Възможна нестабилност в завой поради размера на гумите?!?
Модератор: Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Иван Стоянов
- младши ентусиаст
-
SaSo написа:Иван Стоянов написа:Земи драсни какъв размер са ти джантите.Това е кола близо 2 тона ,а не лагерна количка!За новобранци немците са сложили табела на колонката на шоф.врата с правилните размери !Спазвай ги и нема да имаш ядове.Приятно шофиране!
Ееееееееее стига ве... писна ми да обяснявам че колата му е под 1500кг... Стига с тия легенди за 2 тона...
Иначе колега точния размер на гумите ти е 205/65/15 ...Тия са за 3ка размер... Но въпреки всичко не е това проблема... Проблема най-вероятно е че са стари...Провери им ДОТ-а ( годината на производство обозначена като ХХ/УУ където ХХ-месец на производство УУ - година на производство )... Дори при добър грайфер ако са стари гумите ти пак ще го прави това... Просто гумата има стареене и губи качествата си ...
Всичко супер,но като качиш трима нереза по 100 кила и багаж колко става?Това с двата тона е образно казано.А тройката е къде къде по-лека,което всъщност имах в предвид.Не се нерви.

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Иван Стоянов написа:SaSo написа:Иван Стоянов написа:Земи драсни какъв размер са ти джантите.Това е кола близо 2 тона ,а не лагерна количка!За новобранци немците са сложили табела на колонката на шоф.врата с правилните размери !Спазвай ги и нема да имаш ядове.Приятно шофиране!
Ееееееееее стига ве... писна ми да обяснявам че колата му е под 1500кг... Стига с тия легенди за 2 тона...
Иначе колега точния размер на гумите ти е 205/65/15 ...Тия са за 3ка размер... Но въпреки всичко не е това проблема... Проблема най-вероятно е че са стари...Провери им ДОТ-а ( годината на производство обозначена като ХХ/УУ където ХХ-месец на производство УУ - година на производство )... Дори при добър грайфер ако са стари гумите ти пак ще го прави това... Просто гумата има стареене и губи качествата си ...
Всичко супер,но като качиш трима нереза по 100 кила и багаж колко става?Това с двата тона е образно казано.А тройката е къде къде по-лека,което всъщност имах в предвид.Не се нерви.
Един така наречен нерез по-малко ...Или по-точно 100кила по-малко...
Иначе и 3 нереза по 100 кила прави 1700кг... Другите 300 багаж ли носиш... Виж ако са ракия може да минеш през нас да оставиш малко...

- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
предна дясна гума ми се беше износила повече във вътрешната си страна от което беше станала дефакто като конус и при завоите по магистралата захапваше наляво надясно много неприятно....все едно в некви коловози попадах....смених гумите и се оправи...
иначе колата съм я мерил....с мене със баса в багажника 20 литра газ и 40 литра бензин си беше точно 1910 кг.....аз съм 90
иначе колата съм я мерил....с мене със баса в багажника 20 литра газ и 40 литра бензин си беше точно 1910 кг.....аз съм 90

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
Като взех колата бях с 225/60/15, сега съм със зимни 205/65 и колата ми е като шейна в сравнение с преди. Също така зимните гуми на влажно се представят ужасно.

- ivo_io
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 Е53 3.0
гуми
гумите са произв.12.05.2007г,но макс.теж.е 1356кг,каквото и да значи,самоче вече имам др.проблем,неще да прехвърля на газ,копяето показва че прехвърля,но като прежвърле гасне,всякаш няма газ,не знам що!!!!!!!!!!!!!!казвайте какво да я правя или къде да я карам да я видят
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
kraininski написа:предна дясна гума ми се беше износила повече във вътрешната си страна от което беше станала дефакто като конус и при завоите по магистралата захапваше наляво надясно много неприятно....все едно в некви коловози попадах....смених гумите и се оправи...
При Е34 проблема такъв проблем може да дойде и от нуждата за реглаж на предницата, силно износени гуми от това

Колега,колко килограма си ако не е тайна

Моето комби на кантар съм го мерил без никой вътре ,само автомобила с половин резервоар беше към 1580 кг

