Проблем с отводнителния канал на шибидаха - Решен

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Проблем с отводнителния канал на шибидаха - Решен

Мнение от dinozab » 01 Фев 2009, 17:49

Явно с моя люк нема да се разберем скоро.От 3 години само проблеми с него а на всичкото отгоре не го и ползвам :confused: Сага проблема е теча като вали точно от шофьорския канал.Стигнах до становище че проблема е долу в прага където пада маркуча явно там е пълно с кал щото сложих нов маркуч и пак същата работа поема вода докато се напълни маркуча и прелива естествено точно на главата ми :evil:
Въпроса ми е някой знае ли как да стигна до там или по-точно кое трябва да раглобя или незнам за да бръкна и почиста тоя праг вътре все някъде трябва да има дупка или ниша да мога да го изчиста че ми писна вече с чадър карам колата като вали :evil:
Надявам се колегите дето ги продават на части колите да помогнат :help:
Последна промяна dinozab на 02 Фев 2009, 12:23, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 01 Фев 2009, 17:54

ако е като при по старите коли - махаш кората с тонколонката в краката на шофиора и бъркаш през дупката в ламарината.
няма начин да не го видиш.
Изображение

Аватар

Мнение от dinozab » 01 Фев 2009, 17:56

Там беше първото място дето проверих ама :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 01 Фев 2009, 17:58

dinozab написа:Там беше първото място дето проверих ама :confused:

поне при мен там е маркуча
огледай се внимателно, попипай надолу и ще го намериш на дъното на дупката което реално е прага.
Тъпото при мен е че си висят и се леят в прага и така той си гние и трябва да се оправи и това :help:
Изображение

Аватар

Мнение от dinozab » 01 Фев 2009, 18:00

Ще видя пак дано и при мен да е там :roll:

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 01 Фев 2009, 18:38

Продухай ги с компресор от горе
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 01 Фев 2009, 19:37

:weed: :OT: Да ти пратя 1 туба силикон за стъкла да си го залепиш (така и така: не го ползваш)
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 01 Фев 2009, 20:06

И за това си продадох комбито . Не винаги но се случваше да протече . Накрая го залепих с черна изолираща лента .
    И с компресор и с тел съм чистил - нищо ..... като сипвах от шише със шлаухка вода в каналите нямаше проблем....
    Има ли някой с комби да няма проблем с теча?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikk4o78 » 02 Фев 2009, 8:11

аз нямам :D
ИзображениеНики Ангелов

Аватар

Мнение от dinozab » 02 Фев 2009, 9:39

Проблема е решен :D Големи благодарности на _65536_kb_sec_ :have one: :have one: :have one: Маркуча се беше задръстил точно както си и мислих долу в прага сичко беше в гнас :evil:
Изображение
Изображение
Изображение
Изчистих всичко хубаво и скъсих малко маркуча да виси във въздуха а не да е забит долу в прага и работата стана сега поема вода като невидял канала :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 02 Фев 2009, 11:20

Дино, ще обясниш ли по-точно къде се намира долния край на маркуча и откъде стигна до него - от под колата или през багажника?
При мен каналите са чисти, вкарвам вътре жило от велосипедни спирачки и стига до прага, където нещо се случва (върхът спира).

Аватар

Мнение от dinozab » 02 Фев 2009, 12:18

Postman написа:Дино, ще обясниш ли по-точно къде се намира долния край на маркуча и откъде стигна до него - от под колата или през багажника?
При мен каналите са чисти, вкарвам вътре жило от велосипедни спирачки и стига до прага, където нещо се случва (върхът спира).

Значи както обясни _65536_kb_sec_ маха се пласмасовата кора на тонколоната която стои в крата на шофьора или съответно на пасажера.Като я махнеш тя излиза заедно с колонота откачаш кабелите.Има още една мека кора която изпълнява роля като кутия на тонколоната маха се и тя само е поставена не е на щипки и ти се отваря дупката в която е маркуча.Бъркаш с ръка напред към калника и ще го напипаш може и да си светиш с фенерче.Значи тъпото е че маркуча е забит в прага на снимката се вижда как пада явно да не шуми или нещо такова като изтича водата.И точно там се събира калта колкото и жила да пускаш и да продухваш канала нестава мръсотията си стои около маркуча.Аз го отрязах с 10-на сантиметра и сега виси във въздуха и поне директно ще излива в прага и няма къде да се наслои калта.Е може и да се чува като капане или нещо друго но ми е все тая важното е че няма да има повече течове че ми писна все седалки да суша и с найлон да карам под мен.В събота ще направя и на десния канал същата процедура профелактично да няма изненади и от там и ще сложа по-хубави снимки че снощи беше тъмно и не се вижда хубаво.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 02 Фев 2009, 17:28

Моите предни дренажи работят... на мен по-скоро въпросът ми беше за задните :)...
П.П. Сторило ми се е, вероятно погрешно, че последната ти снимка е от задните дренажи.

П.П. Сложих линк към тази тема в темата за често срещани проблеми при комбитата.

Аватар

Мнение от dinozab » 02 Фев 2009, 17:52

Значи задните дренажи са лесни те излизат точно до пантите на задния капак с едно пускане на въздух и са готови чистят се много лесно ;)

Назад към E34