, казва ти го 4овек на ти с електрониката
Няма! Благодаря, чисто нови кабели не сменям. Просто си търся конструкционно решение на проблема с искрата. Всеки знае, че БМВ-то не става за газ, е.... аз съм на друго мнение. Ето защо помисли кой да питаш за да ме поъветва?

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Първо да ме прощаваш, че БМВ не става на газ, ако не знаеш защо не става и как става са други въпроси, и отговорите са много технически завоалирани на каса бира.
Колега я метни едно око тука, вика му се усилвател на запалването, всъщност дава доста мощщщщнааа искра, да те утрепа чак http://www.msdignition.com/msd6a.aspx. Има още едно нещо, вика му се плазмен катализатор
.
Кажи си мнението по този въпрос.
Да не стане така, че възраждаме една много стара тема, ама много стара и по този въпрос ще се чуя с Георги Пенчев.
Колега я метни едно око тука, вика му се усилвател на запалването, всъщност дава доста мощщщщнааа искра, да те утрепа чак http://www.msdignition.com/msd6a.aspx. Има още едно нещо, вика му се плазмен катализатор

Да не стане така, че възраждаме една много стара тема, ама много стара и по този въпрос ще се чуя с Георги Пенчев.
- vodach
- младши ентусиаст
-
NikiNikolov написа:Първо да ме прощаваш, че БМВ не става на газ, ако не знаеш защо не става и как става са други въпроси, и отговорите са много технически завоалирани на каса бира.
Колега я метни едно око тука, вика му се усилвател на запалването, всъщност дава доста мощщщщнааа искра, да те утрепа чак http://www.msdignition.com/msd6a.aspx. Има още едно нещо, вика му се плазмен катализатор![]()
.
Колега,
Излгежда много съм те подценил. Аз си помислих , че се бъзикаш с мен и моя въпрос.
Приеми изивиненята ми за личното съобщение. Да, това което си ми пратил е перфектен уред. Ще го потърся в БГ за аналог, ако го няма ще си го поръчам по E-bay или некой от другите сайтове и после ще пиша.
Това е уредът, кото може да промени слуха, че БМВ не става за газ.
Ти си номер 1. !
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- vodach
- младши ентусиаст
-
NikiNikolov написа:А бе луда работа, ама всичко става.
Той и Анщайн, така като го лгедам е луд, ама я виж, как е създал е половината от астро-физиката.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
10 мнения
• Страница 1 от 1