питане относно ОВС
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
питане относно ОВС
Здравейте колеги,най сетне сложих големи борд на колата си и тук възникна следния въпрос.Трябва ли да се калибрира по някакъв начин това чудо.Какво визирам в случая;на разхода за гориво показва 13л на сто литра.По какъв начин да вкарам данните за резервоара защото той не е 100 литров.Може и тъпо да звучи но не ми е ясно,нали при автомобилите имаме различени резвоари.къде се вкарват тези данни и по какъв начин ,или са заводси програмирани в чипа.Горе в темата за борда е писано доста но да ви кажа честно ми е мъгла.Има ли някаква инструкция където всичко да е описано като................................за такива като мен 

- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
би трябвало да ти показва вярно,ако с правилния кодинг за твоя модел кола
....а относно резервоарите мисля си ,че всички пластмасови резервоари на 34-ките са еднакви
....а относно резервоарите мисля си ,че всички пластмасови резервоари на 34-ките са еднакви

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Колега , засечи си разхода по метода пълен-пълен резервоар. Виж колко ще ти даде разход . Ако ти даде различен от 13 на 100 разход ще направиш корекция .
Делиш реалния на този който ти дава БК и получаваш число което се вкарваше в позиция 20 или 10 ,не помня точно на БК и това е корекцията .
Като начало напълни резервоара и виж дали има разлика в показанията. Ако има ще направим корекциите . Минал съм по този път.
Делиш реалния на този който ти дава БК и получаваш число което се вкарваше в позиция 20 или 10 ,не помня точно на БК и това е корекцията .
Като начало напълни резервоара и виж дали има разлика в показанията. Ако има ще направим корекциите . Минал съм по този път.
7 мнения
• Страница 1 от 1