Помагайте колеги за връзването на една аларма
Модератор: Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Може ли малко по-подробно да обясниш за този кабел от плафона? Поръчал съм си нова аларма и като пристигне се захващам с монтирането й... и още нещо ме притеснява-към самата аларма се връзват 4-5 кабела от машинката за централното... само не знам как ще ги разбера точно кой къде е ... 

Към плафона отиват 4 проводника:
1-постоянен плюс(червен)
2-постоянен минус(кафяв)
3 и 4 са минус но през веригата на вратите
Връзва се един проводник кам проводника на който идва минус когато се отвори някоя от вратите. Този проводник се връзва към алармата кадето пише:вход минус от врати. Чрез този проводник се подава сигнал на алармата кога някои от вратите е отворена.Въпросния проводник се прекарва над кората на тавана в предния край до стъклото и слиза по страничната колонка, много лесно се прекарва от там.
За централното ти трябат общо 4 проводника от алармата, но трябва да си ги замериш кои точно. Разглобяваш кората на предна лява врата и проследяваш кои кабели са за управление на централното. Има един минус и два плюса, като единия е за отключване а другия за заключване. На алармата трява да откриеш кои две двойки кабели се свързват при отключване и заключване на алармата. при което на двата се подава постоянен плюс а другите два отиват към врата. Всички връзки ги правиш зат говорителя при лявата колонка и монтираш алармата зад говорителя и си готов.
Успех при връзването на алармата!!!
1-постоянен плюс(червен)
2-постоянен минус(кафяв)
3 и 4 са минус но през веригата на вратите
Връзва се един проводник кам проводника на който идва минус когато се отвори някоя от вратите. Този проводник се връзва към алармата кадето пише:вход минус от врати. Чрез този проводник се подава сигнал на алармата кога някои от вратите е отворена.Въпросния проводник се прекарва над кората на тавана в предния край до стъклото и слиза по страничната колонка, много лесно се прекарва от там.
За централното ти трябат общо 4 проводника от алармата, но трябва да си ги замериш кои точно. Разглобяваш кората на предна лява врата и проследяваш кои кабели са за управление на централното. Има един минус и два плюса, като единия е за отключване а другия за заключване. На алармата трява да откриеш кои две двойки кабели се свързват при отключване и заключване на алармата. при което на двата се подава постоянен плюс а другите два отиват към врата. Всички връзки ги правиш зат говорителя при лявата колонка и монтираш алармата зад говорителя и си готов.
Успех при връзването на алармата!!!
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
Благодаря ти колега! Алармата съм я поръчал и утре трябва да е при мен. Гледах разни китайски изпълнения, но реших да дам някой лев отгоре и да взема нещо по-качествено-българско 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
добре де що никой не казва че му трябва аларма
имам една точно българска с две дистанционни която ми седи в шкафа
имам една точно българска с две дистанционни която ми седи в шкафа

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
Защото няма как да знаем кой какво си има в къщи... ако беше казал веднага щях да я взема вместо да давам 110лв + 10лв на Еконт...
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
dj_ennsy_1 написа:Защото няма как да знаем кой какво си има в къщи... ако беше казал веднага щях да я взема вместо да давам 110лв + 10лв на Еконт...
еми откажи поръчката бре

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
Нямаше как... когато писа вече беше изпратена... и на мен ми беше по-добре да не давам толкова пари за "нищо" ама... утре като се помъча да я вържа ще питам за помощ
Сложих я
ТО било елементарно, ама като не бях слагал до сега и се притеснявах... Отне ми към 2 часа и половина и всичко стана 6+ 

Сложих я

22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2