Георги Пенчев
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Re: гуми
ivo_io написа:гумите са произв.12.05.2007г,но макс.теж.е 1356кг,каквото и да значи,самоче вече имам др.проблем,неще да прехвърля на газ,копяето показва че прехвърля,но като прежвърле гасне,всякаш няма газ,не знам що!!!!!!!!!!!!!!казвайте какво да я правя или къде да я карам да я видят
или няма газ до клапана и нататък съответно или нещо не сработва - клапан, изпарител, редуктор - нз с обикн. газ или инжекция е...
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
dokie написа:ivo_io написа:гумите са произв.12.05.2007г,но макс.теж.е 1356кг,каквото и да значи,самоче вече имам др.проблем,неще да прехвърля на газ,копяето показва че прехвърля,но като прежвърле гасне,всякаш няма газ,не знам що!!!!!!!!!!!!!!казвайте какво да я правя или къде да я карам да я видят
или няма газ до клапана и нататък съответно или нещо не сработва - клапан, изпарител, редуктор - нз с обикн. газ или инжекция е...
Колега, ако си с обикновенна газова има един клапан -син е на цвят намира се точно до изпарителя. От него излизат две жички с кабелни обувки и самият клапан представлява един цилиндър ,който в средата е с отвор. През цялата дължина на цилиндъра минава един голям болт ,който накрая има една пружинка и отпред е с глава. Като погледнеш отгоре целият клапан се вижда как този целият болт минава през сърцевината на клапана ,която е куха и е с форма на кръг. Всъчност ако не ти включва пробвай първо в момента на превключване на ''чукнеш'' леко целият клапан .Да знаеш ,че цялата работа е от него. Сменяш този целият клапан и си готов. Отиваш при някой газаджия и ти го сменя. Точно той играе роля при прехвърлянето от бензин на газ . Цената му е от 30 до 45 лв. -зависи от къде си го взимаш. Има и още един клапан ,който е отпред пред изпарителя- където е серпентината с тръбичката ,по която тече газ-та. Т.е. точно където е чашката в която се намира газовият филтър ,но той не се разваля. Проблема ти е както казах този клапан - един син е такъв и се намира зад изпарителя- на височината на самият изпарител и търси от него трябва да излизат две жички с кабелн обувки . Няма как да го объркаш... И все пак коментираме случая когато си с обикновенна газова. Ако си с ГИ нещата там са по друг начин.
Успех с ремонта ..
kraininski написа:предна дясна гума ми се беше износила повече във вътрешната си страна от което беше станала дефакто като конус и при завоите по магистралата захапваше наляво надясно много неприятно....все едно в некви коловози попадах....смених гумите и се оправи...
Колега,направи си реглаж на предницата,че щом гумата е била изядена...не е зле да ти видят геометрията като цяло.
Когато има разминавки е напълно възможно да ти прави тия номера.
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
всичко отдавна е направено
бяха заминали биалетките както и 4-те шарнира
да живеят хорицата в жизет - 1.5 година 25 000км и още нищо не се е обадило

бяха заминали биалетките както и 4-те шарнира

да живеят хорицата в жизет - 1.5 година 25 000км и още нищо не се е обадило
- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
Penchev написа:kraininski написа:предна дясна гума ми се беше износила повече във вътрешната си страна от което беше станала дефакто като конус и при завоите по магистралата захапваше наляво надясно много неприятно....все едно в некви коловози попадах....смених гумите и се оправи...
При Е34 проблема такъв проблем може да дойде и от нуждата за реглаж на предницата, силно износени гуми от това![]()
Колега,колко килограма си ако не е тайна![]()
![]()
Моето комби на кантар съм го мерил без никой вътре ,само автомобила с половин резервоар беше към 1580 кг100 кг точно по-тежко от седана
Тогава се изкефих от масите на предния и задния мост
800/780 кг а ако резервоара е пълен наистина задницата ще натежи мъничко повече от предницата
![]()
Георги Пенчев
Аз моята я теглих преди няколко месеца на работа.... значи със 60 литра бензин в резервоара... и аз вътре излезе 1340 кг ! Да се надяваме , че кантара е бил точен... Сори, че се отплесвам от темата

ivo_io написа:колега явно си прав че е понеже са по меки зимните,защото в момента съм с летните и проблема го НЯМА
така си и мислех тва ми е работата ГУМАЖИЯ

никога не карам по бързо от колкото лети ангелът ми хранител !!!!!!!!!!
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2